Dokumentären om Jonas Colting / Del 1

Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
 • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
 • Världens bästa träningspass
 • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
 • Därför skyddar löpning mot depression
 • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 21

Pär

Det framgick inte att man var tvungen att vara prenumerant i påannonseringen.
Lite störande att inte kunna se dokumentären på en bekant..


Jonas Lund

Hej Pär,
ledsen om vi varit otydliga, har gjort ett tillägg i ingressen nu.
Jonas Lund, Webbredaktör


Julian

Får la helt enkelt vänta tills den finns ute på youtube.


Johan Wahlund

Mycket bra dokumentär, längtar redan efter del 2


Lisa

Nej tack, vill inte betala för en tidning som mest promotar redaktionens polare…


Lotte

Hahahaha…Colting är verkligen triathleternas svar på Ranelid! Vilken svada, andas han aldrig? Dokumentären var sådär, svårt att vara koncentrerad genom alla strömmar av ord. Colting är dock en fantastisk idrottsman.


Pär

Jonas: Jag förstår att ni vill göra det lite unikt att vara prenumerant på tidningen såklart mest tråkigt att jag inte insåg att jag inte kunde se den..
Lisa: I triathlonsammanhang, i Sverige, är Jonas Colting en av de stora.
Han,tillsammans med Clas Björling och framförallt Björn Andersson är de som har tävlat internationellt och haft någorlunda uppmärksammade resultat.
Sen är det inte bra givetvis om det bara blir artiklar om polare men jag tycker isf att det finns andra som är mer tveksamma.
Om du vill se en pinsam intervju, kolla lavamagazines intervju med Michael Weiss som blev avstängd för misstänkt doping.
Lotte: Colting är snarare ett varumärke än en idrottsman, åtminstone nu för tiden 😉


Nisse

Synd att Colting inte vill lägga av som Björn och Clas har gjort medan de var på toppen. Tidigare har jag sagt att jag är beredd att betala för att slippa filmen, men nu sparar jag prenumerationsavgiften också. Bra jobbat redaktionen!


Sebastian Krüger

Jonas är kung!
Mycket bra, Jojje! Ser fram emot del 2!


Rasmus ?man

Varför detta hat mot Jonas? Han inpirerar och kan dessutom leva på sin idrott. Bra dokumentär Jojje! Fortsätt med detta så länge du kan och vill. Jag kommer se allt med glädje. Jonas är en idrottsman som sticker ut och det älskar alla sponsorer. Därmed syns han ännnu mera.
Rasmus


Adrian Shields

Måste man vara prenumerant för att kunna se filmen? reggade mig men de räcker tydligen inte.


stefan palm

Ytlig & djup, inspirerande & tröttsam, intellegent & lite smådum, vet alltid bäst men söker ändå ny kunskap, i balans och samtidigt riktigt obalanserad…
Mycket kan man tycka, men han berör och behövs. Världen skulle vara en bättre plats med fler ”Jonasar”, men skulle man orka leva i den?
Den sanna hjälten i den här sagan är under alla omständigheter iaf Coltings flickvän, hon måste vara det kärleksfulla tålamodet personifierad.
Tack för en givande film, ”Jojje”. Dina små filmer är på väg att bli en allt viktigare orsak till att jag blir kvar som prenumerant/stödjare när papperstidningen alltsom oftast känns som en upprepning, månad efter månad.
/Stefan


Jojje Borssén

Tack för all ris och ros kring första delen. Kul att filmen engagerar.


Johan Korsvik

Spännade dokumentär, hade hoppats på att kapitlet träning och triathlon var större.


Mårten

Kul dokumentär! Intressant person!


Sven Göran Hansson

Jonas Colting är värd att intervjua. Däremot var det ju oerhört tveksamt att föra in artikeln om hans lever-smoothie-drickande bror förra året. Det gjorde i alla fall att jag bröt min prenumeration på papperstidningen.


Mattias Brunk

Det här är knappast en dokumentär om Jonas Colting, det är snarare Jonas Colting med vänners hyllning till sig själv. Jag har nog aldrig sett en dokumentär så vinklad som denna, finns det något uns av objektivitet med?
12 av 18 minuter går ut på att Jonas pratar om Jonas.
3 av 18 minuter går ut på att Jonas vänner pratar om Jonas ”dåliga” sidor och att de egentligen är positiva. Att ha sina vänner (inklusive flick-) berätta om hans ”dåliga” sidor är inte ett dugg nyanserande.
Om han nu är så kontroversiell och lyhörd, varför inte låta hans motståndare komma till tals? Varför kommer inga andra sidor av Jonas hjärtfrågor fram? Hur kan en person i en dokumentär få stå hel oemotsagd, enbart stöttad av sina kompisar? Varför har du inte frågat andra triathleter i Sverige och bett om deras syn på Jonas? Både som person och idrottsman. Utan att veta gissar jag att svaren kanske skulle bli besvärande.
Att göra ett personporträtt ställer rätt stora krav på skaparen tycker jag. I alla fall om man rubricerar det som dokumentär. Annars är det en marknadsföringsfilm, och då borde det även kallas för det.
Jag förstår att du som vän Jojje brinner för Jonas och att filma. Filmningen fixar du galant, men jag tycker det blir rätt skevt när du som marknadschef på RW publicerar ca 30 min marknadsföringsmaterial om Jonas på er site, under förespeglingen att det skulle vara dokumentärt.
För sakens skull måste jag också ställa frågan: vilken roll har du egentligen i Jonas marknadsföring? Är du inblandad i den på något sätt?
Jag är absolut inte emot en dokumentär om Jonas Colting, tvärtom. I och med att han har intressanta synpunkter och väcker diskussion, ihop med att han är (eller har varit) en imponerande idrottsman skulle jag gärna sett en film där diskussionerna framträder mer, och även hans idrottsliga historia.
Dessutom gillar jag dina andra filmverk, så fortsätt gärna med det.


Karl

Mycket intressant och inspirerande för oss Svenne-idrottare. Tycker det är lite övedrivet fokus på det negativa och för lite fokus på hur träningen och vardagen faktiskt går till. Hoppas det ryms i del 2.
Skit i epitet och avundsjuka kommentatorer, jag köpte min första Runners tidning i veckan.


Karl

Oj vad fin överkropp jag har, jag måste springa utan linne för att visa den…


Micke

Många sura miner här 🙂 Jag tycker Jonas är en jävla skön filur som har lyckats skapa sig ett bra namn/varumärke genom sitt idrottande och sin rappa käft. Dessutom presterar år ut och år in, närmast outtröttligt, som en duracellkanin. Hans matidéer håller även dom hög klass.
Heja Jonas 🙂


Hans Andersson

Jag var och lyssnade på en föreläsning av Jonas Colting.
En bra sammanfattning är:
Enbart döda fiskar ”simmar” nedströms.
Jag tycker att Jonas skall ha beröm för att han försöker dela med sig av träning, upplevelser och erfarenheter på ett personligt sätt.
Självklart berör han. Det gör alla som skapat sig framgång och pratar öppet ur hjärtat. Jonas presterar medan många av oss stannar vid att prata… 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

FLOW Velocity Wind – ger medvindskänsla

FLOW Velocity Wind – ger medvindskänsla


I samarbete med Under Armour presenterar vi FLOW Velocity Wind – en ny löparsko som ger dig känslan av att springa i härlig medvind!

FLOW Velocity Wind är helt klart Under Armours snabbaste sko hittills. Genom att använda en ny typ av plastskum kallat UA Flow har Under Armour konstruerat en lätt löparsko, där mellansula och yttersula tillverkas av ett och samma material. 

Detta är möjligt då det stötdämpande Flow-materialet i mellansulan också har tillräcklig slitstyrka för att kunna användas som yttersula. På så sätt spar man avsevärt med vikt jämfört med att använda ett traditionellt slitstarkt yttre skikt i solitt gummi. Konstruktionen ger också skon en komfortabel löpkänsla med mjuk följsamhet i kontakten mot underlaget.


Trots avsaknaden av gummi ger Flow Velocity Wind ett suveränt grepp – känslan mot underlaget är grym. Skon känns väldigt lätt på foten, så den uppmuntrar verkligen till fart – precis som när du springer i medvind.

Genom ett sinnrikt system av vertikala och horisontella trådar ger skons så kallade Warp-ovandel en stadig och mycket komfortabel passform. En stödjande sargkonstruktion mellan ovandel och sulplattform ger skon ökad sidstabilitet.

Precis som tidigare tekniska löpskomodeller i Under Armours sortiment har Flow Velocity Wind UA:s specialutvecklade MapMyRun-funktion i form av en sensor inkapslad i mellansulan.

Map My Run gör att du kan få återkoppling om steglängd och stegfrekvens i realtid under passet, via din mobil. Steglängd och stegfrekvens är två faktorer som kan vara avgörande för både din fart och för att undvika skador. I analysen efteråt kan du även ta del av din fotisättningsvinkel och hur lång markkontakttiden är i varje löpsteg. Med hjälp av detta system kan du enkelt registrera en lång rad träningsdata i din smartphone, vilket gör det lättare att styra din träning. 

Flow Velocity Wind väger 250 gram i herrutförande och 227 gram i dam. Den avrundade sulplattformen är 26 millimeter i häldelen och 18 millimeter i framfoten, vilket ger ett häldropp på 8 millimeter. Rekommenderat butikspris är 1700 kronor.

Kolla in FLOW Velocity Wind hos Runners’ Store
HERR & DAM 


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
• Sammanlagt värde: 1093 kronor.

 • Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Här gör du din beställning!

 

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!

Den ultimata sportlovssoppan!

Den ultimata sportlovssoppan!


Recept av Dietistens Val: Det här är en mustig soppa som passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret. Soppan blir krämig av mandeldryck och linser och passar hela familjen. Ta med kryddorna som du säkert har hemma om du firar sportlov på annan ort så är den lätt fixad!

Ingredienser för 4–6 portioner:
2 schalottenlökar
6 cm ingefära
1,5 tsk spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver
2 krm kardemumma
2 krm kanel
ca 1 kg palsternacka
ca 2 dl röda linser
4–5 dl mandeldryck

Topping:
2 stora morötter
1 chilifrukt
1 dl rostad mandel
1 dl hackad koriander
0,5 tsk kummin

Att ha hemma: 2 klyftor vitlök, 3 msk grönsaksfond, salt, peppar olja, salt, peppar.

Gör så här: Skala och hacka schalottenlök, vitlök och ingefära och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt alla kryddor och låt fräsa med två minuter. Skala och dela palsternackor och häll i kastrullen ihop med linser, fond, mandeldryck och 7 dl vatten. På med lock och låt koka ca 20 min.

Topping: Skölj morötter och riv grovt. Hacka chili och mandel. Blanda morötter, chili och mandel med koriander och kummin.

Mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite mer mandeldryck eller vatten och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med morotssalladen på toppen – gärna med ett gott bröd till.

TIPS! Spara skalen från palsternackorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och salt och rosta i ugn ca 10 minuter på 175 grader. Servera som topping till soppan.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

New Balance Fresh Foam 1080 – nu ännu bättre!

New Balance Fresh Foam 1080 – nu ännu bättre!


Under tio års tid har produktutvecklarna på New Balance successivt uppgraderat och förfinat den allsidiga, neutrala löparskon 1080. Nu presenterar man den elfte utgåvan.

Den mest markanta förändringen i New Balance Fresh Form 1080:s historia skedde förra året. Då lanserades version 10 med både en helt ny typ av ovandel och ett nytt, mer spänstigt mellansulematerial kallat Fresh Foam X. Skon fick då också en helt ny silhuett med en markant högre hälkappa, vars övre del riktas snett bakåt för att undvika tryck på hälsenan.

När nu New Balance presenterar den elfte utgåvan av 1080-modellen handlar det om en ansiktslyftning. Att sulplattformen lämnats oförändrad lär glädja alla löpare som blivit förtjusta i skons komfortabla stötdämpning. Såväl mellansulan i Fresh Foam X – med sin kvicka respons – som den mjuka, greppsäkra yttersulan är båda helt identiska med föregångarens.

Förändringarna hittar vi i ovandelen där den stickade Hypoknit-strukturen både blivit mjukare och fått bättre ventilationsegenskaper. Den höga hälkappan har också fått en mer strömlinjeformad utformning än tidigare. NB-logotyperna på sidorna av skon har också blivit större och integrerats med snörningen för att ge bättre stadga.

Version 11 av 1080 är alltså, precis som tidigare, framförallt en mycket komfortabel mängdträningssko för hårda underlag. Skons kvicka löpkänsla och relativt låga vikt gör den också användbar till snabbare tempopass.

Vikten på 1080 v11 anges till 272 gram i herr och 233 gram i dam, vilket är några gram lättare än vad föregångaren vägde. Häldroppet är oförändrat 8 millimeter – liksom det rekommenderade butikspriset på 1 900 kronor.

Värt att notera är att mellansulematerialet Fresh Foam X nu kommer på allt fler New Balance-modeller. Redan i fjol hittade vi en lite fastare variant av det på NB 880 v10, vilket även gäller för nya 880 v11. Även stabilitetsmodellen 860 v11 och trailskon Hierro v6 får detta mer energiåtergivande plastskum i mellansulorna på årets modeller. 

NB 1080 v11 hos Runners’ Store

NB 1080 v11 hos LÖPLABBET


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Gröt och kaffe i ett

Gröt och kaffe i ett


Recept av Dietistens Val: Coffee-oats är frukostgröt och kaffe i ett – en absolut vardagsfavorit som går lätt att förbereda kvällen innan och som sätter guldkant på frukosten.

Ingredienser för 4 portioner
4 dl havregryn
4 msk chiafrön
4 msk solrosfrön
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl starkt kaffe
4 dl havredryck

Serveringsförslag: Banan, rostade hasselnötter, yoghurt eller kvarg.

Gör så här:
Blanda havregryn, chiafrön, solrosfrön, vaniljpulver, kaffe och havredryck. Låt stå i kylen minst en timme eller över natten.

Servera förslagsvis med skivad banan, hasselnötter och en klick yoghurt eller kvarg.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Len bovetegröt med björnbär

Len bovetegröt med björnbär


Recept av Dietistens Val: Helgens frysrensning gav utdelning i form av en hel låda björnbär från i somras. Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten tycker vi – 100 procent fullkorn dessutom, och gott!

För 4 portioner:
2 dl helt bovete
4 dl havredryck
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
2 krm vaniljpulver
2 krm salt

Serveringsförslag: Massa björnbär! I annat fall rivet äpple med kanel, blåbär eller skivad banan med jordnötssmör.

Gör så här: Koka upp 2 liter vatten i en vattenkokare eller kastrull. Lägg bovetet i en sil och slå över det kokheta vattnet. Skölj sedan med kallt vatten och låt rinna av. Koka upp havredryck med 3 dl vatten i en kastrull. Tillsätt bovete, kardemumma, kanel, vanilj, och salt och låt koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Servera gröten förslagsvis med bär, mer havredryck och kanske lite hackade nötter.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*