Löparkonst


Kan man få nog av skor? Kanske, fast jag vill nog svara nej. För visst är det en härlig känsla att få snöra på sig ett par helt nya skor och sedan glida ut på vägarna och nästan flyga fram.  Skorna sitter som en smäck och det riktigt lyser om dem. Eller den där bekväma och nästan trygga känslan man får av sina absoluta favoritskor. 

Sedan finns det ju skor som lämpar sig för så olika typer av löpning. Ett par rejäla trailskor till de riktgt tunna tävlingsskorna. Hemma hos oss är alla sorter välkomna, och när man inte har dem på sig kan de bli ett snyggt konstverk på vardagsrumsgolvet. 

Hur som helst, största problemet är att välja skor för dagen. Vilka skor springer du helst i?

Julinumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Extra tidning, Smart Mat, 31 somriga recept
  • Alla fixar milen
  • 10 grymma sportbehåar i stor test
  • Tänk dig snabb
  • Luta rätt, kuta lätt
  • Soma Move, Rörlig & stark nu
  • Träna som en sprinter

 

Prenumerera


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Laddad för SM!?


Idag körde jag sista intervallpasset inför SM i helgen. Det blev ett par 400m intervaller och känslan i kroppen var bra. Bestämde mig ganska nyligen för att delta så uppladdningen har kanske inte varit optimal men det får bli en tävling i träningssyfte. Det ska bli riktigt kul och spännande att se vilka tider jag kan prestera. 

Nu blir det massage för de möra benen!

Skogsterapi


Har hälsat på hemma hos familjen under helgen och passande nog gillar de också att springa. Idag blev det ett skönt förmiddagspass i elljusspåret följt av en lunch och fikapaus. På eftermiddagen hade vi så mycket energi över att det fick bli ett varv i skogen också. Totalt 18km löpta idag och en rejäl energiladdning, att springa i skogen är som terapi för själen.

Tanken var dock att ta det lite lugnare idag då det inte är många dagar kvar till SM nu. På torsdag styr vi mot Sollentuna och på fredad kväll springer jag 10000m och på söndag avslutar jag med 5000m. Börjar bli lite nervös men jag ska försöka se loppen som bra träning och en nyttig erfarenhet. Håll tummarna!


Hej Runnersworld!


Då var det dags för mig att börja blogga här på Runnersworld. Jag tänkte börja med en kort presentation av mig själv. Så här kör vi igång:

Namn: Sofie Nelson

Ålder: 26

Familj: pojkvän

Bor: Karlstad

Klubb: IF Göta Karlstad

Instagram: @soofiean

Gör: Jobbar som marknadsassistent och är löpcoach för Runacademy i Karlstad.

Bakgrund: Alltid gillat att träna och har testat en hel drös med idrotter. Det var först för ca 5-6 år sedan som jag upptäckte löpningen, mest som ett  komplement till annan träning. Men ganska snabbt blev jag fast och löpningen blev ett måste. Jag sprang några motionslopp och insåg att löpning verkade var min grej, jag placerade mig bra och sprang på hyfsade tider trots väldigt ostrukturerad träning. Jag var ju ”bara ute och sprang” och hade inga planer på en löparkarriär. Jag fortsatte att ”bara springa”, utan klubb, utan träningsplan, inga intervaller, utan klocka osv. Idag springer jag för IF Göta Karlstad, fortfarande ganska ostrukturerat men med några fler intervallpass i bagaget och med klocka på armen. Men för det mesta är jag ”bara ute och springer”.

Springer: Gillar de flesta distanser och underlag men är mest bekväm med halvmaran och asfalt eller skogsstigar.

Meriter: 21km- 1:19 (8a på SM 2016), 10km- 35:35 (seedningslopp 2016), vunnit många lokalalopp från 5-21km, deltagare i Asics Beat the sun 2016 där man i lag om sex personer ska ta sig runt Mont Blanc innan solen går ner. Mitt lag (team europe north) med bland annat ultramästaren Jonas Buud slog solen med 50min och vann hela utmaningen.

Mål: Mitt största mål är att alltid utmana mig själv så att jag kan utvecklas som löpare. Jag vill se hur långt jag kan ta mig och min närmsta utmaning är SM i Sollentuna 26-28/8 där jag ska tävla på 5000m och 10000m. Framöver ser jag fram emot att springa fler terränglopp och att utvecklas på kortare distanser.

Detta får nog räcka med info för denna gång, jag ser fram emot att dela min löparresa med er!