Livet har inget recept, bröd kanske.
Recept alltså!
Jag råkade säga på Twitter igår att jag bakade. ”Recept?” fick jag då men nä!! No such thing.
Ensam mammakvällarna blir nästan som en spännande film när man bakar utan recept vind för våg. Hur ska det sluta? Nej inte riktigt kanske men igår var det en lång stund Lillans lilla leksak var borta. Senast sedd i hennes ena hand där den andra rörde i smeten…
Men det slutade väl så jag delar med mg men kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde. Är du ett kontrollfreak så se gärna detta som en gratis mindfullövning i att göra saker på känsla!
Ugn: 100 C
Häll 5 dl fil i en bunke. Strö över 2 tsk bikarbonat och 1 tsk bakpulver samt lite salt och typ kardemumma och sånt. I med ca 4 msk psyllumfrön, 3 msk pumpafrön. Annat sånt där från hälsohyllorna om du vill. Hacka lite torkad frukt- i med den. 2 dl havregryn el bovete.
Rör runt ordentligt. Häll i mjöl – glutenfritt eller om du är helt crazy så kan du används vetemjöl eller rågsikt. Jag körde glutenfritt till hälften och grov dinkel resten. Går att göra glutenfritt alltså!
Häll i tills du har en tjock smet.
Häll i en stor limpform som du smort. Jag använde en hjärtformad kakform, smorde med cocosfett och ströade med cocosflingor.
In i ugnen i en timme. Höj sedan till 150 och grädda i 40 min till.
Låt svalna så sätter det sig.
Såhär blev mitt:
Mitt galna september är i full sving men när jag tappar kontakt med internet hämtar jag lugn i att jag har kontakt med marken genom fötterna.
Nu har jag varit sansad klok och modig på jobbet och balanserar upp det med att lera ned mig i full fart i terrängen. Breathe.