Isabellah & Adil hoppas försvara titlar

Isabellah & Adil hoppas försvara titlar


I pressmeddelande inför loppet på lördag pratar inte Isabellah i termer av något speciellt resultat men vill hitta en god känsla.

-Jag vill springa så bra som möjligt tills jag blir riktigt trött. Tiden tänker jag inte så mycket på men det ska kännas bra i kroppen.

Isabellah har vunnit höstens stora svenska halvmara fyra av de fem senaste åren. För den svenska löpardrottningen betyder publiken i Stockholm mycket.

– De är underbara och jag älskar att springa där. Jag får mycket kraft från publiken och jag hoppas att det blir bra väder med mycket folk som tittar.

Pressmeddelande avslöjar också att Isabellah kommer att följa en ny plan under den närmaste tiden jämfört med de senaste åren.

– Efter DN Stockholm Halvmarathon återstår Lidingö Tjejlopp. Sedan ska jag grundträna i 3.5 månader och vara väl förberedd inför nästa år. Det är något spännande och nytt då jag normalt springer en höstmara. Jag siktar på att slå nytt svenskt rekord vid Dubai Marathon i januari.

Isabellahs klubbkamrat i Hässelby SK Adil Bouafif tvingades bryta 10 000 m vid SM för tre veckor sedan på grun av en lättare skada i vaden. Nu är han tillbaka i god form.

– Jag känner inte av skadan längre. Träningen har gått bra den senaste veckan och jag är optimist inför lördagens tävling. Jag gillar banan i Stockholm och satsar på att göra en bra tid, säger han i pressmeddelandet. 

Adil, som är regerande SM-mästare på halvmaradistansen, har däremot en del konkurrenter som kan blanda sig i kampen om slutsegern. I den gruppen återfinns bland annat SM-mästaren i maraton Fredrik Uhrbom, SM-tvåan på samma distans Emil Lerdahl och David Nilsson som varit bästa svenska herre i Lidingöloppet de senaste två åren.

Isabellah Andersson ser däremot ut som den helt självklara favoriten till damsegern. Bakom henne tror vi på en kamp mellan bland annat Charlotte Karlsson som vunnit både Lidingöloppet och SM-maran, Isabellahs klubbkamrat Abeba Abrahaley som nyligen kom trea i Tjejmilen och Malin Liljestedt som var tvåa efter Isabellah på halvmara-SM tidigare i år.

Här kan du läsa våra tips till dig som ska springa Stockholm Halvmarathon

Här hittar du Min Utmanings coach Lisa McRaes bästa råd för halvmaran


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer