Jönköping får åter eget Maraton!

Jönköping får åter eget Maraton!


Visste du att Jönköpning faktiskt haft ett eget maraton en gång i tiden? Premiärloppet gick av stapeln 1981, då stod 169 personer på startlinjen. Åren efter arrangerades sedan flera uppskattade upplagor, bland annat sprang Ingemar Johansson 42 km längs Jönköpings gator 1982. Men efter 1984 lades loppet oväntat ner, varför vet man inte.

Men nu är det alltså dags för en riktig löparfest i Jönköping igen!

Initiativtagare är den lokala löparföreningen Team Runners High med elitlöparen Tony Hatefnejad och Per Selskog i spetsen. 

– Jag är uppvuxen med berättelser om dåtidens maraton och tyckte det skulle vara roligt att åter få ge Jönköping en riktig löparfest, säger Tony Hatefnejad.

Starten går vid Knektaparken, genom A6, Huskvarna och en lång bit längs den vackra kuststräckan vid Vättern. Längs banan utlovas musikstationer, vätska och mat. Loppet avslutas sedan med en pampig målgång vid Munksjöbron, där det planeras en riktig folkfest med expoområde med matserveringar och underhållning.

–  Vi ville ge alla löpare den mäktigaste målgången som vi kunde komma på. Spring i mål omringand av massa folk på Munksjöbron samtidigt som du ser dig själv på en storbilds-tv och hör folkets jubel. Det är din hjältetid.

En hel vecka med löpning i Jönköping
Den som tycker att 42 kilometer är lite väl häftigt kan välja att springa halvmara-sträckan istället. För barnen kommer det dagen innan att arrangeras ett knattelopp i Knektaparken. Dessutom infaller maratonfesten infaller samma vecka som Blodomloppets 5- och 10-kilometerslopp! 

Nyheten har fallit otroligt väl ut hos Jönköpingsborna.
– Intresset är långt över förväntan. Det har varit ett extremt tryck på anmälningarna och jag har fått massor av positiv feedback, tummen upp och high fives från folk runt om på stan efter att vi lanserade. Vi hade satt ett mål på 500 anmälda, men det har vi insett att vi kommer att gå över rejält! Nu hoppas vi på cirka 1500 startande, avslutar Tony Hatefnejad.

Läs mer och boka din plats här!


Nr 12 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Nästa säsong börjar idag
  • Träningsprogram för milen, halvmaran, maraton
  • Därför ska du träna dina fötter
  • Ett bättre sätt att springa långpass
  • Årets bästa löparskor. 12 av våra favoriter från 2021
  • Gravid? Fortsätt springa!
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nu startar träningsprogrammen mot Varvet!

Häng med och hitta träningsmotivation med Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkais...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Nystart 2022 - Winter Run

Lördagen den 29 januari är Winter Run tillbaka i Stockholm igen! Du väljer mellan 5...

Läs mer

Häng med på träningsprogrammen mot Varvet!

Nu är Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkais träningsprogram inför Göteborgsvarvet 2022...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

EM-silver till Meraf och historiskt lagbrons till Sverige

Det blev stora framgångar för de svenska seniordamerna vid terräng-EM på Irland.

Läs mer
Fyra svenskar under EM-gränsen i Malaga

När Malaga Marathon avgjordes i söndags sprang tre kvinnliga och en manlig svensk löpare under maratonkvalgränsen till nästa års friidrotts-EM.

Läs mer
Sarah och David tvingades bryta – Linus 2:13

Det fanns stora förhoppningar om svenska framgångar i Valencia Marathon, och visst blev det några riktigt bra insatser av svenska...

Läs mer