Blogg

Spinning med pyramider


Hej på er!

Idag tänker jag extra på de 60 000 som ska springa Göteborgsvarvet! Jag grattar min mamma som fyller 65 men ser ut som 40 och jag laddar för att leda spinning klockan 10 på Fitness Club i Sundbyberg. Min dag är redan gjord- efter det här inlägget!

Det brukar vara en rätt spretig klass men det betyder inte att man inte kan köra intervallupplägg- snarare tvärtom. Alla kan jobba utifrån sin nivå och sin RPE- Rate of percieved exertion som man får använda här i avsaknad av pulssystem. Idag blir det pyramidintervaller. Varje sekvens i pyramiden är 1 minut

Upplägget ser ut såhär:

7 min uppvärmning (Get over here/Axwell)

3,5 min ökad intensitet där vi jobbar med teknik i position 2 och 3 (The thief/Infinite Mass)

Sen börjar pyramiderna- 5 stycken där den första är 70-80-85-80-70 (Aviici Levels instrumental version)

2a: 70-80-85/90-80-75 (Beautiful people /Chris Brown)

3e: 70-80-90-80-75 (We control the sunlight /Aly-Armin van Buren)

Sen trampar vi ur benen i 3 minuter till( Sexy and I know it LMFAO)

4e: 70-80-90-80-70 (Use Somebody/ Laura Jensen)

5e: 75-80-90-80-75 (When love takes over/ D Guetta)

Sen kommer en 3 minuters raksträcka där det är fritt att trampa ur, eller för de som vill ösa på så kör vi 3 korta toppar.

Nedvarvning och stretch 10 minuter totalt.

Äntligen börjar jag komma ut ur dimman. Behöver inte ens jobba i helgen. Allergin och den förkylning jag måste haft parallellt har släppt och jag längtar efter att träna igen. Igår pratade jag WorkoutÅre med fina Magnus och det ska bli så kul att få leda pass med honom. Mina fötter skriker efter fjällterräng.

Nähä nu ska jag ta min rostiga transporthoj och ta mig till gymet och träna lite styrka innan passet börjar.

Ha en fin lördag!

20120512-090444.jpg

Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Njut för f*n!


20120511-152259.jpg

Seriöst. Så jäkla melodramatiskt behöver det inte vara!

I år har jag fått uppleva hur det är att vara på första parkett när livet tar ett abrupt och brutalt slut. Försöka återuppliva och ta emot dödsbesked. Den händelsen präglar fortfarande varje dag i mitt liv.

Det enda positiva jag tar med mig ur det är att jag försöker leva ännu mer här och nu än någonsin och inte tvekar att ifrågasätta vad som verkligen spelar roll när folk runtom ibland hänger upp sig på ytligheter.

Det finns så mycket dramatisk text som i bilden ovan men jag tycker inte det behöver vara så melodramatiskt. ( Här kommer väl tornedalingen fram i mig).

Gör det som är roligt med de du trivs med. När du jobbat en arbetsdag så är arbetet slut. Släpp det. I valet mellan att umgås med en när och kär och jobba över – umgås!
Våga satsa på din dröm. Du förlorar inte om du inte lyckas, bara om du inte vågar som Anneli så klokt skrev idag.
Bry dig inte så mycket om vad andra tycker- de är så upptagna med att undra vad andra tycker om dem så de har inte tid att ha massa åsikter om vad du gör.
Späk dig inte.Det blir jobbigt nog ändå i livet tids nog. Passa på att garva så ofta det går. Det är smittsamt och det värsta som kan hända när du tar ut glädje i förskott är att du varit glad först och besviken sen istället för bara besviken. Nu ska jag äta årets tredje liter jordgubbar i solen!
.

20120511-153826.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mänskligt


Men hur går det då? Med det här kostprojektet jag har för mig med Maddes hjälp? Jo men det går väl inte så bra! Inte beroende på Madde- nej kosten är jättebra. Det är hon om inte ska äta så mycket som inte sköter sig. Det blir liksom ett projekt för mycket.

Jag äter absolut inte onyttig mat. Jag vet ju hur man ska äta och vad jag behöver. Jag äter väldigt bra och balanserat och ser till att få i mig en massa grönsaker, frukt, bra frukost och äta regelbundet. Men- när jag slitit en hel dag så vill jag gärna ha en massa popcorn. En stor jäkla macka med smör och ost. Inte så ofta något godis eller kakor eller så men just de sakerna tycker jag mig ha förtjänat. Och det gör att då slår intagspendeln över på plus. När jag som nu- dessutom inte tränar så mycket så minskar inte alls hungern utan ligger konstant men jag bränner inte det jag brukar och det stjälper också underskottet till överskott. Allt det här är inga bra ursäkter men det är förklaringar.

Så jo, det ska ni veta. Att jag är ingen ybermänniska. Jag är inte bara full fart, fokus, envishet och prestation. Oftast är jag det. ”Typ A” som det heter. Men alla har sina rum att gå in i där det är kravlöst. Jag gillar att njuta och oftast betyder det god nyttig mat, hård träning, hårt jobb och en känsla av att jag gör det jag vill och får förändring mot mål. Men ibland är det att ge efter för ett mat/sötsug.

Jag beklagade mig för hjälten att jag satt det här målet och det inte går så bra och han bara ” men varför gör du sådär då?” ”Äter den där mackan?” Och jag bara ”jo men jag orkar inte vara så noggrann hela tiden, när jag kommer hem från jobbet/träningen vad det nu är så bara vill jag ibland bara slänga mig i soffan, äta något som inte har något syfte alls i kroppen bara för att det är gott och inte prestera hela tiden. ”Ja men gör det då” säger han med en rätt bra logik.

Men jag fortsätter med planen det kommer bara ta lite längre tid men är sannolikt då mer beständigt.

Det är så mycket att vara bra på i mitt liv: jobba hårt med massa olika spretiga saker, träna hårt när jag tränar, hålla iordning hemma, hålla iordning på en vild växande 3-åring och mest folusera på henne och hålla på med massa annat som jag tycker är viktigt- välgörenhet till exempel. Så jag tänker inte vara så hård mot mig själv på ett område till. Jag fortsätter jobba mot det mål jag har-men jag tänker inte tänka mindre om mig själv om jag väljer att njuta av en stor macka med smör på efter en dag full med hårt slit.

Hänger ni med? Ha en fin fredag. Det ska jag. Först ska jag snora på ett slutrevisionsmöte- mitt sista för säsongen- sitt på den!

Jag har inte ont i halsen och kroppen är som gelé efter AccessRehabMickesbehandling igår ( knak, brak, 5 nålar och lite typ-A person till person prat). Men jag är snorig och seg och det finns ingen mening med att pusha kroppen då. Jag instruerar imorgon och då kommer jag att ta i ändå för så blir det jämt!

Jag unnar mig en lugn vecka, nästan träningsfri. Får massa andra saker gjorda, har börjat andas nere i magen igen och sover som en stock. Jag laddar. Tankar. Hoppas ni gör det också då och då!

20120511-090122.jpg
Nix. Ersätter inte kanelbulle.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Sommarknark


Jag dricker inte ros’e och knappt någon alkohol alls. Ni kommer inte se mig på någon uteservering och jag sitter i solen o äter glass väldigt sällan.

Men jag fullkomligt vräker i mig jordgubbar under sommaren och de säljs på väg till tuben hem.
Hit går mina njutningspengar och speciellt idag när det är sådär synd om mig som bara kommer upp på tvåans växel.

20120510-184140.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Spring för livet på Djurgården idag


Jag är så glad att fler och fler välgörenhetslopp poppar upp i Sverige! USA och Storbritannien är miles ahead där var och vartannat lopp genererar massor av pengar genom deltagarnas insamlingar.

Precis så funkar Tjejmarathon.

Idag går loppet Spring för livet av stapeln på Djurgården under ett initiativ av Svea Fastigheter och Unicef.
Hittills är 346 personer anmälda och 246 000 insamlat. Det framgår inte hur pengarna samlats in men gissningsvis är det anmälningsavgift och andra företag som donerat? Det motsvarar iallafall ca 700 kronor per löpare.

Om du är sugen på att springa kan du efteranmäla dig! Vädret verkar bli perfekt för det är det alltid i maj- regn som sol! :).

Jag konstaterar nöjt att lilla nya Tjejmarathon siktar stenhårt på att samla in minst 100 000 detta första år. I veckan går papper in till Skatteverket för att lägga grunden till en plattform, en ideell organisation som varje år kommer att genomföra aktiviteter som genererar medel till de som bättre behöver dem och som samtidigt sporrar de som vill utmana sig själva på samma gång- precis som Tjejmarathon.

Jag fortsätter i mitt sömniga töcken och tycker det har sin plats med lågvarv, rehab, vila och en massa adminjobb just nu för om två veckor är jag i Åre och öser! 🙂 Ha en fin torsdag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Nystart


Allt är inte ok. Jag varvar ned och kroppen släpper på allt. Seg, trött, stel. Ljumsken krånglar och jag känner av en förkylning mitt i alltihop. Jag som aldrig är förkyld.
Var ändå tvungen att få lite frisk luft efter långa timmar framför datorn så hakade på vår nystartgrupp som hjälptränare. De joggade under Mias trygga ledning ned till Karlbergs slottspark, körde lite löpteknik och några stegringslopp.

20120509-220924.jpg

Det var precis lagom. Inget gjorde ont, inte nerven, inte revbenet och inte ljumsken. Bara när jag stretchade. Bokat in med Micke på Access Rehab imorgon för att titta närmare på det.

Känns helt ok att ta en lugn vecka. Snart växlar jag upp igen. Med full tank.
.

20120509-221739.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*