Jonas Colting tvåa i Ultraman

Jonas Colting tvåa i Ultraman


– Förlåt killar, det går inte idag. Min kropp säger ifrån och jag kan inte andas riktigt, sa Jonas till mig och sin bror Fredrik samtidigt som tårarna rann ner för kinderna. Han var redo att bryta vid 15 kilometer sprungna.

Vi peppade honom och gick med honom några någon kilometer. Efter promenad började vi jogga sakta igen. Tempot ökade och i backarna hörde man att Jonas andning var tung. Jag har sprungit mycket med Jonas och vet att det inte ska låta så.

Jonas gick med tätgruppen från start som höll stabil ”fyra-fart”. Första milen passerades på cirka 40 minuter. Efter promenad och löpning passerade Jonas halvmaraton på cirka 1.31 och fortsatte kämpa mot målet.

Det var en klar dag. Det innebar temperaturer upp mot 35-40 grader celsius i solen. Lite lätt medvind.

Jag och Jonas gick relativt långa sträckor. När vi sprang gjorde vi två till tre miles i taget. Våra kilometertider löpandes låg på cirka 4.30-4.50 men andningen blev för tung för Jonas efter långa löpsträckor och då började vi gå igen.

Maraton, halva sträckan passerades på 3.31. Inte någon katastrofal tid men en frisk Jonas hade kunnat lägga första maran på 3.00 enligt honom själv.

Efter maraton fick Jonas lite ny energi. Mentalt kändes han bättre och sa själv att det var skönt att komma närmre Kona.

Vid tre halvmaror sprungna (63 km) fick Jonas veta att han nästan delade andraplatsen med Slater Fletcher från USA. Sista halvmaran var dagens bästa tid. Han var riktigt stark och jag kunde bara springa en kort sträcka med honom innan jag var tvungen att byta med bror Fredrik. Nu pratar vi kilometertider ner mot fyra minuter igen. Jag var rökt vill jag lova. Loggade nog cirka 40 km löpning med Jonas idag…

Jonas gick väldigt lite sista 20 kilometrarna. Han hade vittring på målet och när supportbussen släppte honom en kilometer innan mål var vi alla väldigt glada. Alla i teamet jobbade riktigt bra idag. Supportteamet är stolta över Jonas.

> Se film från dag 1
> Se film från dag 2
> Se film från dag 3

> Följ mikrobloggen om livet efter racetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer

Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade...

Läs mer

Tipsen du inte vill missa inför Ironman Kalmar

Nu är det inte långt kvar. Nerverna kanske börjar kännas och nu ska träningen vara...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Veckans triathlet: Jonathan Flod

Jonathan Flods syster övertalade honom att springa halva Lidingöloppet. På den vägen är det. Efter...

Läs mer
Åsa om vinsten i Vansbro

Åsa Lundström har hittills haft en kanonsäsong. Vinst Bilbao Triathlon, på pallen i tempo-SM och nu vinst i SM i...

Läs mer
Veckans triathlet: Johnny Toldnes

Från motorsport till soffpotatis till triathlon. Efter att ha lessnat på soffliggandet bestämde Johnny Toldnes att göra En Svensk Klassiker...

Läs mer