Jubileumsmaran öppnar anmälan igen

Jubileumsmaran öppnar anmälan igen


En begränsande faktor när det gäller hur många löpare som kan få plats i Jubileumsmarathon är en trång passage nära Scandic Järva Krog efter drygt sju kilometer. Där vill banchefen Tommie Nordh inte att löpare som är på väg norrut mot vändpunkten och löpare som är på väg söderut mot målet ska mötas

– Nu har vi hittat en parallell sträcka som gör att vi slipper möten på denna trånga passage. Därför kan vi ta emot fler deltagare, säger Tommie Nordh.

Maratonloppet var den mest uppmärksammade grenen vid de olympiska spelen i Stockholm 1912. Det var enda tävlingsdagen som Stockholms nybyggda Stadion var fullsatt. Tiotusentals åskådare kantade banan från Stadion ut till vändpunkten vid Sollentuna Kyrka och tillbaka till Stadion.

Jubileumsmarathon avgörs på dagen 100 år efter det olympiska maratonloppet. Banan följer så nära det går 1912 års OS-bana. Loppet startar kl 13.48 – samma klockslag som OS-maran startade.

Intresset för Jubileumsmarathon är stort. När anmälan öppnade den 14 juli i somras kom det in 5 186 anmälningar från löpare på sju timmar. Två veckor senare var 10 000 löpare anmälda och anmälan fick stängas.

Nu släpps ytterligare 500 platser i detta historiska lopp.

Mer information finns på Jubileummarathons hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

Fler intressanta artiklar