Denisova och Glans SM vinnare 10 km

Denisova och Glans SM vinnare 10 km


SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i Anderstorp. Det var riktigt högklassiga startfält på både dam och herrsidan och tillsist var det Sävedalens Anastasia Denisova som tog hem titeln på damsidan medans MAI´s Jonas Glans spurtade hem segern på manliga sidan.

Precis som 2020 avgjordes årets mästerskap på 10 km väg på en varvbana inne på F1-banan i Anderstorp. Årets upplaga hade flera olika startfält med klart fler löpare nu när restriktionerna för lopp lättats upp något. I huvudklasserna skulle de svenska seniormästarna koras och det var verkligen högklassiga startfältet även om de kvinnliga OS långlöparna saknades.

Anastasia Denisova, Sävedalens AIK

På damsidan gjorde Sävedalens Anastasia Denisova som ett relativt tidigt  och riktigt tufft ryck och fick en klar ledning. Under slutkilometern tappade hon dock mycket fart i värmen men lyckades ändå precis hålla undan för snabbt spurtande Sanna Mustonen från Hässelby och Sara Christiansson också hon från Sävedalen som tog silver och brons. Segertiden på Denisova blev 34:13.

Till herrloppet som startade timmen efter damernas separata lopp hade temperaturen gått ner lite men fortsatt tufft för löparna

Det blev en snabb start, där Samuel Russom från Hässelby och Samuel Tsegay från Hälle var de som mestadels anförde. 5.38 efter 2km, men därefter blev det mer avvaktade löpning även om farten ökade upp bitvis.

In på sista kilometern verkade det klart att medaljerna skulle fördelas mellan Russom, MAI´s Jonas Glans och Högbys David Nilsson, och i slutspurten sista minuten av loppet var svenska rekordhållaren på distansen Glans klart snabbast och tog hem SM titeln på 29:25. Sekunderna bakom tog Samuel Russom silvret knappt före Nilsson.

SM loppet visade på fin toppbredd i svensk löpning totalt och i de olika åldersklasserna – där exempelvis kvinnor 40 och män 40 hade högklassiga vinnare genom Hanna Lindholm och Mustafa Mohamed.

ALLA RESULTATEN

FOTO: Deca Text & Bild och på slutspurten herrar Kai Karjalainen


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer