Blogg

Transportlöpning- Från A till B på tre olika sätt


Jag tar ju apostalhästarna till jobbet så gott det går i juni. Tänkte sätta något ”spikat” mål med det men är så less på absolutism. Jag springer så ofta jag kan tänkte jag.

Det har jag gjort! Och för att variera mig (är född i tvilligarnas tecken och blir lätt uttråkad) så har jag haft olika fokus när jag sprungit.

Det är egentligen ingen höjdare att springa och andas in avgaser, du behöver ju mer syre och drar således in mer skit om du springer i trafik.

Jag är dessutom inget fan av asfalt. Inte av trängsel heller. Alla de här sakerna möter jag på vägen till jobbet och tänkte att jag måste försöka göra något åt det.

Här är fem olika fokus jag brukar ha, antingen för sig eller ihop!

1) Inte nudda asfalt. Går att ta hur långt som helst. Jag gör så gott det går. Blir mycket sicksack.

2) Undvika trafik. Jag har Solnavägen som närmsta väg men har lyckats undvika den ganska bra. Klättrar över ett staket vid Subway som ligger nära KI och sen har det blivit Torsgatan raka vägen in men går att göra mer.

3) Leta upp alla backar. Eller ta alla backar två gånger.

Har du några roliga transportlöpningstips du vill dela? Shoot!

 


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Logga ut, varva ned, ladda upp!


I min bekantskapskrets ser jag till att ha riktigt bra folk. En av dem är Elin Bjärkstedt (vass PT och skribent på Stark Magasin) som jag hann träna med en gång, lite optimistiskt sådär men sen hinner jag inte sånt.

Elin har haft ett projekt på G ett tag som jag väntat på att hon ska släppa.

Och nu är det ute! Vedträet är kastat liksom!

Som motvikt till vår ständigt uppkopplade vardag och teknikhypade events och konferenser har Elin och hennes kompanjon (också) Elin tagit fasta på ett behov som jag tror att många är beredda att börja lyssna till: Att logga ut. Komma närmare naturen. Närmare sig själv. Utan att det blir flummigt. Men med att det blir riktigt härligt! Med tid som räcker till viktiga saker som laddar kroppen snarare än tömmer den.

Fredag till söndag. I Stockholms vackra skärgård. Yoga, träning, god mat, god sömn. Du bestämmer över din tid och hur du disponerar den.

Som de skriver på hemsidan:

En logout är en digital detox och ett lyxigt läger i Stockholms skärgård med allt ifrån morgonyoga, bastubad och matupplevelser till vedhuggning och eldning. Man tar med sin halvlästa bok, sitt teckningsblock eller kanske en påbörjad stickning. Sover i enkelrum med krispiga lakan. Det vi erbjuder är avkoppling och tid! Tid att promenera, träna eller bara tänka långa tankar. Medan man gör det ordnar våra kockar rawfood, bakar kanelbullar och helgrillar lamm över öppen eld.

Tänk långa tankar, tänd av och äg din egen tid.

För dig som planerar företagets konferens. Undvik risken att slarva bort flera dagar med att växelvis titta på en överbelamrad powepoint med att läsa mailen på mobilen och ha flera flikar uppe på datorn. Det är ju varandra ni ska konferera med och tar man bort det tekniska överflödet och stänger ute distraktioner så jobbar man nog in värdegrunden starkare och ärligare i organisationen.

Kommande resor:

18-20 september

9-11 oktober

6-8 november (Barn- och familjeresa, Special)

Jag skulle varmt rekommendera en helg i oktober. När man jobbat ett tag och allt börjat hopa sig efter sommaren igen. Ladda med tid som ger mer.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Annie testar: TomTom Bandit


Jag har ju fått testa TomToms multisportklocka och den gillar jag. Förutom en sak! Helt plötsligt kan den varna att minnet börjar bli fullt. Mitt i ett pass. Och sen bara blir det det mitt i passet och det går inte att registrera mer data. Jag förstår att det blir fullt- men hellre då börja radera historisk data tänker jag. Men det är kanske mest för att jag inte bryr mig om att sitta och kika i efterhand. Men jag gillar den där klockan och den höll hela dagen igår.

Men kameran! Alltså heja heja så smidig. Bra film blev det också. Den är liten och smidig och man laddar den i USB-infarten i datorn. Superenkel att använda. Jag ser fram emot att filma mer med den i sommar och bli lite mer haj på att klippa ihop film.

Läs mer här.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#veckans 5-lista Dagen efter ett långt brutalt pass eller lopp


Sent igår kom jag hem och det har inte varit mycket sömn senaste nätterna. Inte så mycket som jag behöver.

Snosade på mina sovande tjejer och hade helg-debrief med Nicke. Innan jag klev på tåget i Göteborg var jag stel men satt med Falkekompression hela vägen och det var säkert inte det som gjorde allt men sen skuttade jag hela vägen ned till blå linjen med väskan i handen.

Sov för lite men kroppen kändes löpmässigt helt ok. Vanligtvis är låren stela men de känns inte alls. Däremot strejkar min rygg på vänster sida och nerverna skriker till.

Har tagit hand om den och dem idag.

Elektrolytbalansen i kroppen kan vara lite rubbad efter ett långt lopp eller pass. Alla hormoner som skenat runt i kroppen kan göra sitt. Man kan känna sig lite..faktiskt bakis!

Och vilja äta därefter. Jag är inne i en fas av kommande tung träning och har inte tid att vara seg och sliten just nu. Jag vill gärna göra allt för att återhämta mig fort.

Här är fem saker jag gör:

1) Sover lite mer. Lägger mig lite tidigare.

2) Har kompression på. Falke strumpor och tights

3) Dricker lite mer vatten.

4) Äter massor av grönsaker, bra protein och några skivor järnknäcke (idag med jordnötssmör). Undviker än mer än vanligt socker och tillsatser. Kroppen har att ta hand om och behöver inte skräp på det. Näring. Magnesium, kalium, natrium.

5) Yogar. Och SOMA’r. Mjukar upp det som blev lite stelt.

Nu ska jag göra nummer 1. Resten- check!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Måndagspeppen- S.O.B.E.R


Min kollega hade det här skrivet på handleden och jag kom på att jag hört det förut.

En tankeövning att ta till när det skenar iväg från det tillstånd man tänkt. När man ska sluta göra något. Ändra något.

S- står för Stopp. Stanna upp det du gör innan du går på gammal invand autopilot.

O- observera känslor och tankar.

B- Breath- allt fokus på andningen en stund. Så länge som behövs.

E- expandera. Ta in hur kroppen känns och allt som sker i och runt dig

R- Respond. Svara med att agera eller tänka så som du behöver för att bäst ta hand om dig.

Till exempel. Du har tänkt att inte stressa den här veckan. Över det där som du brukar stressa upp dig över. Men så drar det igång. Gör då stegen ovan. Stanna upp. Observera. Andas. Ta in vad som egentligen händer. Och gör det du egentligen ska.

Ha en fin måndag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ultra är lätt när #Irun4you – Tjejmarathon 2015


Jag sitter på tåget på vägen hem. Hade gärna suttit på ett helt annat sätt än det vanliga. Kroppen mår bra men mina ben vill vara rätt upp i luften och det känns på något sätt inte helt..ok! Tobbe, vår andrafaldiga Tjejmaravinnare har första klassbiljett på samma tåg och förmodligen mer benutrymme!

Vilken dag. Vilken helg. Igår var det roddande galore. Det blir alltid lite brådis men vi hann grilla hemma hos Madde och vi sov nog närmare sju timmar.

Idag var det uppstigning med tuppen och få med alla lådor till vätskestationerna, bre mackor till funktionärer, fylla vattendunkar, blanda vår egna sportdryck (som vi f ö borde ta patent på, mycket bra recept).

Men det går alltid bra. Vi har så otroligt mycket fina människor som hjälper till med vårt lopp: Funktionärer, sponsorer, sjukvårdare, eldsjälar som hjälper oss på alla de sätt. Delar vår info, pärlar armband, donerar, springer, stöttar. Man blir så varm i hjärtat.

Idag hade jag två roller- jag var arrangör ihop med Madde men skulle också springa. Mitt första ultralopp på närmare två år. Det hade jag förstås inte tid att tänka på innan men det blev lite mentalt prominent när jag drog på mig löparryggan och ställde mig mittemot Madde vid starten istället för bredvid. Kaboom liksom.

Det var så kul att springa iväg med alla och hinna prata lite. Jag visste att allt var under kontroll och vi var en liten skara så jag skulle inte behövas någonstans direkt.

Men vår kupp med att jag skulle springa hade dragit in över 30 000 kr så nu var det dags att leverera!

Leden är så vacker. Och även om jag inte har mycket lång distans i kroppen så har jag sprungit mycket terräng senaste tiden och det här är terräng med stort T. Dessutom är loppet 1000 höjdmeter. Att jämföra med till exempel Lidingöloppets 400 höjdmeter.

Jag stannade en del och messade med Madde om lite praktiska saker och tog det lugnt men försökte hålla mig i rörelse hela tiden så jag skulle kunna vara i mål hyfsat tidigt och ta emot folk i mål.

Det är så fantastiskt att komma till våra vätskestationer- som en varm omtänsam famn med mat och människoenergi! Underbart! I år hade vi igen sponsring från Coop Forum Borås. Görgen med personal där ska verkligen ha tack, vi fick åka och hämta allt vi behövde och nästan allt var ekologiskt!

Allt gick bra fram till runt 38 km då det var lite svårt att hitta och sen visade det sig att man dragit om leden. Jag som just då messade med Madde och vår fantastiska sistlöpare Henrik gick rätt. men fel. Men det var rätt väg för att komma till vår tredje vätskestation. Som jag behövde då. Drack vatten ur saltgurkburken- kan verkligen rekommendera det vid saltbrist- det saltet är badass.

I mål på Scandic Plazas soliga uteplats var Madde och snälla Eva som hörde av sig till oss och ville hjälpa till.

Och flera löpare- Tobbe vann förstås igen och hade lite bonuskilometer i år igen men inte lika många. Alla såg starka och glada ut när de kom i mål och det snörper alltid lite i hjärtat. Det är så ballt. Folk kom i mål med olika distanser, från lite olika håll. Precis som Tjejmarathon ska vara.

Det är så fint. När #Irun4you. Då känns allt lätt!

Jag sitter på tåget hem och jag hoppas du vill vara med i vårt community. Det är gränslöst och det behöver inte vara ultra. 

In och gilla Tjejmarathon på Facebook. Kika in på vår hemsida. Tagga #irun4you.

Själv är jag galet förvånad över kroppen. Mina nerver surade förstås lite men i övrigt så kände jag mig som en maskin. Terräng är så snällt på kroppen.

Jag sitter här lerig, svettig, saltig och väldigt tacksam! Jag tackar överallt men fortsätter tacka alla ni som är med på det här!

Kokopelli-pepp innan start!

Tobbe. Du är ett skägg med två ben liksom. Inte konstigt det går så bra att springa :).

Tack alla som stöttat vår insamling! Hoppas jag fick med alla namn!

Visar IMG_7737.JPG

Karin och Anders som debuterade på ultra idag- GRATTIS!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*