Blogg

Spring i benen


Nu äntligen börjar förkylningen släppa och det bara kryper i benen. De behöver ju springa! Det är helt otroligt att jag behövt hålla kroppen från träning i snart en vecka, inte konstigt att den skriker efter att få röra på sig. Längtar efter ett härligt långpass, gärna i vårsol som börjar värma lite.
Och med bara dryga veckan kvar till Maratonstarten börjar det bli mer än dags att få fart i benen igen!


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ingefära och förkylning


Har åkt på en rejäl förkylning, jag som ALDRIG blir förkyld. Väldigt tråkigt då det är knappt två veckor till start i Barcelona Marathon. Dock kanske det var tur i oturen att förkylningen kom nu och inte senare. Förhoppningsvis hinner jag återhämta mig helt i tid till maran.
Men usch så trist det är att vara sjuk. Man förstår verkligen hur mycket träningen gör för ens välmående. Sen kanske det kan vara bra att få längta efter träningen ibland för att inte ta det för givet.

Jag vilar mig just nu i form och gör allt jag kan komma på för att boozta kroppen. Jag dricker mycket vatten och te med citron och honung. Jag äter mängder av ingefära och gör gröna smoothies. Det MÅSTE ju göra mig frisk!?

Hur hanterar ni en förkylning bäst? Och vad gör ni för att stilla löparabstinensen? 😉

Ingefärashots!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Uppladdning inför och under maran, hur gör ni?


Det blir mycket distansträning nu när maran närmar sig. Långpassen ligger på ca 30-35km och jag är den som ALDRIG varken dricker eller intar någon form av energi under mina pass. Jag fyller på med mat och vatten när jag kommer hem. Nu när mitt maratonlopp närmar sig har jag börjat oroa mig lite för hur jag ska ta mig an detta under själva tävlingen. Vet att det är väldigt individuellt vad man vill stoppa i sig och hur kroppen/magen reagerar. Hur gör ni och har ni några tips? Vad äter ni under ett lopp och hur mycket?
Kolhydratladdar ni inför maran eller äter ni precis som vanligt!?

Ser fram emot många bra tips!

Efter passet är jag duktigare med energiintage. Brukar bli en bar som är smidig att ha med sig!


Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Tack så mycket för tipsen Victor! Ska kolla upp sportdrycken och testa lite med gels nu.
Ska bli riktigt kul att springa och nu får tiden gärna gå fort fram till loppet 😀Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

ASICS FrontRunner


Nu är det äntligen officiellt! Jag kan med stor glädje meddela att jag är en del av ASICS FrontRunners team. Det ska bli så otroligt kul att få fortsätta min löparresa ihop med ASICS och de andra FrontRunner-deltagarna. ASICS har dessutom betytt mycket för min löparresa och jag ser fram emot att springa vidare i världens bästa och snyggaste löparskor och kläder.

Läs mer om de andra deltagarna här: ASICS FrontRunner


Antal kommentarer: 2

Stefan Danielsson

Grattis :))))
Jag sökte också men fick liksom många andra inte plats denna gång:(((
Kör så det ryker:))


Sofie Nelsson

Tack så mycket Stefan!
Trist att du inte kom med denna gång, sök igen nästa år! :))Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Stela löpare


Igår körde jag ett distanspass inomhus på löpband, det blev 15km i ca 4:00-tempo. Planen var att springa ute men det var så kallt och halt att jag ställde mig på bandet istället. Lite tråkigare men mycket varmare. Efter löppasset var jag inbokad på ett pass på gymmet. Ett pass med fokus på styrka och rörlighet.

Det var ett mycket bra pass men jag fick verkligen bekräftat för mig hur stel jag var. Som löpare glömmer jag ofta bort annan träning eftersom det är just löpning jag vill bli bra på. Men det ena hänger ju ihop med det andra. Styrka, smidighet, uthållighet. Är jag stark i bål och ben får jag bättre hållning under löpningen och benen blir tåligare mot stötar osv. Stretching och rörlighetsövningar gör bland annat att man blir smidigare och minskar skaderisken. Jag försöker påminna mig själv om att göra lite rörlighets och yogaövningar för att bli smidigare och slippa skador och framförallt för att inte behöva känna mig så stel.

Är ni fler stela löpare och vad utövar ni för annan träning för att bli en bättre löpare?

Rörlighet och styrka är viktigt även för löpare!


Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Det låter som en väldigt bra kombination Johan 😀Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Springa ute vs. springa på band


Jag körde två lite längre pass och en snabbare men kortare runda denna helg. I fredags blev det 20km ganska lugn löpning och samma sak på lördag fast 30km. Lördagens pass var extra tungt på grund av att det låg ett lager snö på marken. Det var ändå ett underbart pass med trevligt sällskap, strålande sol och en riktigt god frukost på Artisan bageri fick avsluta springturen.

Igår körde jag ett pass på löpband för att kunna ligga i ett högre tempo, det är svårt ute när det ligger snö på vägarna och dessutom är halt och isigt. Jag startade i ett tempo på ca 4:30 och ökade till 4:00/tempo efter en kilometer. Benen kändes lätta trots många mil dagarna innan. Jag drog på mer och mer och efter två km låg jag i 3:34/tempo. Jag låg kvar här i 5km och avslutade med 2km i 3:15/tempo. Var härligt trött efteråt men kände ändå att benen var fräscha- underbart!

Så till den ständiga funderingen- hur jämförbart är tempo och distans på ett löpband jämfört med att springa utomhus? Det finns många teorier och faktorer som spelar in på löpbandet. Bland annat finns inget luftmotstånd och det är en 100% plan sträcka. En del anser att en lutning på 1% på bandet kan motsvara luftmotståndet utomhus, att motorn i löpbandet spelar roll osv…
Så en exakt siffra på distanser och tempo på löpband kan vara svårt att få fram och därmed är det också svårt att jämföra sina tider ute och inne. Men en sak som alltid är ett säkert mätinstrument är din egen trötthet, känner du dig rejält utpumpad efter ett pass så har du ju tagit i och dragit upp pulsen ordentligt. Det är ju det viktigaste i slutändan!

Fler som brukar springa på band? Hur förhåller ni er till de siffror som visas?

Kanske var det ASICS Finish Advantage som gav mig en boozt på dagens pass?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*