Blogg

Rainbows and unicorns


Höra bebisen jollra när hon vaknar, efter att ha sovit hela natten.

Första klunken kaffe.

Varma kommentarer på ett blogginägg.

Två perfekt kokade ägg.

Hittar saker gömda i en ”koja”.

Ser fram emot Chess på Globen på fredag.

Alla närmaste mår bra och är friska.

..utom jag som är snorig.

Det finns alltid saker att glädjas åt även när livet inte är regnbågar och enhörningar.

Foto: http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-love-rainbows-unicorns-and-glitter/


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Den där inre rösten #Måndagspeppen


Jag har inget problem med sociala medier men eftersom man inte är mer än människa så är det klart att man påverkas av det man ser och läser. Och det går att se hur mycket som helst och läsa lika mycket. Så man får välja vad man matar sig med.

Och det gäller inte bara sociala medier, vi lever i en kommersiell värld och våra verkliga behov är ju inte alls samma som de begär-behov som försäljare vill att vi ska uppleva.

Jag är väldigt sällan i klädaffärer men åh vad gärna jag kände att jag behövde ändra hela vårgarderoben när jag råkade gå in på en sån affär häromdagen. Jag känner att mitt hem är otrendigt och att jag blir sugen på massa krämer och jox till badrumsskåpet när jag någongång läser en damtidning.

Inget av detta känner jag när jag bara är hemma. När jag är i naturen. När jag umgås med mina barn eller mina vänner. När jag springer. När jag yogar.

När jag funderar över vad mina värderingar är.

Eller som nu under påskhelgen när jag varit långt ifrån affärer helt och hållet och inte följt sociala medier lika frekvent.

Och då menar jag inte att jag inte vill klä mig fint ibland och skaffa nya saker. Men jag skulle vilja låta längtan, vilja och behov komma inifrån.

När jag lyssnar inåt:

Duger jag som jag är

Vill jag springa, men måste inte.

Struntar jag i vad andra presterar, men gläds med de jag bryr mig om.

Har jag det jag behöver.

Är det mysigt och personligt hemma.

Fokuserar jag på att göra det bra där jag är.

När jag lyssnar inåt har jag de flesta saker jag behöver. Då är det annat jag vill ägna tiden åt.


Antal kommentarer: 2

Ann-Sofie Forsmark

Mika , Janna- tackar!


Ann-Sofie Forsmark

Maja- skönt att vi är fler- och tack!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lyssningstips under påskhelgen


Jag lyssnar på podcasts när jag springer och det är nästan så jag längtar ut mest för att få tassa omkring och lyssna ibland!

Senast har jag lyssnat på Blossoms senaste avsnitt med min rygg-guru David Felhendler.

Dessutom har jag lyssnat på Ankis och Jills Mat & Marginaler som jag också varmt kan rekommendera att lyssna på. För en ekonom som brinner för miljö och dessutom är kostnörd så är den podden mumma för mig!

Ta med lurarna ut på en promenad eller löptur och lyssna!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#fredagsgottis – hemlagat påskgottis


Så med anledning av mitt inlägg igår kommer här tips på hemsnickrat påskgottis man kan göra tillsammans med vänner, barn och eller familj. Eller själv. Eller göra en annan gång.

Jag länkar rakt av till Buffés onlineversion på sidan 15 där jag hittade snickerskaka som såg väldigt god ut och ”påskiga limeägg” som jag definitivt kommer göra en variant på som långpasskäk!

Här hittar du den tidningen som jag för övrigt tycker är riktigt bra så bläddra på! Och det vore ju smart och miljövänligt att få den digitalt istället för på papper rakt av!

Glad långfredag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Veckan 5- lista 5 bra köp


Jo jag har shoppat lite den här veckan. Bra grejer.

1) Nya Skoras. Jag köper mina från Good Karma Company i Danmark. De finns i Sverige men jag gillar såna här små återförsäljare och dessutom är Jacob som driver sajten ultralöpare så det blir ett personligt bemötande.  De har lite andra roliga märken också. Värt en kik!

Det är mitt andra par av Tempo- deras helt nya lite mer dämpade sko. Men som jag och flera märkt, den ”låter foten vara” och är fantastisk på. Än så länge har den klarat den terräng jag utsatt den för också. Jag tänkte ha ett par för att skita ned i lera och terräng och ett par för lite finare dagar, till exempel när jag löpcoachar. Ja lite onödigt kanske men.. det här blir min jobbsko! 🙂

2) En mjuk sömlös bh. ÄNTLIGEN! Saker händer när man slutar amma. Speciellt andra gången tydligen. Jag tillhör kategorin som tycker boobsen gärna får försvinna helt när de inte behövs som matfabrik längre. Från 85D kan jag nu klara mig med en tunn topp, eller bohem som jag är helst ingen alls. Älskar Abecitas ”Lilla undret” och kan varmt rekommendera den till andra ”plankor”. Detta gör att den fina Sportbh från BOOB  som möjliggör amning smidigt jag fått går vidare till någon som behöver den.

3) Skaloverall till Lillspark. Jag letade på Blocket och hittade en skaloverall från Minymo så nu kan hon få sitta ute på ett sittunderlag och njuta av våren. Plagg som möjliggör saker- det är verkligen bra plagg! Den här andas och är regnsäker och lätt att vika upp, väldigt mjuk och följsam och ganska spräcklig så hon syns bra om hon mot all förmodan skulle ta sig iväg. Tids nog gör hon ju det…

4) Glasburkar. På Granit- älsk på den affären, köpte jag fyra stycken för 99 kr. Perfekta för bebisens mat. Har redan flera stycken och försöker undvika att använda plast så mycket det går.

5) På samma affär hittade jag en ”hängmobil” med klämmor på som jag hängt på väggen hemma. Där kan vi ha lite utställning av aktuella teckningar och kort istället för att de bara ligger i högar eller sitter ovanpå varandra på kylen tills magneten ger upp. (Någon som känner igen?).Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Påskgodisångest?


För länge sen. När jag hade en, tyvärr så vanlig, ätstörning då var påsk och jul väldigt jobbiga.

För jag ville ju inte äta massa onyttigt. Men visste att jag inte kunde låta bli. Så då tänkte jag att jag liksom skulle passa på och gå ”all in” och äta allt det där jag sen skulle förbjuda mig att äta. ”På måndag, då börjar jag om” och så blev det en helg av illamående, mest mentalt och där jag tränade för att bli av med det jag ätit. Om jag en dag bestämde mig för att äta bra och det falerade eftersom jag varken hade ”karaktär” (tyckte jag då) eller balans rent mättnadsmässigt utan blev för hungrig och ”spårade ur” då ”kunde jag ju lika gärna äta allt det där och börja om imorgon”.

Det här låter ju extremt men jag tror många tampas med ”light”variant av detta inför helger där de vet att de kommer exponeras för massa onyttigt.

Jag hörde att påskhandeln avseende mat spåddes slå rekord. Vi äter kopiösa mängder godis och choklad och ett sliskigt påskägg har liksom blivit etablerad tradition. Det här är ju förstås pådrivet av de som tjänar mest på det- företagen och vi som gärna vill göra annorlunda kämpar lite i uppförsbacke.

Om man säger att man inte tänker äta något godis eller choklad så vill gärna någon  påpeka att ”men lite godis gör väl ingenting, man ska inte hälsohetsa”. Jag kan själv använda det uttrycket ibland men inte om godis i pappersägg.

Jag kommer aldrig köpa  vanligt godis till mina barn. Däremot, som ni som läst bloggen vet, så bakar vi mycket ihop och äter tillsammans sen. Min stora tjej har aldrig fått godis av mig. Jag unnar gärna henne ett påskägg, i år blev det en hink med gatukritor som hon velat ha. Någon annan kanske kommer ge henne gottis och jag försöker då föreslå torkad frukt, nötter, något att pyssla med istället. I dagens samhälle är jag inte ensam, men vi är lite ”extrema” vi som gör såhär. Det sticker ut och det är ju egentligen helt vansinnigt.

För en snabbt ihoprafsad påse med glukos, gelatin, färgämnen som bara ger njutning några sekunder i munnen och sen inte gör nytta – det är alltså det som är normen?

Och vad gäller oss vuxna så kanske det är några som liksom jag gjorde förut, fast inte lika extremt, känner lite ångest över alla godisfyllda påskägg som liksom förföljer oss- på jobbet, i affären, hos vänner och släktingar. Man uppfattas som extrem om man inte vill ha.

Just nu har jag ingen lust att äta massa godis. N äter inte godis, har aldrig gjort och jag älskar smaken av lösgodis men har slutat äta det och saknar det inte alls. Jag älskar choklad men just nu försöker jag bli av med mina sista graviditetskilon och det smakar liksom inte mer än det ger. Det blir nog lite choklad, jag har inga förbud och ser jag något riktigt gott så tar jag gärna en bit. Min stora lycka nu är att jag äter så bra med mat och så balanserat att jag kan njuta av lite sött, inte tappa fattningen och vräka i mig och sen vara sugen hela tiden. Det är en hälsorikedom.

Om man tänker att påskledigheten är: ledighet, samvaro, avkoppling, god mat och godis så är ju bara godis en del. Det känns alltså inte svårt att välja bort en del när man får allt annat. Och mår bättre efteråt.  Många har svårt att bara äta litegrann. Lagom. Då kan det vara lättare att helt välja bort. Inte ta en bit alls. OCh fokusera på att njuta av de andra delarna, som faktiskt är mer på riktigt, som ingen tjänar pengar på och alltså inte marknadsförs.. alls!

Jag menar alltså inte att jag anser att man inte ska äta gott, eller äta lösgodis om man vill ha det. Men om man mår dåligt av det så kanske man måste tänka om, tänka till, tänka innan. Men man kanske ska välja det goda med omsorg och eftertanke och inte bli utspelade av godisfabrikens smarta trix som spelar på vår reptilhjärna. Jag menar att man kanske bör reflektera över vem det är som vill att du ska äta det där goda? Om det finns något som gör gott på fler sätt än bara i munnen? Om det är normalt att barn är helt exalterade över färgglada sockerbitar?

Jag ser så fram emot att vara ledig. Jag ser fram emot att umgås med mina barn, äta god mat,  träna massor tillsammans med N eftersom vi har bra med barnvakt, yoga, läsa och sova lite extra. När jag fokuserar på de bitarna så finns det faktiskt inget i mig som vill ha vare sig skumkaniner eller lakritsfiskar. Men jag måste stanna upp och reflektera över vad jag vill och hur jag vill att det ska kännas på måndag eftermiddag. Om jag går på impulser så är det klart att det blir massa godis.

Det här blev ett spretigt inlägg men jag hoppas att du som kanske har lite ågren inför helgen fick med dig något. Det är så synd att ha ångest över något vi har i överflöd som så många saknar. Det är så synd att vara elak mot sig själv när det är så fint att vara snäll. Men man måste stanna upp som sagt.

Ha en fin påskhelg!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Åsa- haha ja pengar brukar ju uppskattas också!Finn Crisp låter väldigt asketiskt 🙂 men de är goda med rätt grejer på tycker jag med!
Anders- vad härligt att höra att ni också bakar! Ja Jacob har skrivit mycket kloka reflektioner om ämnet tycker jag med!
Asta- Nej det var ju just det, att jag inte tycker det men riktade mig till de som mår dåligt inför påskhelgen- -därför jag kallade det påskångest :). Menade mer att reflektera över varför man äter det man äter- som jag ofta skriver om. Kan man äta godis och njuta av det både då och efter och inte känna sig ”sockerbakis” så är ju det toppen, men så många har svårt med den delen!
Verner- blåbärspaj måste nog vara bland det godaste som finns!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*