Eliten på plats i rekordstor Vasastaffet

Eliten på plats i rekordstor Vasastaffet


Fjolårssegrarna Dalarnas Försäkringsbolag (med en stomme från IFK Mora) får hård konkurrens av fjolårstvåorna från den finska elitorienteringsklubben Ikaalisten Nouseva-Voima från Ikaalinen (Ikalis) fem mil norr om Tammerfors.

Men ett minst lika intressant lag gör debut i VasaStafetten; ett ”dream-team” som tävlar för företaget Idrottsarrangören Mats Andreason AB, och som vunnit Lidingöstafettens herrklass under dem fem senaste åren och även innehar banrekordet där. Satsningen i år är möjlig tack vare att friidrotts-SM inte går samtidigt som VasaStafetten.

– Vi kommer få med oss sex-sju stycken landslagsfriidrottare i laget. Där flera av dem gör detta som ett test inför sina eventuella starter på 5000 meter och 10.000 meter i Finnkampen, berättar Mats Andreason.

I laget springer bland andra Mikael Ekwall (Sverigeetta på 10.000 m i år), Fredrik Uhrbom (Sverigetvåa på 5000 m och Sverigetrea på 10.000 m i år), Johan Wallerstein (Sverigeetta på 3000 m) , David Nilsson (Sverigetvåa på halvmaraton i år), Erik Pettersson som ifjol gjorde 1.04 på halvmaraton (Sverigetvåa på halvmaraton 2010, dock skadedrabbad i år).

Även IFK Mora kommer med ett starkt lag och ett av fyra lag från Italien sägs bestå av elitlöpare från en idrottspluton. VasaStafetten kommer med andra ord att få ett mycket intressant elitfält. Kanske det blir en putsning av rekordtiden 4.44.16 från 2002?

VasaStafetten lördag 20 augusti 2011, start kl 08.00
Sveriges bästa företag, klubbar och kompislag utmanar varandra i en löparstafett i det klassiska Vasaloppsspåret. Starten går i Sälen och målgången sker i Mora. Varje lag består av tio personer som delar på de nio milen. Den längsta sträckan är 15 km och den kortaste 4,4 km.

431 tiomannalag är nu anmälda till VasaStafetten som löps de nio milen mellan Sälen och Mora nu på lördag 20 augusti. Det gamla deltagarrekordet, 430 lag, har stått sig sedan 2002. 431 lag innebär 56 fler anmälda lag än ifjol och 101 fler än för två år sedan.

Hela loppet går att följa via Vasaloppsradion 94,1 eller 107,5. Sänds även via webbradio. För mer information besök Vasaloppets hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Starka startfält och Sjöström i Lidingöloppet

2022 års TCS Lidingölopp mönstrar starka startfält på klassiska tremilsdistansen. På damsidan är fjolårssegraren Sylvia...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fixa Lidingöloppets fantastiska – men tuffa – bana

TCS Lidingöloppet är en klassiker bland svenska lopp. Det som gör loppet unikt är dess...

Läs mer

Formtoppa med Anders Szalkai inför Lidingöloppet

Sista veckan handlar om att bli så fysiskt och mentalt positivt laddad som möjligt inför...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa sista minuten-tipsen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon

Vi ger dig våra bästa sista minuten-tips inför lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon. Lycka till!

Läs mer
Din guide till ett perfekt halvmaraton

Frågorna kan vara många för den som ska springa sitt första halvmaraton – och här är svaren!

Läs mer
Viktor Stenqvist och Anna Hellström vann Ultravasan

För första gången blev det enbart svenska segrar i Ultravasan 90 och Ultravasan 45. Fjolårstvåan Viktor Stenqvist vann Ultravasans herrklass...

Läs mer