Ingmarie Nilsson om sitt bästa långpass

Ingmarie Nilsson om sitt bästa långpass


I sista delen av vår adventsserie är det Ingmaries tur att berätta om hur hon lägger upp sitt bästa långpass.   

Var springer du? Beskriv rundan!
– En av mina favoritplatser på jorden är Albuquerque, NM, USA. Tror aldrig jag kommer tröttna på att kuta där. Vid Sandia Mountains finns triljoner stigar som slingrar sig fram i serpentiner upp och ner i backarna bland buskar, högt gräs och små träd. Har man tur får man se både hjort, prärievarg och stora fåglar.

Vad är det för väder och vilken tid på året?
– Eftersom jag gillar värme är det en varm och solig dag med klarblå himmel. Faktum är att det nästan alltid är just så i Albuquerque. Våren där är magisk!

Vad äter du innan och under passet?
– Jag föredrar att först äta frukost vid 8-snåret efter min morgonyoga och meditation. Gröt med bär och nötter toppat med naturell soja- eller havreyoghurt. Plus en mugg svart kaffe. Någon timme senare är jag redo. Vätska tar jag med mig om jag planerar springa mer än 90-120 minuter eller om det är väldigt varmt. Oftast bara vatten men ibland festar jag till det med Mighty Sports sportdryck eller en nötcreme. Jag tror på att kuta långt utan att hela tiden fylla på med energi och vätska men det kan vara bra att ha lite reserv om man skulle få total punka. På stigarna finns liksom ingen back-up vare sig det gäller vätska, energi eller transport.

Hur långt springer du?
– Långpass för mig är minst 90 minuter. Det längsta jag kutat är runt 4,5 timme. Bäst gillar jag 2,5-3 timmar. Tempot har jag ingen riktig koll på för jag kör på känsla och tid. Det har funkat hittills under mina över 25 år som löpare så då funkar det nog i 25 år till!

Vad gör du resten av dagen?
– När jag är klar stretchar jag lite, duschar och käkar lunch. Mycket grönsaker, potatis, rotfrukter och kokosolja tillsammans med till exempel bönor, linser eller tofu. Jag älskar bagels så ofta blir det en sådan med. Sen är det gudagott om det finns tid och möjlighet att få sova en halvtimme. När jag var som mest aktiv kunde jag senare på dagen jogga en halvtimme alternativt köra vattenlöpning eller styrketräna.

Springer du själv eller med löparkompis?
– Oftast springer jag själv men jag har gärna sällskap med någon av mina löparkompisar där. Att springa tillsammans med någon man trivs med är verkligen att förena nöje med nöje. Vad kan liksom vara bättre än att kuta och babbla samtidigt? Men jag gillar även att springa helt ensam. Att lyssna på min egen andning och låta tankarna vandra hur som helst. Jag skulle aldrig, aldrig kunna ha musik när jag kutar.

MER OM INGMARIE
Blogg: blog.nemonisimors.com
Hemsida: Yoging.se

ANDRA DELAR I SERIEN
Tredje advent: Kjell-Erik Ståhl
Andra advent: Lars Södergård
Första advent: Sandra Eriksson


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer
Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer
Havregrynsgröt Deluxe

Recept av Dietistens Val: En supergod havregrynsgröt som passar alla – vi lovar!

Läs mer