Kan finnas platser till Jubileumsmarathon

Kan finnas platser till Jubileumsmarathon


2012 års Jubileumsmarathon har totalt 10 000 startplatser och ska, så långt det är möjligt, följa samma bana som 1912. Starten sker dessutom den 14 juli klockan 13.48 nedanför den kungliga läktaren på Stockholms Stadion, exakt 100 år efter starten i OS.

Enligt Stockholm Marathon, som arrangerar loppet, har det funnits ett stort intresse för Jubileumsmarathon utanför Sverige. Totalt är nästan hälften av alla anmälningar för utländska löpare. Trots det verkar det nu eventuellt finnas ett par hundra startplatser att tillgå.

– Vi har en känsla av att de utländska researrangörerna kanske förhandsbokat lite för många startplatser och att vi kan få tillbaka några. Vi ska därför snart göra en förfrågan hos dem för att se hur bokningstatusen verkligen ser ut. Vår förhoppning är att efter det kunna gå ut med ett slutgiltigt besked 15 december om ifall det finns några startplatser att tillgå. Vi kommer däremot inte att upprätta en väntelista eller liknande fram till dess, säger Bengt Jansson som ansvarar för loppet hos Stockholm Marathon.


Antal kommentarer: 2

Göran Månsson

Underbart filmklipp.
Så enkelt och spontant det ser ut. Både för arrangörer och löpare. Ungefär som om dom tänkte:
– Det ser kul ut.
– Det vill jag vara med på.
– Går det, så går det. 🙂


lufsaren

Va fort de springer i klippet:-)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

Fler intressanta artiklar