Jönköping får åter eget Maraton!

Jönköping får åter eget Maraton!


Visste du att Jönköpning faktiskt haft ett eget maraton en gång i tiden? Premiärloppet gick av stapeln 1981, då stod 169 personer på startlinjen. Åren efter arrangerades sedan flera uppskattade upplagor, bland annat sprang Ingemar Johansson 42 km längs Jönköpings gator 1982. Men efter 1984 lades loppet oväntat ner, varför vet man inte.

Men nu är det alltså dags för en riktig löparfest i Jönköping igen!

Initiativtagare är den lokala löparföreningen Team Runners High med elitlöparen Tony Hatefnejad och Per Selskog i spetsen. 

– Jag är uppvuxen med berättelser om dåtidens maraton och tyckte det skulle vara roligt att åter få ge Jönköping en riktig löparfest, säger Tony Hatefnejad.

Starten går vid Knektaparken, genom A6, Huskvarna och en lång bit längs den vackra kuststräckan vid Vättern. Längs banan utlovas musikstationer, vätska och mat. Loppet avslutas sedan med en pampig målgång vid Munksjöbron, där det planeras en riktig folkfest med expoområde med matserveringar och underhållning.

–  Vi ville ge alla löpare den mäktigaste målgången som vi kunde komma på. Spring i mål omringand av massa folk på Munksjöbron samtidigt som du ser dig själv på en storbilds-tv och hör folkets jubel. Det är din hjältetid.

En hel vecka med löpning i Jönköping
Den som tycker att 42 kilometer är lite väl häftigt kan välja att springa halvmara-sträckan istället. För barnen kommer det dagen innan att arrangeras ett knattelopp i Knektaparken. Dessutom infaller maratonfesten infaller samma vecka som Blodomloppets 5- och 10-kilometerslopp! 

Nyheten har fallit otroligt väl ut hos Jönköpingsborna.
– Intresset är långt över förväntan. Det har varit ett extremt tryck på anmälningarna och jag har fått massor av positiv feedback, tummen upp och high fives från folk runt om på stan efter att vi lanserade. Vi hade satt ett mål på 500 anmälda, men det har vi insett att vi kommer att gå över rejält! Nu hoppas vi på cirka 1500 startande, avslutar Tony Hatefnejad.

Läs mer och boka din plats här!


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer
Svenskar i världsrekordjakt på 100 km

De svenska ultralöparna Elov Olsson, Johan Lantz och Joacim Lantz är några av de löparstjärnor som ska göra ett världsrekordförsök...

Läs mer