Ironman Kalmar 2013 redan fullbokat

Ironman Kalmar 2013 redan fullbokat


– Vi har fått mycket positiv respons för årets tävling, både av deltagare och i media. Men vi kunde inte drömma om att det skulle medföra ett sånt intresse för att ställa upp i IRONMAN Kalmar 2013 att vi säljer slut på 3 dygn.

– Detta bekräftar det enorma intresset som finns för triathlon och för att ställa upp i en Ironmantävling i Skandinavien. Det har spridit sig att man kan göra bra tider i Kalmar, att man får bra service och inte minst den fantastiska stämningen i den vackra miljön, säger Tobias Borger, VD Kalmar Triathlon AB.

Trots det stora intresset släpps inte fler platser för tillfället. Innan det går att göra något åt antalet deltagare behöver man se över banorna och göra en ordentlig utvärdering årets tävling.

– Vi kommer inom kort att sätta oss ner med berörda myndigheter och utvärdera årets tävling. Vi förstår att det finns ett stort intresse att deltaga men säkerheten kring arrangemanget är det allra viktigaste. Förhoppningsvis hittar vi tillsammans lösningar som gör att vi kan utveckla tävlingen och tillåta fler deltagare. Om vi lyckas skapa förutsättningar för fler deltagare kommer vi att meddela när dessa extra startplatser släpps, avslutar Tobias Borger.

Fakta om tävlingen och deltagare

  • Klockan sju på morgonen lördagen den 17 augusti går starten för IRONMAN Kalmar.
  • Tävlingen, som är ett kval till VM på Hawaii, börjar med 3,86 km simning för att följas av 18 mil cykling och avslutas med 4,2 mil löpning. De sista deltagarna beräknas passera målsnöret runt klockan 23 på kvällen.
  • Av årets deltagare är ca 14 procent kvinnor. Totalt är över 40 nationer representerade och cirka 40 procent är utländska deltagare.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer
Banrekord när ÖtillÖ avgjordes

När 2016-års Swimrun World Championship avgjordes under måndagen var det utmärkta förhållanden och otroligt nog banrekord i alla tre klasserna.

Läs mer
Följ ÖtillÖ live idag!

Idag avgörs Swimrun World Championship med 120 lag som gör upp om världsmästartiteln. Följ lagen direkt här!

Läs mer