IRONMAN Kalmar får ny organisation

IRONMAN Kalmar får ny organisation


Åsa Måård blir Event director med övergripande ansvar för evenemanget. Till sin hjälp har hon Henrik Brovell som blir Race operations manager med ansvar för det sportsliga. Magnus Nyberg blir press- och informationsansvarig.

– Jag ser fram mot att komma igång på allvar med förberedelserna. Vi har nu ett team med personer som varit med i olika roller tidigare. Vi har olika kompetenser som kompletterar varandra och vi kan snabbt komma igång, säger Åsa Måård i pressmeddelandet från Ironman Kalmar.

Åsa har varit engagerad i evenemanget tidigare och ansvarat för bland annat de aktiviteter som arrangeras för tävlande i Tennishallen, Expoområde, sponsorer och inköp.

I och med den nya organisationen, kommer ni att göra något annorlunda inför tävlingen i år, släpps några nyheter? 
– Vi kommer inte att göra några större ändringar i år. Det finns mindre saker att åtgärda men i stort blir det samma evenemang som förra året. Vi ändrade simbanan och startproceduren förra året, vilket fungerade väldigt bra. I våra undersökningar bland deltagarna har vi fått väldigt bra betyg för starten och simningen. Den nya organisationen där vi delat upp ansvaret på fler personer ger oss möjlighet att fokusera på det sportsliga och på eventet på ett bättre sätt, säger Magnus Nyberg, press- och informationsansvarig.

Vad är det som gör att IRONMAN Kalmar är en så omåttligt populär tävling? 
– Vi vet att deltagarna uppskattar publiken i Kalmar. Det är fullt med folk utmed banan och inte minst inne i Kalmar. Kalmar är en liten stad och när IRONMAN drar igång så märks det i hela stan. Det blir inte på samma sätt i större städer. Det finns dessutom en triathlontradition i Kalmar, då vi arrangerat tävlingar på distansen sen 1994. Med det kommer även kunskapen av att arrangera tävlingar. Vi får ofta höra att det är ett välarrangerat evenemang. Vår målsättning är att tävlingen ska präglas av närhet och att den ska uppfattas som familjär, både för deltagare och publik.  

Kan vem som helst ställa upp och tävla i IRONMAN Kalmar? 
– Alla kan anmäla sig till tävlingen. Det krävs inga meriter. Men det rekommenderas starkt att man har erfarenhet av tävlingar på långdistans. 

Sedan hur länge har tävlingen varit slutsålt? 
– Vi öppnade anmälan dagen efter förra årets tävling och startplatserna var fulltecknade efter knappt två veckor. Vi öppnar anmälan för 2016 dagen efter årets tävling. 

Planeras det några nya tävlingar? 
– Inte i dagsläget.

Ni släpper biljetter till Kalmar Mini Tri idag. Berätta mer om den tävlingen! 
– Kalmar Mini Tri är vår tävling på sprintdistans – 520 m simning, 18 km cykling och 4,2 km löpning. Även denna tävling har blivit väldigt populär. 1000 startande förra året och i år utökar vi tävlingen med ytterligare 200 platser. Det finns även en lagtävling. Varje lag består av tre medlemmar där alla kör varje moment och sen räknas totaltiden samman. Tävlingen går på onsdagen under IRONMAN-veckan och även denna tävlingen lockar mycket publik. Banorna går i centrala delarna av Kalmar och målgången sker på Stortorget inför fullsatta läktare. Det är samma målområde som för IRONMAN. Tävlingen är för alla. Vi har alla sorters deltagare, allt från svenska eliten till glada motionärer på gamla damcyklar utan växlar. 

Något du vill tillägga? 
– Är man intresserad av triathlon, antingen som publik eller som deltagare, så ta gärna vägarna förbi Kalmar i augusti. Det är en upplevelse och en publikfest. Kanske stanna kvar till söndagen då vi ger möjligheten att köpa en startplats till IRONMAN Kalmar 2016 innan vi öppnar anmälan på nätet. 

För mer information och anmälan till Kalmar mini tri, klicka här. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer
Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin insats en startplats till Kona...

Läs mer
Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar herrproffsen i Kalmar och damproffsen...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer