Blogg

Recept på ett fint långpass


Ibland alltså. Får man till det. Jag har ju fått pollenallergi. Men nu efter några dagar känner jag att medusinen verkar och dessutom hade det ju regnat inatt. Att kunna andas ordentligt och inte drunka i snor (ok lite överdrivet) är fantastiskt.

Bebis vaknade med sitt ”titta” klockan 06.00. Vi gick upp och mös och lyssnade på Andliga sånger på P1. Hon åt järnknäckegröt, jag drack kaffe med kokosolja.

Sen tassade jag iväg medan solen steg. Jag hade runt två timmar på mig.

Styrde stegen mot Ursvik som var lugnt och trolskt i morgondiset. Såg harar och lyssnade på fåglarna. Mötte nästan ingen. Solen som strilade mellan träden, lätt morgondis som steg- ja det var så fint så fint. Stornjöt och tänkte att jag struntar i att träna för hårda lopp, jag ska bara tassa omkring såhär i skogen. Jämt!

Jag hade med mig runt en liter vätska i min Inov-8 Ultravest som jag varmt kan rekommendera. I ena fickan hade jag en halvlitersflaska med två skopor Ucan Superstarch- majsstärkelse som smakar sådär ”klisterfadd” men jag gillar det. Tog några klunkar varje kvart och hade med två dadelbollar. Hade ju inte ätit frukost och även om jag kan gå tom ett tag så var jag hungrig.

Även om jag inte ville lämna skogen så såg jag fram emot att styra stegen mot stan eftersom jag skulle träffa mina finisar Katta och Sara

Förbi Solna station och över till Hagaparken, sen upp på St Eriksgatan och över bron och en sväng på Kungsholmen (huva vad mycket folk!) och så avslutade jag med några minuters promenad och rörlighet innan jag damp ned på en stol hos Två Systrar och en kock för en god frukost. När jag berättade för N vad grötfrukosten kostade skrattade han gott men det var värt varenda krona och med gröt, juice, macka, två ägg och kaffe så var jag nöjd och belåten. Gott och supermysigt café.

Men bäst var sällskapet förstås. Katta och Sara är så fina vänner och defår man raka och ärliga svar ifrån och dessutom har de så mycket spännande för sig båda två så vi hade nog kunnat prata bort halva dagen.

Men sen hem till bästman och bebis och en fortsatt solig vilsam söndag.

Långpass de luxe får jag nog kalla det här.

Courtesy of allergimedusin, god natts sömn, Falke på kroppen, Inov-8-rygga, X-Kross-glasögon, Skora Tempo på fötterna, Phil Maffetone på Enduranceplanet i örat och naturen at its very best.


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lästips i helgen


Tidningen Land alltså. När jag var liten läste jag annonser om hästar till salu hos farfar och drömde mig bort.

Nu snubblade jag över den här artikeln om drycker från skogen.

Jag hittade också en artikel om 10 blå superväxter med odlingstips under deras ”Må bra”flik på hemsidan. Här ska jag nog kika in fler gånger!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#fredagsgottis 5 goda grejer med ägg


Veckans 5-lista också. Älskar ägg. Kan äta hur mycket ägg som helst. Snittar nog tre ägg om dagen. Ägg äger.

Idag kommer jag nog äta en sisådär fem ägg: Två äter jag varje morgon till frukost. Tre kommer jag äta till lunch i form av omelett.

Ägg innehåller bra med protein, folat, fettlösliga vitaminer, jod, järn, bra med B12 (toppen om du inte äter andra animaliska produkter). Lätt att laga. Hyfsat miljövänligt och det går att göra val som främjar djurens hälsa också.

Här är fem tips på ägg:

1) Koka och ta med. När du vet att du kommer få svårt att få tag på vettigt att äta. Kanske en konferens med trökiga bullar och kakor man inte blir mätt på, bara mer sötsugen. En liten burk med örtsalt med i väskan så är det bara att koka ägg varje morgon och ta med.

2) Omelett. Perfekt sätt att ta vara på rester: Fräs dem försiktigt och släng i några ägg vispade med lite mjölk. Riv lite parmesan över. GÖTT!

3) Pannkaka. Förstås. Med extra ägg. 3 dl mjöl, riv i lite morot, krydda med salt, peppar och kardemumma, vispa ned 2 dl mjölk av något slag eller kokosmjölk, och vispa sen i 3-4 dl till och sen fyra ägg.

4) Maränger. Ok- det här med äggvitor på dunk. Det innehåller lite tillsatser och grejer men att göra maränger och kasta äggulor är jag inte för. Vispa med lite socker och klicka på plåt. Svårt gott!

5) I bröd. Eller scones. Vispa ordentligt innan så blir det fluffigare och ökar proteinhalten och mättnaden i brödet.

Mer äggtips? Sharing is caring!

Kokostoppar- också med ägg.


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Åsa- det kan man ju göra iofs!
Karin- ja visst är det!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#waybackto100miles- status nio månader efter förlossningen


En hel graviditet gammal är vår lilla tjej nu. Vad gäller löpningen så funderade jag på om det var som jag trodde det skulle vara efter nio månader. Men insåg att jag inte hade några förväntningar på hur det skulle vara, vilket är bra. Jag hade ingen direkt plan förutom att bygga upp styrkan inifrån. Två saker var jag inte förberedd på som har ”drabbat” träningen:

1) Alla oergonomiska lyft av ganska tung bebis jag inte gjort på rätt sätt. Jag har skärpt mig när jag springer och styrketränar men glömt alla nattlyft, ur bil-lyft, från skötbordlyft. Det var väldigt mycket nattlyft ett tag och till slut gav min rygg upp. Pang. Nerver i kläm och de är inte 100% ännu även om de inte hindrar mig från att springa. Men det knockade mig verkligen.

2) Allergi. Hallå? Hur står ni..vi..allergiker ut? Jag har fått allergi för första gången i mitt liv även om jag känner igen den här känslan samma tid varje år. Bara att nu är det upphöjt till 100 ungefär. Har fått medicin utskriven men det är fortfarande som en dimma i huvudet. Och hur mycket snor kan man producera egentligen? Maxtest pågår.

Annars känner jag att kroppen är på god väg framåt mot mitt starkaste jag. Jag är så nöjd att jag tagit det så lugnt, började med knipövningar, tränade upp djupa bålen och har inte gjort några sit-ups än faktiskt. Men stark bål har jag. Jag väntade med att börja springa och lät det ta flera månader innan jag regelrätt sprang. Eftersom jag ammade till åtta månader hade jag det i åtanke också och undvek tuff terräng då hormonet relaxin kan stöka med ligament och fästen. Ja försiktig har jag verkligen varit.

Däremot så får jag fortfarande jobba hårt med andning, hållning och nu tampas med allergi som verkligen knockar mig. ”Jag är pigg som en normal person” sa jag till läkaren och det är ju inte nog för mig- jag är van vid superenergi.

Nu har det alltså gått över nio månader och rent efter-förlossningsmässigt känner jag att jag är helt tillbaka. Men det är så mycket annat som påverkar träningen som nybliven mamma. Jag coachar två relativt nyblivna mammor och det är fantastiskt att se deras driv att träna men allt måste ske stegvis. Som att bygga ett hus, grunden ska vara stark och redo att ta hand om det man lassar på.

Om du vill läsa tips om hur du tar dig tillbaka efter graviditet så läs bästa Katarinas artikel här på Runners World och kan du så var med på Mamma Tummy day i Rålis här i Tokholm på lördag. Katarina är liksom bäst på det här och är så glad att jag gick Mammamageutbildningen för henne.

Mysigare än alla löppass i världen!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Ulrika-Ja jag slutar aldrig att förvånas över hur mkt som händer under och efter graviditeten! Njut!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Greentime – Hållbar besöksnäring


På fredag hålls en fullbokad konferens i Stockholm som jag skulle varit med på men inte kan.

Det är Greentime som arrangerar den och ämnet är högst relevant- besöksnäringen ökar stort i Sverige och samtidigt har vi miljömål och utsläppsmål att ta hänsyn till- hur går det ihop?

Jag brinner verkligen för såna här frågor och ville gärna ha inspiration till både Tjejmarathon och andra event som jag kommer i kontat med i jobbet.

Jag har ofta funderat på allt som produceras  i samband med event. Och herregud vad event det är. När jag var på Berns igår på ett frukostseminarium var det två andra event samtidigt.

Jag tänker på resor dit, mat som beställs och dukas fram och ofta slängs i massor då många inte kommer. Jag tänker på trycksaker och give-aways. Broschyrer en masse. Mycket som produceras är i slutändan onödigt- både primärt av att det slängs och sekundärt av att det faktiskt inte tillför något: Skoputs,  nyckelringar, pennor, block, godis man inte vill ha fast äter ändå.

När något företag lyckas kommunicera att man valt bort ditten eller datten  för att tänka på miljön så ger det iallafall mig en positiv vibb och jag tror inte jag är ensam.

Har du exempel på något företag eller event som tänkt till angående de här bitarna? Jag tycker det vore intressant att höra om det!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Jennie- tack vad kul att höra! Ja visst är det! Jag ser fram emot att lära mig mer. Har inte läst in mig på ISO 20121 men får titta på det- tack för tips!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Erbjudande- spring Tjejmarathon med vårt träningsprogram


Det finns många platser kvar till Tjejmarathon och vi vill gärna att fler anmäler sig!

För att hjälpa de som kanske tvekar inför distansen har vi gjort ett enkelt träningsprogram som tar dig fram till loppet. Vi vet att man klarar mer än man kan och att tassa lite längre än man är van vid i terräng är ett ganska skonsamt sätt att spräcka gränserna.

Om du i dagsläget klarar runt 17-20 kilometer på ett långpass så har du god chans att med smart träning klara av att tassa 50 kilometer på vackra Knalleleden i juni.

Loppet går alltså 14e juni mellan Hindås och Borås. Det är cirka 50 kilometer och vi ger allt överskott från anmälningsavgiften till Panzisjukhuset i Kongo.

Är du företagare kan du ”köpa loss” en eller flera kilometer av loppet. Kontakta mig så berättar jag mer.

Här kan du läsa mer om det senaste om loppet och om hur du får ett träningsprogram.

Women on the move- Före detta patienter på Panzisjukhuset som nu lär sig hantverk som ett sätt att komma tillbaka till livet. I år stödjer vi den psykiska vård som behövs för att återhämta sig efter de trauman kvinnorna och barnen utsatts för.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*