Blogg

Make magic happen


20121206-181530.jpg
Underbar snöig jogg till jobbet.
Härlig halkig, slirig fartlek hem. Jag sprang 200-stegs intervaller där det bjöds möjlighet. Ingen klocka. Bara känsla.
Ren magi. Skallrens. En lisa för själen. Mellan eftermiddag och kväll. Jobb och matlagning. Då och nu.
Make your own magic happen

20121206-181852.jpg

Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Trender 2013


Rogaining- lägg det på minnet.

Olympiska Lyft-klassiskt och rent och snyggt och grymt.

Loppinflation– Det finns inte en helg från april till oktober där inte flera lopp krockar. Folk lägger sin ”motionstävlingssäsong” likt tetris. Just nu fylls alla de mest populära loppen (och varför är de populära kan man fundera på i nästa steg?) men ju fler lopp det blir desto fiffigare marknadsföring kommer krävas för att fylla de andra. Paketering kommer bli viktigt. Triathlon kommer fortsätta växa.

En fortsatt ”konkretisering” och ett fortsatt försök att göra det abstrakta  med internet mer personligt och riktigt med hjälp av sociala medier. Återförsäljare koppar på Twitter, Facebook, en bloggare, en sida med ” 5 bästa tipsen för vinterträning”, tävlingar, nyhetsbrev och jag tror att vi tids nog kommer att uppleva en…

..mediamättnad. Det här med att skaffa ”likes” på Facebook eller skaffa en app där du ska regga allt du gör, som synkar med alla sociala medier…det börjar räcka nu. Jag fick en sån uppenbarelse av det idag. Tror inte folk kommer orka mer till slut. Någon med inflytande kommer skrika ” det räcker” och flera kommer följa.

Det här med träningskläder också. Hur l ångt kan det gå? Hur avancerat kan det bli? Vad ska tillverkarna hitta på till nästa år när de utagerat allt: stretch, evaporering, isolering, följsamhet. Vet inte vart det barkar där. Inte mitt område. Men tror något kommer hända. Min åsikt är att de flesta märken behöver jobba med vår lojalitet. När jag köper ett plagg av ett märke ska jag vilja ha resten från samma märke för de hänger ihop och det behöver de sälja in, få oss att förstå. Dessutom bör träningsmärken fatta att det är vi 30 + åriga tjejer som kan bli deras största kassaklirr. Vi tränar. Vi behöver bra grejer. Och vi har pengar.

Men de behöver tänka till. Brukar jämföra det här med mascaror- det måste vara nästan slut på nya versioner- när mascaran som gör tjockare, längre, fylligare, svartare ögonfransar finns- hur ska man kunna lansera en ny? Vad ska man hitta på?

Back to basic. Slow-food, baka eget bröd, göra egen korv- det slog. Snart tror jag det kommer börja märkas på nätet också. Eller är det bara jag som önskar?

Vad tror ni kommer trenda 2013?

När kommer den här tillbaks undrar jag?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Snölufs med snölås


Den här veckan går i ett. Den är lite såhär:

20121205-133416.jpg
Idag: träff med Enervit, nätverksträff för Lidingöloppet på Friends Arena, skidinspirations kväll på jobbet med Trimtex och Helena Ekholm.
Men alltid ladda med lite frisk luft. Imorse, när mamma som sovit över passade MiniMe, stack jag ut i snön med snölås på.

20121205-133903.jpg
Och igår var jag här:

20121205-133927.jpg.
Nu hoppas vi att Helenas flyg kan landa på Arlanda! 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Fyra saker jag är glad över just idag


20121204-150310.jpg
Fem då om man räknar med mitt lilla krypin på 46 kvm…

1) Min dotter. Jag väntar fortfarande på tvåårs och treårstrots. Alltid glad, positiv, framåt. Blir arg- javisst, känsloutbrott måste barn få ha. Envis men aldrig sur och grinig mer än några minuter. ALDRIG! Idag var hon lite hes och jag ville hålla henne hemma och hon är bara så härligt go och tycker att storhandla är ett äventyr. Hjälper till och frågar och kramar. Vardagssaker- men gör mig så fruktansvärt lycklig.

2) Mitt jobb. Min avdelning, Ideell Sector, som jag lämnar med sorg i hjärtat efter jul, även om det är rätt beslut just nu. Glad över att jobba på PwC som startat det här programmet. ”Samhällsutvecklarna” som tar in tex Maria Wetterstrand i en panel som pratar om samhällsrelevanta ämnen. I senaste avsnittet är min fantastiska chef Marie med efter 14 minuter ca i anslutning till Ideellt Forum som vi på PwC arrangerar med Swedbank. Hon äker själv till Indien i december för att volontärjoba på vårt projekt i Delhi, ”Pratham”, som är en skola för fattiga barn.

3) Att jag och Madde är med här. Som en av 2012 års uppstickare. För Tjejmarathon. Loppet som ingen bröt. Läs tävlingsrapporten här. Vi fortsätter röra i grytan. Jag har ett starkt kall att avskaffa Tjejklassikern. Kan jag få 2 timmar per dygn till det snälla tomten?

4) Att det är december. Och jag vrider ned intensitetknappen. Har inte jobbat idag- har VAB’at. Utan att sitta vid datorn. Att jag ska ta mig iväg på något som jag vanligtvis inte känner mig så bekväm med men som känns KUL: Träna på gym med andra människor!De andra fina tjejerna ni hittar här Det verkar ofarligt! Det verkar KUL!:).

Ha en fin kväll!

20121204-150418.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Träna ute i kyla?


Jag hör till dem som är ute oavsett väder. Resonerar som så att jag vill ha frisk luft oavsett temperatur. Älskar ljudet av knarrande snö och att det blir rimfrost på mössan.

Men jag märker att många tvekar. Liksom kategoriskt ” Det är för kallt”, men är det inte just nu vi ska försöka se till att vara ute när vi tränar när de flesta andra aktiviteter sker inomhus? Det tycker jag iallafall!

Många kanske har problem med luftvägarna, och visst det är viktigt att se till att värma upp ordentligt men det finns inte mycket annat förutom för lite kläder som är en risk för att träna ute. Här i Sverige har de flesta möjligheten att pipa in någonstans om något händer.

Några som har skrivit om det här med träning i kyla är de grymma grabbarna på Träningslära. Läs mer här

20121204-090507.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

VAR din framgång och vinn ett ex av " Träna tanken"


HeJ! Måndag och ni vet vad som gäller! PEPPEN!

Vi har alla mål- vågar jag lova! Och drivet är inte alltid på topp. Målet känns långt bort. Vad det än är.

Man sätter sina mål och motivationen är på topp men så tappar man lite styrfart. Det händer massa annat. Det blev visst advent och jul och ibland kan jag känna genom alla medier jag tar del av att när december kommer då bara kapitulerar folk. Bara skjuter allt framför sig till januari. Alla de där fina planerna och målen de satte efter sommaren.

Jag vet för att jag själv kan känna så ibland. Vissa mornar. Då kan jag inte se vart jag ska börja. Vad som är rätt. Ser ingen väg fram till målet. Till en balanserad vardag utan stress. Till att springa 16 mil. Till att ha mitt drömjobb.

Då. Har jag jobbat med det jag kallar för ”TrackBack”. Finns säkert någon psykologisk process för detta men den här har jag hittat på och börjat använda de senaste åren för egen del. Den funkar! Tro mig!

Framgång kommer inte komma till dig. Du måste ta den. Du måste vara den. Fake it til you make it – det må vara en klyscha men vi måste börja med att göra oss bekväma med hur det känns att vara på väg mot det vi drömmer om. Vara framgången.

Vill du bli avancera på ditt jobb? Börja jogga? Springa? Bli av med stela axlar? Vill du springa marathon på 3 timmar? Vill du klara av att springa ett marathon? Leva i din drömkropp, full av energi? Vill du uppnå något, men vet inte hur?

Då måste du börja idag. Idag. Från målbilden, ta steg för steg tillbaka till där du är nu. Se vad det är idag som tar dig framåt. Och välj idag de val som rör dig mot målet.

Vill du vara pigg? Då måste du lägga dig tidigare. Jobba med din sovrutin.

Vill du avancera på jobbet? Då måste du luska ut vägarna dit. Tala om det. Ingen kommer ge dig avancemang. Kanske är idag dagen då du pratar med någon som sitter på nycklarna uppåt att ”jag är intresserad av X och Y, vad behöver jag kunna då?”.

Vill du starta eget? Har du alltid drömt om det? Är idag dagen du kollar upp starta-egetbidrag? Bollar din affärside med någon du litar på?

Vill du springa ett maraton 2013? Är idag dagen du lossar en timme för att springa en sväng och letar upp ett träningsprogram som funkar i din vardag?

Vill du ha en lugnare vardag? Då kanske idag är dagen du tittar över din ekonomi, kastar ut onödiga utgifter. Räknar lite och ser om du kan gå ned i tid. (Jag har gjort det och kan varmt rekommendera!)

Så- tar du ett steg framåt idag?

Jag har också äran att lotta ut ett ex av en av höstens mest populära releaser- Träna tanken av Fredrik Weibull, Mikael Wallsbeck och Anders Almgren. Den är ett fantastiskt verktyg kanske främst för dig som vill jobba mot ett sportrelaterat mål, men alla kan ta hjälp av instruktionerna och övningarna!

Jag vill veta vad du hade för mål 2012 som du är stolt över- och det kan vara vad som helst! Nytt jobb? Gått ned i tid? Börjat med en ny idrott? Rehabat en skada? Shoot! Berätta i kommentarsfältet så har du chans att vinna boken! Jag älskar att höra! 🙂

EDT! Precis när jag postade det här inlägget så kom ett kvitto på att det faktiskt händer grejer när man vågar: Jag och Madde är med på listan för Årets Uppstickare hos tidningen ShortCut. Läs mer här. Och-GÖRT!

20121203-084207.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*