Blogg

#Måndagspeppens Låna någon annans perspektiv


Man ska gräva där man står. Man ska ta itu med saker man är missnöjd med, oroas över, retar sig på. Men ibland kan man bara genom att ändra sitt perspektiv bli av med både orosmåln och irritationsmoment.

Man är oftast sin hårdaste kritiker. Och man dömer ingen annan lika hårt som sig själv. Man skulle aldrig kräva av någon annan det man kräver av sig själv.

Ibland är det bästa och enklaste man kan göra att låna någon annans perspektiv. Någon som har det betydligt värre.

Eller fundera på om det man kräver av sig själv, benchmarkar emot, är något man skulle kräva av någon annan?

Eller är problemet jag stressar över något jag bara har för att jag har det så bra? Är det egentligen en dold möjlighet jag kan tänka på i ett annat ljus?

Problem och hinder. Krav och press. Testa ett annat perspektiv!

 


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Men tack! Och kul att ses sist 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Helgens lyssningstips


Häromdagen lyssnade jag på Svettigpodden. Markus Torgeby närmare bestämt som jag förstås hört om men inte faktiskt hört.

Massa klokskap som landade så bra i mina öron där jag just då transportsprang från A till B till C hemifrån småbarnslivet.

Lyssna här.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Små justeringar + tålamod = stora resultat


Det ligger inte i vår tid att göra små balanserade förändringar. Det säljer heller inte så bra. Attt äta lite mer grönsaker? Minska på köttet och göra det till ett tillbehör någon dag i veckan? Nej, strikt vegan! Äta bara raw food! Leva under devisen att all lagad mat är död rent enzymmässigt. Springa ett motionslopp? Jo det är fortfarande poppis men inflationen i lopp där  man ska komma i mål täckt i lera och bli elektrifierad längs vägen är lite som bostadspriserna i Tokholm. Allt ska liksom paketeras, manifesteras, taggas. Man är liksom de val man gör. Det blir för många övermäktigt. Och det är så ofta galet onödigt. Små förändringar kan göra stor skillnad för hälsan. De heter kanske inte något. Du kanske inte behöver kalla dig crossfitare eller paleo. Yogi eller raw food’are. Men du kan förbättra din hälsa. Så du kan må bra och använda den till det du behöver i ditt liv. Det kanske inte ger effekt om en timme eller en dag. Men visst vill vi alla vara långsiktiga?

Här är några områden som jag ofta skruvar lite på för att stötta min hälsa som löpande, pollenallergisk mångsysslande småbarnsmamma:

1) Sömnen. Ingen förvånad att jag drog upp den först. En kvart tidigare? En halvtimme? Testa!

2) Lite mer grönsaker. Jag älskar färsk vitkål och gör just nu massa olika råkostsallader som jag äter med vinegrett på olivolja, äppelcidervinäger och goda kryddor och någon god proteinkälla. 4-5 grönsaker vid varje måltid ger massor av nyttigheter och bra fibrer och så kallad ”prebiotika” alltså mat till probiotikan i tarmarna.

3) Lite mer andningsövningar. Boxandning är en ”klassiker” som är superlätt att ta till: Räkna fyra på inandning, håll för fyra, andas ut på fyra, håll fyra.

4) Som jag skrev om i måndags, kalendern. Våga säga nej. Fyll inte på med mer än du kan ta till dig och faktiskt njuta av.

5) ..och samma gäller träningen. Det är inte ett program som styr. Det är hur mycket kroppen kan ta till sig.

Och apropå små justeringar- i söndags var jag på gymet med Pernilla Ohlsson, före detta PT-schools grymmaste lärare som nu är utbildningsansvarig på Urban Tribes. Hon är ett av branschens vassaste kort vad gäller styrketeknik. Vi gick igenom mina marklyft, benböj, armhävningar och chins. Övningar jag kör ofta. Hon petade lite här och lite där och jag har nu fyra dagar senare fortfarande lite känningar av det passet trots att jag inte lyfte så tungt. Sånt. Små justeringar som kommer göra stor skillnad.


Antal kommentarer: 2

Frida Michold

Jag tycker om dina inlägg, mycket bra läsning!


Ann-Sofie Forsmark

Tack hörni! Glad att det uppskattas!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Veckans 5-lista Inspirerad!


Jag är inspirerad just nu. Inte av mig själv- blir väckt för tidigt och lider av pollenallergin. Men har så otroligt fantastiska människor omkring mig. Jag lever inspirerad!

1) Mina barn. Ja det är en sån där typisk grej föräldrar säger. Det är inte så mycket alltid det de gör, men den här tjongande kärleken och viljan att vara med dem och hur de är så ärliga och oförstörda och kräver ärlighet, rättvisa och visar vad som är viktigt. Frågorna min stora tjej frågar mig är viktiga. Jag måste tänka till. Jag måste vara den personen jag vill vara. Hon gör som jag gör, lillan härmar, stora noterar och värderar. Säger jag si men gör så ifrågasätter hon. Viktiga grejer.

2) Min fästman. Underbar omtänksam envis sate som har rest sig, bokstavligt talat, flera gånger de senaste åren. Som är så otroligt stark som få förstår och som jag inte kan skriva ut i ord. Som genomför grejer trots en massa grejer. Badass.

3) Djur och natur. Ok klyschigt men naturen utan människans framfart är helt fantastisk. Så intelligent, så vacker, så rogivande. Väldigt abstrakt men ni vet ju hur man mår efter en löprunda i skogen, längs havet.. UTE! Fantastiskt.

4) Idag: Lidingöloppet. De har dragit igång skolstafetten för barn i utsatta förortsområden. Tänkte en sisådär hundra ungar skulle komma och springa. 670 stycken. Sprang idag. Älskade det! Vill springa mer! Så ballt! Och deras arbete med Lidingöruset och Lidingörullet för funktionshindrade- jag signade upp som volontär idag.Känns som Lidingöhelgens bästa dag.

5) Aron Andersson . Killen som blev rullstolsbunden vid 9-års ålder och ba KÖR! Han är äventyrare och verkar inte se några problem – utan utmaningar. Var uppe på Kebnekajse, klarade klassikern och har andra stora projekt på gång som är en fysiskt brutal utmaning även för oss med två fungerande ben. Idag föreläste han för oss i Lidingöloppsnätverket. Otroligt inspirerande. Vad går man och tvekar för liksom.

Sömnig. Med kliande ögon. Men väldigt inspirerad!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*