Blogg

Hemmasnickrade nummerlappar


Årets Tjejmarathon har som jag tidigare nämnt och RW uppmärksammat fokus på miljön.

Självklart försöker vi tänka till avseende allt möjligt och så även nummerlappar. Dem får löparna göra själva. Antingen återvinner man en, eller gör en ny.

Och ja- det finns platser kvar. Och ja- det är årets mysigaste lopp. Och ja- ni är så varmt välkomna!

Tjejmarathon © Anna Lilja  2014_06_08 3384 mejl

Och nej – sådär kommer jag inte se ut i år! Två veckor före touch down var det då 🙂


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

MB- COOLT initiativ!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

So much to say


Jag bloggar varje dag. Typ. Inte för att jag känner att jag måste men för att jag vill. Verbal diarre. Jag har så mycket jag vill skriva. Som jag vill lufta. Som jag inte hinner sitta ned och skriva vettigt av för, tja, jag gör annat. Jobbar!

Men det är så mycket jag vill lufta med er.

Att det var så skirt grönt idag i Ursvik, blev helt kär i naturen. Det hängde ned massa ljusgröna blöta grenar i ansiktet på mig när jag sprang ”lätta 7:an”. Att det var som en grön ”canopy” över huvudet- vad heter det på svenska? Ni fattar.

Jag hade sån brutal träningsvärk så jag stapplade runt men rörelse slår att sitta still varje dag.

Att jag har en bild på näthinnan av ett dött barn som fallit i vattnet efter att hon försökt fly över Medelhavet. Att det händer. Här. Närmre än en solsemester i Thailand dit folk åker och tar hem multiresistenta bakterier berättar de på nyheterna nu. Om mamman som försökte fly med sina sju barn på ett flak och ett barn föll av mitt i farten. Hon fick se det falla och inte kunna göra något för att rädda de andra sex barnen. Jag tänker att om hon kommer hit, om vi tar emot henne och hennes barn så kommer det dröja så otroligt länge innan hon retar sig på saker som vi går och smågnäller på varje dag.

Att vi kämpar med Tjejmarathon. Att alla gillar. Men det går lite trögare med insamlingen i år. Att varje krona räknas.

Men jag vill berätta om företaget Mimer som i sin värdegrund har ”omtanke” och kommer sponsra Tjejmarathon ihop med att satsa på personalens friskvård och jag har äran att få föreläsa för dem och vara med på deras friskvårdsdag på fredag. Stort och fint!

Att jag älskar att springa men ännu gladare blir jag när N är ute och springer. Så glad. Idag sprang han. Seger!

Om att tvivla på sig själv. Att det nog är sunt och så, men lite jobbigt ibland. Att ingen är perfekt. Att ingen kan vara det. Så försök inte sträva efter det. Var snäll mot dig!

Hur less jag kan bli på alla sk*tnödiga egocentriska citat som syftar till att vi  ska satsa på oss själva. Framåt framåt framåt. Hela tiden. Ta hand om nummer ett. Ja GÖR det för all del men glöm inte att du är människa och det betyder att du behöver ingå i ett sammanhang med andra människor och vi ska ta hand om varandra.

Att hälsa har vi inom oss.  I samvaro. I sammanhang. Och i naturen. Den fysiska hälsan är en bas och den ska vi se till att ha på plats men sen är det dags att sluta titta i naveln och titta upp och omkring dig. Men ingen tjänar pengar på det. Idag såg jag ett inslag om en kamera som ska kartlägga våra köpbeteenden. Så vi kan köpa mer. Som ska produceras. Och sen kastas när nästa trend kommer. Ohållbart.

Men att jag blev inspirerad av DN’s bilaga om hållbarhet i söndagens tidning.

Och att jag satt och jobbade bredvid ett gammalt par idag på cafe. De delade på en räkmacka och sen på en princessbakelse. De verkade kära. Jag blev så varm inombords. Lite tårögd till och med och de tittade lite undrande på mig.

Att jag köpte en notbok med Dave Matthews noter för att lära mig deras låtar på gitarr för länge sen. Men det har jag inte ens börjat med. När jag blir pensionär, DÅ NI! Då ska tanten spela fint. Nu spelar jag bara för att det är kul.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Måndagspeppen Balans med luft i kalendern


En fullbokad kalender kan betyda väldigt olika saker för olika människor. Oavsett om det är roliga saker kan en del, speciellt de som varit utbrända, få ångest. Känna lätt panik. Det roliga blir inte roligt när det kläms in och kan lätt kännas som saker som ska bockas av. Det är svårt att vara närvarande för man vet att man ska vidare till nästa. Och nästa.

Jag har lärt mig att ha luft i kalendern. Livet är fullt ös men kalendern får inte bli full jämt. Någon tyckte det var konstigt att jag föreslog en tid om flera veckor för att göra ett besök på en affär. Men jag vet att även om det säkert går att försöka åka dit på fredag eller tisdag innan jag ska iväg på X och Y så blir det inte lika bra och inte lika roligt om jag bokar in för mycket. Och mycket blir det oftast ändå, det mesta man gör står kanske inte i en kalender men ska få plats ändå.

Det här går ju inte att göra hela tiden om det gäller jobb- vissa saker måste genomföras för att andra ska kunna ske. Men jag tror vi ganska ofta bokar in saker och tackar ja utan att tänka på om vi verkligen kommer vilja göra det när dagen väl kommer.

Precis som jag skrivit om flera gånger innan: Man får lista det som är viktigt i livet och se till så det får plats. Om det hela tiden inte får det så får man fundera över sitt läge.

Jag försöker så gott det går ha flera dagar i veckan utan ”extrasaker”. Då blir det jag bokar in roligt, jag ser fram emot det och jag har fritt i kalendern för sånt som är enormt viktigt för mig men som man sällan skriver in: Barnen och familjen! Har jag en lunchdate varje dag en vecka blir det bara stressigt. Jag vill inte vara borta från barnen på kvällarna mer än max två gånger i veckan. Jag vill ha tid att göra något spontant, för att jag känner för det.

Det här har varit ganska jobbigt att sätta i praktiken, att säga ”nej det går inte på flera veckor” kan få folk lite undrande. Men jag tänker att då är jag faktiskt ett bättre jag när det väl sker. Och att jag skulle uppskatta och förstå om den andra personen gjorde likadant.

Luft i kalendern- för de som är viktiga och för spontana infall (som också är viktiga!).

 

 


Antal kommentarer: 2

Ann-Sofie Forsmark

Tack Stina och Lg57- ja visst är det svårt att få till, men det går alltid att ändra framåt 🙂


Ann-Sofie Forsmark

Märta- visst är det så. Respektfullt- bra ord!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Veckans 5- lista Fem saker som gör livet lättare


Jag ogillar prylar. Och ”meck”. Gillar saker som går smidigt. Är enkelt. Är win-win. Finns nog massor. Men är du som jag kanske du gillar de här:

1) Nötter i väskan. Så spelar det ingen roll om du bilr panikhungrig på väg mellan A och B. Det är skräpfika på jobbet. Du har nötter. Du har power!

2) Mineralpuder. För det är bara naturliga grejer i. Få ingredienser. Inget skit. Drygt- räcker superlänge. Och  innehåller solfaktor. Och du ser inte ut som du har en kaka med smet i ansiktet. Lite fräschare, med skydd mot solen, men ändå naturligt. Älskart! Enda sminkgrejs jag använder förutom lite mascara.

3) Kläder som inte behöver strykas. Jag har just investerat i två snygga klänningar från Stockholms Klänningsfabrik. De är i sådär glansigt stretchigt material och krynklar inte. Går att lägga i löparryggan. Och är kontorsnygga likväl om festsnygga. Såna kläder vinner! Enkla, tidlösa. Och du slipper stryka.

4) Readly. Bästa appen! 99 kr per månad och jag läser allt från tidningen Land till Gods och gårdar på den. Har i padda och telefon. Aldrig en tråkig stund. Nytta och nöje.

5) Transportlöpningsrygga och transportlöpa. Låt oss göra det OK att fika i löpartights. Att ”ärendespringa”. Låta löprundan bli A-B-C. Få motion samtidigt som man tar sig ställen. Fika med en kompis mitt i passet. Springa vidare.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lyssningstips för helgen


Långhelg! Jag är så glad över att jag ska få träffa MASSOR av fina vänner i helgen. Men hoppas hinna ut och tassa runt lite också. Lyssnar på mycket poddar och här kommer tre inslag jag tycker du ska höra på:

1) Kropp o Själ ” Är du hälsosam lille vän?

2) Löparsnack- snart kommer ett avsnitt om Swimrun

3) Mat och Marginaler- Senaste handlar om medvetet konsumerande- eller tja det gör alla avsnitt på sina sätt men den här handlar om barntrafficking. Hitta alla här.

Och ha en fin helg!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Känner du Skräpmaja?


För jag hoppas verkligen att du inte är Skräpmaja. 

Min dotter går på Friluftsfrämjandets dagis och de har koll på Skräpmaja. När det ligger skräp där det inte ska, vilket det ju gör överallt, så har skräpmaja varit där.

När jag surfade så lärde jag mig om Surfers against sewage och löpares motsvarighet kanske är typ Runners against litter. Att vi värnar lite extra om den miljö vi springer i.

Lidingöloppet, som är ett miljöcertifierat event, jobbar aktivt med detta och det går att göra så mycket! Tjejmarathon har förstås också nolltolerans på nedskräpning.

Nu har fina Erik Ahlström dragit igång ”Pendel Clean Upp tillsammans med Håll Sverige rent.

Det pågår denna vecka men jag tycker vi fortsätter med detta så mycket vi kan. Visst kan man tycka att vi inte borde behöva plocka upp efter andra, men det enda du kan ändra är ditt eget beteende. Sen önskar jag att jag oftare vågade säga till de som skräpar ned. Lite ”hur tänkte du nu? Vem ska plocka upp det där?”. Som rökare till exempel som ofta fimpar här och var.

Inne på Facebook hittar du mer information. Och där kan man förfasas över hur mycket skräp som finns överallt. Och sen göra sin insats!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*