Dokumentären om Jonas Colting / Del 1
Antal kommentarer: 21

Pär

Det framgick inte att man var tvungen att vara prenumerant i påannonseringen.
Lite störande att inte kunna se dokumentären på en bekant..


Jonas Lund

Hej Pär,
ledsen om vi varit otydliga, har gjort ett tillägg i ingressen nu.
Jonas Lund, Webbredaktör


Julian

Får la helt enkelt vänta tills den finns ute på youtube.


Johan Wahlund

Mycket bra dokumentär, längtar redan efter del 2


Lisa

Nej tack, vill inte betala för en tidning som mest promotar redaktionens polare…


Lotte

Hahahaha…Colting är verkligen triathleternas svar på Ranelid! Vilken svada, andas han aldrig? Dokumentären var sådär, svårt att vara koncentrerad genom alla strömmar av ord. Colting är dock en fantastisk idrottsman.


Pär

Jonas: Jag förstår att ni vill göra det lite unikt att vara prenumerant på tidningen såklart mest tråkigt att jag inte insåg att jag inte kunde se den..
Lisa: I triathlonsammanhang, i Sverige, är Jonas Colting en av de stora.
Han,tillsammans med Clas Björling och framförallt Björn Andersson är de som har tävlat internationellt och haft någorlunda uppmärksammade resultat.
Sen är det inte bra givetvis om det bara blir artiklar om polare men jag tycker isf att det finns andra som är mer tveksamma.
Om du vill se en pinsam intervju, kolla lavamagazines intervju med Michael Weiss som blev avstängd för misstänkt doping.
Lotte: Colting är snarare ett varumärke än en idrottsman, åtminstone nu för tiden 😉


Nisse

Synd att Colting inte vill lägga av som Björn och Clas har gjort medan de var på toppen. Tidigare har jag sagt att jag är beredd att betala för att slippa filmen, men nu sparar jag prenumerationsavgiften också. Bra jobbat redaktionen!


Sebastian Krüger

Jonas är kung!
Mycket bra, Jojje! Ser fram emot del 2!


Rasmus ?man

Varför detta hat mot Jonas? Han inpirerar och kan dessutom leva på sin idrott. Bra dokumentär Jojje! Fortsätt med detta så länge du kan och vill. Jag kommer se allt med glädje. Jonas är en idrottsman som sticker ut och det älskar alla sponsorer. Därmed syns han ännnu mera.
Rasmus


Adrian Shields

Måste man vara prenumerant för att kunna se filmen? reggade mig men de räcker tydligen inte.


stefan palm

Ytlig & djup, inspirerande & tröttsam, intellegent & lite smådum, vet alltid bäst men söker ändå ny kunskap, i balans och samtidigt riktigt obalanserad…
Mycket kan man tycka, men han berör och behövs. Världen skulle vara en bättre plats med fler ”Jonasar”, men skulle man orka leva i den?
Den sanna hjälten i den här sagan är under alla omständigheter iaf Coltings flickvän, hon måste vara det kärleksfulla tålamodet personifierad.
Tack för en givande film, ”Jojje”. Dina små filmer är på väg att bli en allt viktigare orsak till att jag blir kvar som prenumerant/stödjare när papperstidningen alltsom oftast känns som en upprepning, månad efter månad.
/Stefan


Jojje Borssén

Tack för all ris och ros kring första delen. Kul att filmen engagerar.


Johan Korsvik

Spännade dokumentär, hade hoppats på att kapitlet träning och triathlon var större.


Mårten

Kul dokumentär! Intressant person!


Sven Göran Hansson

Jonas Colting är värd att intervjua. Däremot var det ju oerhört tveksamt att föra in artikeln om hans lever-smoothie-drickande bror förra året. Det gjorde i alla fall att jag bröt min prenumeration på papperstidningen.


Mattias Brunk

Det här är knappast en dokumentär om Jonas Colting, det är snarare Jonas Colting med vänners hyllning till sig själv. Jag har nog aldrig sett en dokumentär så vinklad som denna, finns det något uns av objektivitet med?
12 av 18 minuter går ut på att Jonas pratar om Jonas.
3 av 18 minuter går ut på att Jonas vänner pratar om Jonas ”dåliga” sidor och att de egentligen är positiva. Att ha sina vänner (inklusive flick-) berätta om hans ”dåliga” sidor är inte ett dugg nyanserande.
Om han nu är så kontroversiell och lyhörd, varför inte låta hans motståndare komma till tals? Varför kommer inga andra sidor av Jonas hjärtfrågor fram? Hur kan en person i en dokumentär få stå hel oemotsagd, enbart stöttad av sina kompisar? Varför har du inte frågat andra triathleter i Sverige och bett om deras syn på Jonas? Både som person och idrottsman. Utan att veta gissar jag att svaren kanske skulle bli besvärande.
Att göra ett personporträtt ställer rätt stora krav på skaparen tycker jag. I alla fall om man rubricerar det som dokumentär. Annars är det en marknadsföringsfilm, och då borde det även kallas för det.
Jag förstår att du som vän Jojje brinner för Jonas och att filma. Filmningen fixar du galant, men jag tycker det blir rätt skevt när du som marknadschef på RW publicerar ca 30 min marknadsföringsmaterial om Jonas på er site, under förespeglingen att det skulle vara dokumentärt.
För sakens skull måste jag också ställa frågan: vilken roll har du egentligen i Jonas marknadsföring? Är du inblandad i den på något sätt?
Jag är absolut inte emot en dokumentär om Jonas Colting, tvärtom. I och med att han har intressanta synpunkter och väcker diskussion, ihop med att han är (eller har varit) en imponerande idrottsman skulle jag gärna sett en film där diskussionerna framträder mer, och även hans idrottsliga historia.
Dessutom gillar jag dina andra filmverk, så fortsätt gärna med det.


Karl

Mycket intressant och inspirerande för oss Svenne-idrottare. Tycker det är lite övedrivet fokus på det negativa och för lite fokus på hur träningen och vardagen faktiskt går till. Hoppas det ryms i del 2.
Skit i epitet och avundsjuka kommentatorer, jag köpte min första Runners tidning i veckan.


Karl

Oj vad fin överkropp jag har, jag måste springa utan linne för att visa den…


Micke

Många sura miner här 🙂 Jag tycker Jonas är en jävla skön filur som har lyckats skapa sig ett bra namn/varumärke genom sitt idrottande och sin rappa käft. Dessutom presterar år ut och år in, närmast outtröttligt, som en duracellkanin. Hans matidéer håller även dom hög klass.
Heja Jonas 🙂


Hans Andersson

Jag var och lyssnade på en föreläsning av Jonas Colting.
En bra sammanfattning är:
Enbart döda fiskar ”simmar” nedströms.
Jag tycker att Jonas skall ha beröm för att han försöker dela med sig av träning, upplevelser och erfarenheter på ett personligt sätt.
Självklart berör han. Det gör alla som skapat sig framgång och pratar öppet ur hjärtat. Jonas presterar medan många av oss stannar vid att prata… 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nordiska mästerskapen är tillbaka – här är de svenska framgångarna

Emil Danielsson fortsätter att imponera med seger på 1 500 meter i Nordiska mästerskapen. Hanna...

Läs mer

Gyllebrings superrekord - 272 km på ett dygn

Det nya kapitlet i svensk ultrahistoria fick ytterligare dramatiskt innehåll den gångna helgen. För andra...

Läs mer

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Vasaloppsåkare är friskare än övriga befolkningen

Forskning visar att Vasaloppsåkarna i genomsnitt har mindre risk att drabbas av hjärtinfarkt, stroke, högt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Antidoping – för en ren idrott

Om du springer ett lopp som organiseras av en friidrottsklubb eller tränar i en förening...

Läs mer
Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper två nya skor, anordnar de...

Läs mer
Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är vinnarna!

Läs mer