Blogg

Höstbilder att ha i fickan


 Jag har haft otrolig otur med tekniken men tänkte försöka igen att lägga in de fina höstbilder jag tog på landet i helgen.

Bilder jag tar till när det regnar, är trångt på tunnelbanan, matlådan har läckt och man bara vill bort från betongen…

Ha en fin måndag!Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ny vecka- Nya möjligheter


Vecka 43 är i antågande och jag vill använda söndagarna till att slå ett slag för nya goda vanor. Små förändringar, förstärkta varje dag gör stordåd! Här är tre tips på hur nästa vecka blir sådär lite bättre:

1) Byt ut en köttportion mot något vegetariskt. Du gör både hälsan, miljön och plånboken en tjänst!

2) Ge någon en komplimang varje dag. Gärna någon du har lite svårt för. Dra till med ett stort leende också. Ringar på vattnet…

3) Var ute på lunchen. Det börjar bli mörkare. Det bästa är ju förstås att träna ute men blir inte det av så se till att du tar dig tid till frisk luft i dagsljus för en bra dos vitamin D.

Min vecka 43 är ett stort leende på läpparna. Har inte så mycket på revisionsjobbet men en massa förberedande jobb inför hälsojobbet som jag ska börja efter jul. Jag har dessutom flera spännande jobbmöten, två roliga, för mig, annorlunda träningstillfällen inplanerade, en middag på stan (händer inte ofta i mitt liv) och sen en hel helg med min dotter att se fram emot.

Jag avslutade den här veckan med 3 mil underbar löpning idag på Värmländska landsbygden. Det känns att jag slarvat med långpassen även om jag inte var så trött när jag var klar.  5 löppass och ca 6,5 mil avverkade. Helt ok!

Men nästa vecka är = fart! Häng med! 

                                                                                                                                                                                          Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lyckas med veckans träning


Hands up igår var jag inte sugen på träning när jag efter flera timmar i bilen, en god sen lunch och lite uppgiftsinlämnande (jag läser ”Kost för prestation” på distans) var dags för minst 9 km löpning med backe.

Det här är en ”lätt mängdvecka” med ultramått mätt. Jag bygger upp mot att orka 10 mil löpning under minst 5 veckor innan min stora utmaning i april 2013.

Oftast jagar jag inte kilometer jag jagar kvalitet. Men nu är målet att springa 60 km denna vecka och då behövde dagens pass bli ca 9-10 km för att lämna 30 km till långpass imorgon söndag. Det är det jag rimligt hinner med då. Jag har inte direkt kört några intervaller så lite mjölksyra stod på schemat.

Inte sugen alltså. Ovanligt.Men jag vet hur jag funkar. Hur de flesta av oss funkar. Vi ångrar inte ett träningspass! Näver äver! Så ut med mig. I den skymmande värmländska fredagseftermiddagen. Är en slow starter så lång uppvärmning med stegrande fart. Började med en km på 5:40 och jobbade ned mot fjärde km på 5:00 fart. Väl framme vid min 400 meter långa backe var det bara att tugga igång. Korta steg, upp med blicken. Upp upp upp. Snabbt ned. Mål att snittfarten för passet inte ska rasa. Inte se fötterna när jag springer ned- de ska snurra under kroppen.

Efter fyra vändor var Garmin uppe på 8,7 km och det var dags att jogga ned. Lite löpstyrka med min egenpåhittade övning ”Svansjön”, så benämd för den gör att man ser ut som en balettdansör. Nåja. En stor svettig sådan.

Klar. Lycklig. Lyrisk. Varm och rosig. Mer jag än innan. Hurra!

Det är lördag idag och kanske dags imorgon att börja fila på nästa veckas träningsprogram? Träning blir inte av av sig självt, de flesta av oss får kriga lite med klocka och kalender för att få till de pass vi ser framför oss att vi ska göra.

Planering och balansering. Skulle jag vilja slå ett slag för idag.

Planering därför att livet kommer emellan och allt tar längre tid än man tänkt. Så planera in träningen med stora glada bokstäver i kalender och i skallen på såväl familj, vänner som kollegor. Jag ska träna! Wop Wop!

Sen har vi balanseringen. Det är väldigt viktigt att vi inte bara harvar runt på måfå om vi nu äntligen lyckats både planera och komma iväg på träningspassen.

Vad är målet med din träning? Som exempel är min då: Uthållighet. Styrka för att klara min vardag och min löpning. Teknik för att springa bra Snabbhet. Rörlighet. Och ”utmana skallen” med vilket jag menar att göra något nytt för att använda nya muskler och tankebanor.

Dessa komponenter ska in i veckans träning. Det kan som separerad småbarnsmamma te sig utopiskt att få in allt men då får man prioritera. Vad är viktigast? Om jag bara får till ett pass- vad ska det vara då för att ändå vara på väg mot mina mål? Sen plockar jag in träning för de andra komponenterna efterhand.

Behöver man ett pass av varje? Nej man kan vara lite smart med upplägget. Kanske ett långpass, ett intervallpass med efterföljande rörlighet, ett distanspass med löpstyrka efteråt. Ett annorlunda pass-kanske boxas? Planera nu in dessa och förbered fallgroparna. Ursäkterna vet vi redan att de finns triljarders av.

Sådär. Lycka till med nästa veckas träning!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Testing- Min bokhylla


Hej!
VARMT välkomna till min blogg- nya blogg! Jag är väldigt otekniskt så ville mest säga hej, testa att det funkar och önska en riktigt trevlig helg!
Själv är jag på min lantliga tillflyktsort i Värmland. Utan dotter för första gången sen hon föddes. Planer för helgen är att : sova gott, äta gott, träna, jobba i trädgården, plugga och jobba. Fullt ös som vanligt alltså! För att lära känna mig lite bättre kan man nog få en bra uppfattning genom en titt i min bokhylla:


Ny som gammal läsare- TREVLIG HELG!
Posted using BlogPress from my iPhoneLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Snabba enkla löptekniktips


20121016-174116.jpg

Hallåballå! Jag har just sprungit hem från jobbet på ben som helst ville ha yogat imorse men barnfria jag gjorde ett freudianskt misstag och satte inte alarmet. Vaknade väl utsövd klockan åtta. Det behövdes säkert.

Men det gör inget att benen inte vill. Man kan tassa fram och det kan man göra i viker tempo som helst.

Det här blir ingen avancerad tekniklektion men du får tre enkla saker du kan testa på nästa löprunda om du vill förbättra din teknik:

1) Tummarna upp. Det är kul att springa- och du kan nästan vinkla dem lite utåt till och med. På så vis kommer armbågarna nära kroppen.

2) Dra in hakan lite. Koppla den tanken till en lyktstolpe eller en papperskorg. Varför? Jo för varje gång du ser en ppperskorg kommer du komma på att du ska dra in hakan.

3) Lyft hälarna snabbt. Har du tur följer resten av foten med och du får ett kortare rappare steg. Jag lovar dig att likt för herr Baumgarten så kommer gravitationen se till att foten landar igen så isättningen kan du strunta i men med fler steg och hällyft får du hjälp att landa sådär snyggt och proffsigt lätt.

Nu är det bara att GÖRT!

Jag kanske springer snyggt. Men inte snyggt klädd 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Se äventyret


20121016-103518.jpg

Vad ser du? Ser du höstmörker, lera, rusk, kyla. Motvilja att ta dig ut. Anledning att stanna inne.

Tillhör du de 1 miljard som svälter? Som ska spara på energin så gott det går? Kanske en av de över 30 000 hemlösa i Sverige som inte kan gå in och duscha varmt när du blivit blöt av regnet? Inte har ett torrt ombyte och en tvättmaskin att tvätta bort leran?

Eller är du bara lite bekväm?

Jag ser äventyr. Jag ser frisk härlig nyregnad luft. Vind i ansiktet. Kropp som reagerar med naturen.

Kläder som värmer. En varm dusch hemma. Torrt ombyte. Mat att återhämta sig med.

Inga ursäkter. Alla möjligheter. GÖRT!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*