Blogg

Gör DIN karriär


Jag har just avnjutit en helt fantastisk ( mest använda ordet i min blogg?) middag med mina kollegor. Langustinis med tillbehör. Mums.
Hade ett jättebra samtal med en kollega jag inte jobbat så mycket med och knappt känner. Riktig kul!

Vi kom in på karriär, vara en mamma i 2000-talets relativa trots allt stenåldersSverige i avseendet bli bemött normalt när man är bebismamma och vågar påstå att man vill jobba. Och så pratade vi karriär.

Igår skulle vi tala om vad vi var mest stolta över och jag sa att det var att jag valt att inte göra karriär. Att jag gått ned i tid och går tidigt för att hämta på dagis.
Men idag. När vi pratade om mitt byte till nya tjänsten och så. Och jag funderade lite. Så kom jag på att karriär det är precis vad du vill att det ska vara.

Min karriär är i full sving faktiskt. Min livskarriär. Den består av jobb, studier, eget företagande och välgörenhetsarbete. Det händer otroligt mycket på alla fronter just nu. Så den där utstakade karriären mot högpresterande Auktoriserad Revisor den bröt jag med. Men herrejäklar. Min karriär. Den går upp upp upp och framåt. På mitt sätt.

Din karriär. Vad är den? Ser du den? Driver du den? Vad gör du nästa vecka som tar dig dit du vill vara? Omger du dig med människor som lyfter dig? Ger du sig själv verktyg, tid och förtroendet att göra det du drömmer om? Är ditt jobb ett medel att ta dig dit? Eller ska du kanske jobba lite mindre för att jobba på de bitar som rör dig mot målet? Jobbet kan faktiskt vara ett medel mot dina mål, inte målet i sig.

Söndagar är bra dagar att forma nya tankar och ta spadtag för att grunda en plattform för drömförverkligande.

Let’s do it säger en del. Jag har bott i Jämtland. Jag säger GÖRT!

20121013-231315.jpg

Nr 2 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Så blir du bäst!
  • Ett grönt löpsteg. De nya hållbara löparskorna är här
  • Så tränar du för maran!
  • Ta’t lugnt! Lätta veckor gör skillnad
  • Sittsjukan. Du påverkas – även om du tränar
  • 5 genvägar till bättre prestation
Bli prenumerant

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Island turistinfo- snabbversion


Island är bebott sen 800-talet. Det är lika stort som Götaland och just nu i en process att gå med i EU. De ansökte direkt efter krisen 2008 i januari 2009 och fiske och jordbruk är två frågor där de har svårt att enas.
Ön är vulkanisk. Den är karg och de träd man ser är odlade här. Några låga sega björkar växer samt två sorters blåbär! Mycket ljung. Flera stora glaciärer finns på ön. Det är ca 360 000 invånare men ännu fler får. Massa hästar. Naturen är magiskt vacker.
Eftersom varmt termiskt vatten ligger så nära ytan så kan man utvinna värme och även bada på flera ställen- som tex Blå Lagunen.
Språket är välbevarat mycket på grund av att Islänningarna tidigt började skriva ned text på 1000-talet. Lätt att läsa, relativt lätt att förstå, svårt att prata pga 3 genus och 4 kasus.
Dator heter ”Tölva”, ”Simi” är telefon och betyder ”lång tråd”. ” Otvarp” är radio.
Varmvattnet luktar illa. Det är svavel som luktar och man vänjer sig nog. Kallvattnet är underbart rent och klart.

Genom att åka ”The Golden Circle” som vi gör idag så kan man se mycket av det som är så typiskt för Island.
Vi började med Tingvalla som är gamla ”riksdagen”. Här träffades man förr i tiden, redan på 900-talet för att bestämma och träffa vänner och kärlekar. Här hängde man även män och dränkte kvinnfolk som farit med otyg.
Det var obeskrivligt vackert med fjällen runtomkring:

20121013-143806.jpg
20121013-143815.jpg
20121013-143827.jpg

20121013-143839.jpg
Här beslutades även att Island skulle bli kristet år 1000.
Sen åkte vi vidare till Geysir där man kan se de berömda sprutande vattenhålen. Den mest kända- Geysir själv har ”slocknat” för ca 30 år sen.
På vägen dit åkte vi förbi där man såg Hetla och Eyafjatlajökull som såg lugna ut. Se själva:

20121013-144124.jpg

Vi åt en helt enorm lunchbuffe med allt från sushi till närproducerad gris. Sen gick vi och tittade på Stukkur som är den just nu mest aktiva spektakulära gejsern.

20121013-144425.jpg
Den sprutar ca var 6e minut!
Klättrade upp till en utkiksplats också. Ja även Hjälten.

20121013-144532.jpg<;;/a
Sen for vi vidare till vattenfallet i Gullfoss

20121013-145832.jpg
32 m fallhöjd.
Kyrkan i Skalholt har anor från 1000-talet och altarbilden är gjord i mosaik.

20121013-150025.jpg

Här är en krater som heter ”Keri” som inte är aktiv längre men det finns som bekant flera mer aktiva vulkaner. Den röda sanden har sin färg för att den är järnrik och när det agerar med syre blir det rött!
Golf och handboll är stora sporter på Island- ca 30 000 registrerade golfare.
Isländska kronan står just i ca 19 ISK/ 1 SEK. För att snabbt räkna ut vad något kostar tar man bort en nolla och delar på två.
Bäst att handla är helt klart alla de fantastiska ullprodukter som producerad här. Inget ”made in China” här inte! Jag har gått lite bananas redan….

20121013-154101.jpg

Det är ca 140 mil att köra runt hela Island. Vägarna är fina. Den tur vi tar idag är på 30 mil.

Nu konfererar vi i lilla Selfoss med fokus på värdeskapande revision och snart är det dags för hummer feast middag!

Imorgon ska jag springa långpass längs havet!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt bästa lyssnartips!


Att jag är på Island verkar inte intressera er läsare det minsta så jag ska inte dravla på om den 4-rätters middag vi avnjöt på konserthusets restaurang Kolabrautin igår. Men tro mig- maten är helt fantastiskt!

Skickar istället ett lyssnartips/ Enduranceplanet . Massa intressanta inspel om ultralöpning. Triathlon, kost. Ben Greenfield vet vad han snackar om.

Håll till godo! Nu ska vi u på en 30 mil rundtur!

20121013-073734.jpg
20121013-073742.jpg


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Lunchlöpning i Reykjavik


Saknar ord lite. Så vackert. Dessutom sprang jag härligt snabbt. Min hjälte tog med mat från lunchen upp på rummet så jag hann springa och sen äta innan vi började igen.
Solen strålade och mina ben var pigga. Mötte en annan löpare som nog måste undrat vad det var för en glader som for fram. Frågade om vägen och sprang vidare. Hamnade i hamnområdet. Det luktade fisk. Vände. Såg hotellet igen. Sprang mot det distinkta konserthuset och förbi. Lade in två tusingar. Den sista gick på 4:23. Pigg som fasen.
Mötte samme löpare. Hej hej!
Härligt. Så härligt.

20121012-195418.jpg
20121012-200444.jpg
20121012-200504.jpg
20121012-200711.jpg
20121012-200728.jpg
20121012-200717.jpg


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Icebreaker på Island


Bästa Sara lämnade en påse med klädgodis hos mig när vi sprang sist. En påse full med provkläder från Icebreaker. Det var både cykeltröja, t-shirt, luvtröja och annat. Jag provade allt som ett barn på julafton och tre plagg passade som en smäck.
Alla plagg är i merinoull från New Zeeland och genom en kod på plagget kan man spåra dem tillbaka till den farm fåret kommer ifrån.
Jag tog med mig de plagg som passade hit till Island för jag vill hålla mig varm. Det blev de här:

20121011-180828.jpg
20121011-180840.jpg
20121011-180846.jpg

En superfin grön tunika, en t-shirt med liten ficka bak. Och en jätteskön sportbh.
Här hittar du Icebreaker. Säljs även på de flesta välsorterade sportbutiker.

Så nu är vi på Island och har som sig bör tvagats i Blå lagunen som trots en turistmagnet är helt fantastiskt!

Nu är vi på väg mot Reykjavik och här har nyligen Yoko Ono varit och firat John Lennons födelsedag och delat ut pris till Lady Gaga. Det missade vi! 🙂 ha en fin kväll!

20121011-181357.jpg

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Magiska backintervaller


20121011-105422.jpg

Jag tycker ju att man ska skapa magi i vardagen. Och med magi menar jag stunder då det kittlar lite i magen att leva. Tillfällen där man står utanför dagens schema.
Imorse vaknade jag tröttare än vanligt. Jag är slav under mina 7-8 timmar varje natt. Men när man har en liten en som vaknar och kommer över vid 4-snåret och då inatt inte ville somna om. Ja då är det inte mycket att göra åt.
Sen blev vi lite sena och jag hade inte packat men jo.
Jag tar mig tid till att springa. Så löser sig resten sen. Gör lite vardagsmagi.

Lämnade med klös i hjärtat Tigerprinsessan på dagis med löfte om en bok om valar från Island. Stack iväg runt Lötsjön med rejält koll på tempot. Uppvärmning! 6 tempo 1,5 km. Det var så fint med morgonljuset. Några minuter efter fotot är taget så bröt solen fram rakt i ögonen och ängen jag sprang på flödade av ljus.
Sen vek jag av mot min 300 m backe. Det är en väg som går runt – 300
m upp, ca 400 m ned och runt till ”start”. Trodde det skulle kännas tungt eftersom jag bara ätit lite yoghurt med müsli men det gick bra! 6 trippande starka vändor.
Och på något sätt hann jag tvätta, diska, packa, duscha och stretcha på 1 timme och är snart på väg mot Arlanda för avfärd till Island.
Det är vardagsmagi.

20121011-105430.jpg

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in