IRONMAN Kalmar 2016 fulltecknat

IRONMAN Kalmar 2016 fulltecknat


Intresset för Ironman Kalmar fortsätter vara stort. På tisdagen rapporterades det att tävlingen var fulltecknad.
– Vi har en tävling som på bara några år fått ett väldigt gott rykte bland deltagarna. Både nationellt och internationellt har vi satt Kalmar på kartan i dessa sammanhang. Vi ser samma mönster som 2015 med många svenska deltagare men även med ett stort internationellt inslag, säger Åsa Måård, event director för IRONMAN Kalmar i ett pressmeddelande.

I år gjordes inga stora förändringar i tävlingen utan de förändringar som märktes mest var de för publiken. Bland annat öppnades det upp ett expo-område på Ängö som gjorde Ängöleden till en väldigt populär publikplats.
– Vi kommer att sätta oss med alla teamleaders inom kort och utvärdera årets tävling. Parallellt kommer det att skickas ut en enkät till alla deltagarna. Med dessa resultat kommer vi att köra igång planeringen inför 2016. Vi vet att det är mycket som fungerar bra men vi ser hela tiden nya möjligheter till att utveckla hela evenemanget, avslutar Åsa Måård.

Om du missade anmälan till Ironman, finns fortfarande chansen att tävla i Kalmar Mini-tri, en tävling som blivit allt större bland deltagare.
– Kalmar Mini Tri har under de senaste åren vuxit och blivit en stor tävling med mycket publik. Den går alltid onsdagen under IRONMAN-veckan och är avstampet inför IRONMAN på lördagen. I år hade vi ett väldigt starkt startfält på både herr- och damsidan. Men den största delen är lokala deltagare som vill uppleva känslan av att tävla inför stor publik. I år hade vi deltagarrekord med 1200 på startlinjen. Anmälan till nästa års tävling öppnar i början av april, säger Magnus Nyberg, pressansvarig på Ironman Kalmar.

Snabbfakta om IRONMAN Kalmar

  • Klockan 06:55 på morgonen lördagen den 20 augusti 2016 går starten för IRONMAN Kalmar. Tävlingen, som är ett kval till VM på Hawaii, börjar med 3,86 km simning, följs sen av 18 mil cykling och avslutas med 4,2 mil löpning. De sista deltagarna passera mållinjen runt klockan 23 på kvällen.
  • Tävlingen har 2700 startplatser.
  • Totalt är över 40 nationer representerade. Andelen kvinnliga deltagare ökar för varje år är, 2016 är ca 17 % kvinnor.

Foto: Getty Images for IRONMANLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer
Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin insats en startplats till Kona...

Läs mer
Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar herrproffsen i Kalmar och damproffsen...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer