Fina möjligheter till tävling i helgen
Äntligen har det blivit dags för Göteborgsvarvet och mångas första stora utmaning för året. Som inspiration för det delar vi med oss av Runner's Worlds film från loppet 2010. Här får du en hel del tips och löparglädje att ta med dig tills på lördag. Stor lycka till!

Fina möjligheter till tävling i helgen


Lördag 30 april
Dagens nordligaste lopp är Sätermaran i Dalarna som förutom fulla maratondistansen har klasser för halv- och kvartsmaraton. 

På andra håll finns det också bra möjligheter att förbereda sig för kommande Stockholm Marathon med en halvmara i antingen Trelleborgs Sydkustlopp eller Skövdeloppet.

För den som vill springa kortare distanser än så bjuder Stockholmsområdet på både Ältasjön Runt och Neglingeloppet medan Lerumsloppet utanför Göteborg och Laxaloppet i Halmstad är två andra alternativ.

Helgens tuffaste utmaning hittar du nog trots allt i Laxå där Munkastigen Trailrun avgörs över den knappa ultradistansen 44 km. Tävlingen går mer eller mindre helt på stigar i skogsmiljö och är en deltävling i Peppes Trailrun Cup.

Söndag 1 maj
Den stora arbetardagen bjuder däremot på lite kortare utmaningar i form av Danderydsloppet utanför Stockholm och Landsjön Runt i Huskvarna.

I Växjöloppet går det dessutom att välja på tre olika sträckor i form av halvmaraton, 10 km eller 4,7 kmLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar