Imponerad och road- Kungsholmen Runt


Oj vilken dag! Här blir det länkglädje för jag har mest socialiserat idag :).

Jag och Nicke kom till Rålambshovsparken i god tid för att hämta hans nummerlapp och jag hann hälsa på Staffan som gjorde ett fint lopp på halvmaran.

Sen hittade jag Annika som också skulle springa milen. Nicke värmde upp och jag smet upp till mittrakan för att titta på starten för milen.

Träffade två kameror bakom vilka Mackan och Mia gömde sig. Mackan har f ö massa fina bilder på sin sida!

Tog mig sen till en mack och fixade lite saker till picknicken i skulle ha efter. Konstaterade att vädret för tredje året i rad var toppen! För två år sen sprang jag- första gången jag träffade N’s föräldrar. Förra året hejade jag på Nicke igen. Nästa år ska jag springa halvmaran. Fort!

Vid 6 km hade jag utkik på Nicke och även Karin från IF Linnéa som gjorde ett toppenlopp, och sen störtade jag ned till målet för att heja in honom.

Coolt att se Olle Walleräng dundra in på 29.32 och även Ulrika Flodin från Rånäs 4H som jag faktiskt satt i möte med i veckan swoscha in på 35.27 som vinnare i damklassen.

Annika kom i mål också efter ett fint lopp och vi hade picknick med hennes brorsor och pojkvän och träffade äntligen Helena som är en sån man vet vem det är men inte träffat :). Supertrevligt!

Riktigt impad blev jag av vinnaren av halvmaran: Anders Grahl som har ett helt fantastiskt löpsteg och avancerat enormt den senaste tiden. Helt otroligt imponerande! Hejade på fler som jag kände och fler jag inte visste var där som plötsligt dök upp på banan! Jättekul!

Hann också hälsa på gänget i Glädjejnuff där jag tänkt engagera mig framgent. Blev jätteglad också när jag äntligen fick prata med Johan Steene som vann TEC. Hann ju inte säga grattis eftersom jag gick i mål sisådär 5 timmar efter honom! Han ska springa Leadville som i mina ögon är THE FRECKEN RACE. Blev helt till mig. Drömmer ju om det loppet!

Efter en riktigt inspirerande dag på Kungsholmen där vinden bara började blåsa starkare och starkare var det så dags att ta sig an min första cykeltur.

Den gick bra. Men jag vet verkligen att jag är löpare i hjärtat. Hela vägen.

Nu laddar jag för att leda långpass imorgon. 16 stycken är anmälda till ”Tjejmaralångpass med fika” och jag har sådär koll på exakt rutt men det gör inget. Mycket hjärta, mycket passion. Lite mindre precision. Min devis!

Sov gott!

 

Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Maxa din löpning. Höstens bästa träningsupplägg
  • Test: 9 nya kolfiberskor!
  • Mot myren! Löpträning som ger resultat
  • Allergi? Så vet du om du har det
  • Epidemiolog Anders Wallensten brinner för löpning
  • Trotsa Covid-19. Träna säkert i höst
  • 8 veckors vila är ok!

 

Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Toppform? Livsform?


Annika skrev om det för ett tag sen. Att vara i toppform. Att man säger att man ska bli det. Men sällan säger att man är det.

Well. Jag sticker ut hakan också. Jag tror det är såhär det ska kännas! Jag är i. Toppform! Livsform!

Den här veckan har jag avverkat tre korta hårda intervallpass och kroppen ba KÖR!. Jag var hos Andreas idag och vi kollade vad mitt enda aber- min sneda vänstersida- kommer ifrån. Hittat! Enkelt åtgärdat!

Fick beröm för både fint löpsteg och rörlighet. Och kände själv under mina 10 x 400 meter i Vasaparken att goddammit jag är i bra form! Jag har sprungit 16 mil för mindre än tre veckor sen och förutom fötter som är fulare än fulast så är jag både återhämtad och on fire! Inte så snabb. Men motiverad och stark.

Frisk och oskadad!

Och livsform handlar om andra saker. Inte bara hur det känns före, under och efter ett träningspass.

Jag är taggad på jobbet. Rätt ilsk just nu men taggad. Vet precis vad jag vill och att jag vill rätt saker.

Jag är jättekär, sådär så det pirrar. Jag sover bra. Jag har precis som vanligt alldeles för mycket att göra och då har jag ändå sagt nej ( bland annat till att åka som löpcoach till Playitas- sitt på den!) och massa andra projekt. Jag jobbar från att jag vaknar till jag somnar nästan med både jobb, egen firma, och Tjejmarathon. Har ändå massa tid till det viktigaste i livet: att vara mamma. Att vara trygghet. Att ta om hand och uppfostra en liten tjej. Det är det viktigaste och jag kommer aldrig hurra för att jag tar tid från henne.

Jag ser fram emot dagen när jag vaknar. Ser fram emot livet. Full av energi. Glad. Stark. Har muskler som jobbar som de ska, orkar det jag vill. Uthållig. Snart snabb. Snart på väg mot en havlIM som kommer genomföras med pannben snarare än grace och teknik men skit i det. Jag gör det ändå.

Det är toppform. Det är just nu. Kanske inte sen. Inte ens imorgon. Men just nu.

Ha en fin fredag- var i DIN toppform idag!

20130503-125622.jpg
20130503-125630.jpg


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

AWESOME glutenfritt knäckebröd


Alltså är jag inte hustrumaterial så säg? Med ena handen leder jag hem en nyservad räsersykkel och i den andra håller jag ett vilt skuttande barn. Med den ena lagar jag en god vegetarisk middag till nämnda barn (med quinoa som är ”gott mamma” JIPPI!)och med den andra bakar jag glutenfritt knäckebröd.

Men jovisst sörni!

Såhär gjorde jag idag, inspirerad av ett recept i Buffé. Som jag inte följde men ni får det receptet så blir det nog bra:

1 dl havregrym (ren havre om du är känslig för gluten)

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl av: pumpafrön, linfrön, bovetemjöl, kokosmjöl (jag tog 1 dl rismjöl)

2 tsk kummin (jag tog spiskummin och kardemumma)

1/2 dl rapsolja

Rör om. Häll över 2 dl kokande vatten. Rör om igen tills smetigt.

Bred ut på bakplåtspapper och platta ut med ett till papper ovan. Strö flingsalt över.

In i ugnen på 150 grader i cirka en timme. Ta ut. Bryt. Njut!

Och apropå vegetarisk kost och att äta lite grönare:

Två rapporter på en dag.

En om kalkoner som har det vidrigt i Skåne och sen om köttfärs smittat med salmonella.

Jag säger inte ”uteslut allt kött, alla tillsatser och allt halvfabrikat”. Jag säger bara tänk nytt. Tänkt grönt. Tänk till!

20130502-221637.jpg

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Lite grönare


Om jag inte var anti absolutism så skulle jag go vegan ett tag. Jag äter mycket på känsla och suktar enormt mycket efter grönsaker. Nästan sjukligt!
Fick jag bara lite choklad och ägg skulle det funka rätt bra men jag gillar inte att utesluta eller kategorisera mig. Och jag gillar lite kött och mejeriprodukter ibland. Men man kan fokusera på att välja in bra grejer snarare än att välja bort.
Så jag bygger maten ännu mer runt grönsaker just nu och har så gjort hela vintern.
Imorse testade jag quinoagröt kokat med kanel och kardemumma med granatäpple istället för det vanliga ”två ägg, frukt och en halvliter kaffe”. Till lunch ett berg med grönsaker med fetaost, pumpafrön och knäckebröd.
Visst ser det gott och fräscht ut?

20130502-150432.jpg

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Ät inte Voltaren!


Så sent som imorse såg jag en rekommendation att ta Voltaren till någon som fått en muskelbristning.

Och de få gånger jag ser på reklamTV eller läser tidningar så dyker reklamen upp.

Reklam som utlovar smärtfrihet och rörelse bara du petar i dig, eller smörjer in dig med Voltaren. Jag hade själv tills nyligen en tanke om att Voltaren kan vara bra när jag vet vad smärtan är och bara vill minska den (under tex TEC) men nu skulle jag aldrig röra skiten. Smärta är vår bästa vän. Något är fel och kroppen vill att du slutar göra det du gör.

Som med allt annat- kortsiktig lösning av symtomen. Bort med smärtan bara så kan man fortsätta som vanligt. Som att fixa en vattenläcka med att torka upp vattnet som sprutar ungefär.

För mig är det helt osannolikt att det tillåts sändas reklam för detta och fortfarande säljs i Sverige. I Danmark är det förbjudet eftersom man identifierat riskerna och tar dem på allvar. Här kan du läsa om det.

Här kan du läsa ett uttalande från en läkemedelsexpert.

Det är det aktiva ämnet Diklofenak som är det farliga. På Medline Plus som drivs av USAS National Institute of Health skräder man inte orden heller:

”People who take nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) (other than aspirin) such as diclofenac may have a higher risk of having a heart attack or a stroke than people who do not take these medications. These events may happen without warning and may cause death. This risk may be higher for people who take NSAIDs for a long time. Tell your doctor if you or anyone in your family has or has ever had heart disease, a heart attack, or a stroke, if you smoke, and if you have or have ever had high cholesterol, high blood pressure, or diabetes. Get emergency medical help right away if you experience any of the following symptoms: chest pain, shortness of breath, weakness in one part or side of the body, or slurred speech.”

Så. Har du ont. Bit ihop eller ta Alvedon eller Ibuprofen eller något. Läser du detta och är läkare (Ping Magda) så får du gärna komplettera med input!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Identiteten på nätet och Runnerslove Poden


Jag lyssnar på bästa Saras podcast om ”Sexiga träningsbloggare” (till vilken skara jag inte räknar mig själv för övrigt. Finns det en klassificiering för ”Mullemammor” så hittar ni mig där!). Sara är expert på sociala medier. Hon är riktigt duktig och proffsig på att både hjälpa företag att agera på nätet och synas där själv. Sara och flera i hennes nisch kan det här med hur man använder sociala medier på ett smart sätt rent affärsmässigt och varumärkesbyggande.

”Strategi för sociala medier” jobbar folk med. Jag försöker ha en strategi för att bemöta folk i verkligheten och tycker det är utmanande nog. Nej jag tänker fortsätta vara lika spretig både på Facebook, Twitter och de cirka 2 gånger i månaden jag kommer ihåg att jag har Instagram. Pinterest har jag släppt och sen är det massa andra saker jag inte vet vad det är: Klout? Viper? Eller var det viber? Enlighten me!

Jag tänker hela tiden att det sitter en liten skara människor som är nyfikna på mer information om löpning, om vardagspusslet, om ren mat, om #vavavoom och om motgång och framgång och som älskar naturen precis som jag och läser min blogg. Sen ser jag min statistik då och då och ser att ni är rätt många.

Och då tänker jag att jag kanske borde skärpa mig lite. Skriva lite mer systematiskt, planerat. Säga ja till mer erbjudanden jag får, ta mig tid att gå på releaser och sånt och skaffa en kamera så det blir finare bilder för herreminje vad fina platser jag är på ibland.

Men det är inte jag. Jag har en hemsida på G där det kommer vara mer sånt men det här är min blogg. Här gör jag precis som jag vill. Jag har jobbat och jobbar så jäkla hårt jämt så blóggen ska inte belastas med strategier eller planering. Det kommer från hjärtat hela vägen. Alltid gjort. Kommer alltid göra. Fakta. Känslor. Tips. Trix. VAVAVOOM:

Och som några vet så har jag en dröm om att göra ett sommarprogram. Vissa saker tänker jag gör sig bättre i prat än i skrift. Och jag är ju aldrig först på pucken men med inspiration hämtad från de poddar jag lyssnar på (Endurance Planet mest) och nu Saras pod så känns det som den här idén ska få ta lite plats. Sommarprogramsidén har utvecklats till en idé om en Runnerslove Pod!

Jag håller på och roddar med det tekniska men jag tänker en pod som handlar om löparglädje, löparäventyr, folk som tar sig an sin första mil, sin första mara, springer fort, springer långt. Jobbar med löpning. Springer för välgörenhet. Jobbar med skador. Och så.

Ofta när jag springer mina långpass lyssnar jag på min favorit Lucho på Endurance Planet och blir samtidigt inspirerad att springa mer. Lite så tänker jag att det ska vara. Varje pod ska leverera något nytt vare sig det är inspiration eller ren kunskap.

Vad tror ni om det?20130501-131201.jpg

Skor för 16 mil. De här älsklingarna hade legat i en plastpåse i två veckor. Tog fram och gjorde ren dem nu och nu är vi igång igen.


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in