Dags för triathlonfest i Stockholm!

Dags för triathlonfest i Stockholm!


För många innebär helgens tävlingar första triathlontävlingen någonsin. Det innebär nervositet och en hel del funderingar kring det praktiska. Vi försöker svara på några av de vanligaste frågorna:

 • Om du glömt/ saknar något så som nummerlappshållare, energi, kompressionsstrumpor, keps osv hittar du förhoppningsvis det du söker i någon av de försäljningsstånd som kommer finnas på plats under helgen.
   
 • Din påse som bland annat innehåller nummerlapp och tidtagningschip hämtas ut i Slottsbyn, på Skeppsbron nedanför Slottet (glöm inte ID-handling).
  Fredag 21 augusti, kl. 10-20
  Lördag 22 augusti, kl. 10-20
   
 • Cykeln din kan du lämna in från och med 90 minuter innan din start i startområdet fram till och med 30 minuter innan. Det vill säga, lämna in cykeln senast 45 minuter innan du startar för att vara på säkra sidan.
   
 • Tänk på att det inte finns någon väskinlämning, så ta inte med dig för mycket saker. Dina grejer får du förvara vid din växlingsplats.
   
 • Alla cyklar (förutom fixies) är tillåtna att tävla med så länge som cykeln har fungerande bromsar.
   
 • Kom ihåg att ligga minst 10 meter bakom cyklisten som ligger framför dig. Så kallad drafting är nämligen inte tillåtet. Mer om reglerna under tävlingen kan du läsa på Svenska Triathlonförbundets hemsida.

 • Tävlingslicens behövs endast om du tävlar i tävlingsklasserna och är inte ett krav för motionsklasserna.
   
 • Här finns startlistan.

 • Resultaten hittar ni här.

 • Läs mer om start-PM här.

Karta för söndagens tävlingar (motionsklass/ ungdom):

 
Många av triathlonsportens världsstjärnor kommer inta tävlingsscenen under helgen när en av VM-deltävlingarna avgörs. Det handlar om olympisk distans och starten för damernas lopp är kl. 12.26 på lördag och för herrarna hålls tävlingen på söndag kl. 15:36. Du kan följa dem live här. Karta för elitens bansträckning:

 
Lisa avstår tyvärr VM-deltävlingen
En trist nyhet är att Lisa Nordén tyvärr avstår VM-deltävlingen efter att ha fått en envis virusinfektion som inte verkar släppa taget om henne. Hon är så klart besviken över att missa tävlingen på hemmaplan men kommer följa tävlingen på plats.
– Det har varit ett tufft beslut att ta, men ett måste med OS kvalet i fokus. Jag kommer att vara på plats och följa tävlingen från sidan, säger Lisa till Stockholm Triathlon.

Tipset:
Håll ett öga på ambassadören och vår bloggare Shahrzad Kiavash som deltar i motionsloppet på söndagen. Shahrzad var tvungen att amputera båda sina ben efter en blodssjukdom – nu satsar hon på triathlon och gör sin första tävling i helgen. Starten för henne är kl. 10:10 på söndag.

Kl. 12.36 på lördagen gör världens främsta damer inom triathlon upp om segern i VM-deltävlingen. Säkra din plats för att se stjärnorna tidigt!

Gabriel Sandör är med och tävlar mot världens främsta triathleter på söndagen när VM-deltävlingen för herrar avgörs. Starten går kl 15.36.

Stockholm Triathlon är Sveriges största triathlontävling med 4000 deltagare. Deltar du inte själv, är det en mäktig känsla att bara hänga med i folkfesten och heja på alla triathleter som äntrar Stockholms gator!

Foto från Stockholm Triathlon.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
 • Tänk dig snabb med mental träning
 • 15 enkla knep för bättre prestation
 • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
 • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer

Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så följer du Ironman World Championship

Ikväll kl 18.30 svensk tid går starten för årets Ironman World Championship på Hawaii. Så...

Läs mer
Kona time - alla svenskar som tävlar i Ironman World Championship

Lördag 8 oktober avgörs Ironman World Championship på Hawaii. Åsa Lundström är med i proffsklassen och har goda chanser att...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer
Imorgon är det dags för Ironman Kalmar!

Imorgon, lördag 20 augusti klockan 06:45 går starten för Ironman Kalmar. Deltagarna ska ta sig igenom 3860 meters simning, 18...

Läs mer