Flera bra chanser till semestermaraton

Flera bra chanser till semestermaraton


Kanske är du en av alla de som gick i mål i årets rekordstora Stockholm Marathon? Eller tillhör du dem som inte fick plats i årets lopp eller av olika skäl inte kunde komma till start?

Oavsett vilket finns det flera olika möjligheter till nya maraton under de svenska semestermånaderna. Det blir ett bra sätt att kombinera löpning och ledighet – här följer några tips.

Båstad Marathon 2 juli 
Båstad är mer än bara tennis. I alla fall i början av juli då staden arrangerar andra upplagan av sitt maratonlopp. En tuff men naturskön bana utlovas.

Ölands Marathon 30 juli
Ett annat populärt svenskt semestermål är Öland som sedan flera år stoltserat med ett eget maratonlopp. Den platta geografin på ön borde dessutom kunna ge en hygglig sluttid om det inte blåser för mycket. 

Höga Kusten Marathon 6 augusti
Betydligt tuffare terräng bjuder Höga Kustens maratonlopp på. Tävlingen går fyra varv på en bana där varje varv har en stigning på 150 höjdmeter.  

Månkarbo Marathon 27 augusti
Den här orten som ligger några mil söder om Gävle har under flera år annordnat ett populärt maratonlopp. Löps på en 7 km lång och platt varvbana som till största delen består av ett skonsamt grusunderlag.

Det finns säkert fler maratonlopp att springa under semestermånaderna. Lämna gärna dina egna tips i kommentarerna. 


Antal kommentarer: 3

Johan Enges

Inte ett maraton, men väl ett nytt halvmaraton som kommer att avgöras den 6 augusti i Tällberg med fantastisk miljö och med utsikt över Siljan, se http://www.tallbergmarathon.se/#/hem


Per Börjesson

Viby marathon 16 juli
Asfalt från Östansjö, två längre, ett kortare varv
runt Vibysjön. Mål i Östansjö
http://www.ostansjosk.se


Jonas Lund

Tack för tipsen, vi har bland annat redan skrivit om Tällberg Halvmarathon här: http://www.runnersworld.se/artiklar/2011-bjuder-pa-manga-helt-nya.htm
Jonas Lund, WebbredaktörLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

Fler intressanta artiklar