Blogg

Solsken och TEC-laddning


Langtidsvarsel
Tirsdag10. april Onsdag11. april Torsdag12. april Fredag13. april Lørdag14. april Søndag15. april Mandag16. april Tirsdag17. april Onsdag18. april
Regn Skyet Regn Lettskyet Klarvær Skyet Regn Regn Regn
7 mm nedbør i døgnet 1,1 mm nedbør i døgnet 2,1 mm nedbør i døgnet 1,8 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 1,1 mm nedbør i døgnet 6 mm nedbør i døgnet 2,0 mm nedbør i døgnet

norpat från yr.no

 

Vad ser ni? Jag ser 8 dagar utan sol. En med. Lördag. TEC. 8 mil. Distansrekord. För två veckor sen trodde jag inte det skulle gå. Nu är det bara att ödmjukt tro och vilja att det ska gå för det är enda vägen igenom från km 1 till km 80.

Jag tömmer. Jag är hungrig och seg. Jag gör det som funkar i min kropp. Jag äter det jag behöver. Jag sover. Stretchar. Rör på benen. Fyller på med vitaminer, mineraler, rödbetsjuice. Probiotika och bra proteiner och fetter. Mindre kolhydrater och snart mer.

Fyller på med bra tankar. Bra musik. Fina bilder. Jag har ingen aning om vad som händer efter 40 eller 50 kilometer. Men jag vet hur jag ska försöka reagera.

I övrigt är det mest tvätt, matlådor, väskor, grus, galonbyxor, fnasiga ben, fula fötter och trasiga naglar. Rätt ovårdad på utsidan men insidan mår jäkligt gott. Det kanske skiner igenom? Vi säger så och skjuter upp det här med hudvård och hårborttagning till en annan tid. Hellre läsa en extra barnbok och sjunga ”alla snubbar vill ju vara katt…”. Alla gånger. Hårdjävulskapet växer ju bara ut igen iallafall.

Nu kör vi! Stor vecka ahead!


Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Smaka på den Jante!


Idag ringde jag in mitt bidrag till ”Lyssnarnas sommarvärd”. Jag gjorde det. Men minuten innan satt jag där med telefonen i handen o tvekade. Den där känslan jag haft sen jag var liten, att det är något fel på mig. Vem bryr sig om vad jag har att säga? Varför skulle någon vilja lyssna på mig? Den kröp sig på.
Men jag släppte den. Tvingade ut den. Jag gjorde allt jag kunde de där 3,5 minuterna för att förmedla all den känsla jag vill lägga i mitt sommarprogram. Det gör inget alls om jag inte blir en av de tio som folk kan rösta på. Segern är att jag ringde in!
Jag har något att berätta. De som vill, lyssnar.

20120408-203332.jpg
Världens finaste lekstugaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Den perfekta intervallen # 4 x (300 m backe + 800 m slätt)


Jag har ingen lust. Jag letar ursäkter. Jag gör det imorgon. Men jag byter om. Känslan av bra löparskor. Rätt tights. Träningskläder. Ger stämning.

Jag sticker ut. Det tar emot lite. Uppvärmning på 8 minuter med avslutande stegringslopp. Känner tröskeln till andra andningen som lite högre idag. Inget kliv över utan ett segdraget trampande med alla tidigare träningspass som ett ok över axlarna. I benen.

Första backen. Tekniken är bra. Energin är låg. Eller är den det? Lurar jag mig själv för att spara? Jag har siktet inställt på krönet. Låser ögonen där. Kommer upp. Flåsar. Flämtar. Låren bränner. Vet att den första är värst.

Vänder och tittar ut över värmländska skogar och sjöar. Joggar ned. Allt klarnar. Ökar tempot. Fram med höften, upp med bröstkorgen, korta steg. Gruset sprätter under mina fötter. Jag kommer runt 800 meter flackt och har klarat den första.

Vila. 1,5 minut. Flåsar. Fortsätter. Två vändor till. Behöver bara orka två till för den sista den fixar man. Det finns alltid krafter kvar. Tänker inte hur många jag gjort, tänker inte hur många som är kvar. Tänker bara här och nu.

Är slut. Är trött. Är nedtränad med träningsvärk överallt. Trampar backen allt vad jag är värd. Blodsmak. Järnsmak. Stensmak i låren. Uppe orkar jag inte njuta av utsikten. Vänder ner. Ett varv på 800 m kvar. Hinner hämta andan i nedförsbacken men är trött så trött.

Svänger ut på sista 800. Det gör ont. Lungorna vänder sig ut och in och varje andetag är en blixtsekund. Får inte luft. Benen säger nej, men de går ändå. För jag säger så. Armarna säger nej, men de pendlar också . Kroppen säger nej med hela sin muskulära och cardiovaskulära kraft. Jag höjer mig över detta fysiska. Jag bestämmer att vi fortsätter. Tills det är klart. Det är nu det händer. Precis nu. Blir jag mer av mig. Kommer jag närmare dit jag ska.

Klar! Jag saktar ner. Jag raglar. Flåsar, det rinner snor ur näsan och saliv ur minnen och jag är knallröd och rufsig i pappas gamla blåa mössa från 60-talet. Jag är mitt bästa jag. Bättre och snyggare än såhär kan jag aldrig bli. För nu har jag gett mitt allt jag hade just nu och det är Nirvana.

Jag skjuter upp mössan sådär käckt i pannan, pannan som är lite lite tjockare nu än för en timme sen. Bara äger. Det är bara jag därute mellan åkrarna och jag skrattar högt.

Kändes som jag skulle dö när jag sprang.

Känns som jag ska leva för evigt nu.

20120406-223717.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*