Emelie Forsberg kör AXA Fjällmaraton

Emelie Forsberg kör AXA Fjällmaraton


– Helt fantastiskt att Emelie väljer att göra ett gästspel i AXA Fjällmaraton i augusti. Det är varje arrangörs dröm att få profiler som henne på startlinjen. Det är bra för stämningen och atmosfären runt loppet då hon lär locka en hel del publik som vill följa henne efter banan, säger Patrik Nordin tävlingsarrangör.

Axa Fjällmaraton avgörs 9 augusti och det blir Emelies tredje start i loppet då hon tidigare sprungit även 2009 och 2011 innan hennes löparkarriär tog fart ordentligt. Vi får nog räkna med en rejäl sänkning av hennes personbästa på banan.

AXA Fjällmaratons bana är 43 km och hela 1800 höjdmeter. Under senare år har loppet utvecklats till ett upplevelsearrangemang under en hel vecka med flera löptävlingar över flera olika distanser.

Inför 2014 utökas Fjällmaraton med ytterligare ett lopp till sju löptävlingar och totalt beräknas 2500 personer delta i något av loppen under veckan 2-9 augusti.

– Det är jättekul att intresset för fjällöpning är så stort. Vi tror att detta koncept, ett unikt och tufft maraton i en mycket vacker men krävande fjällterräng, är precis vad som behövs i Sverige och vi ser ett starkt växande intresse för evenemanget både nationellt och internationellt, säger Patrik Nordin.

Läs Emelies Blogg på Runner’s World

AXA Fjällmaratons hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar