Kistaloppet växer med över 40 procent

Kistaloppet växer med över 40 procent


Bland favoriterna i startfältet finns bland annat med Haben Idris som vann Midnattsloppet i Stockholm, David Nilsson som kom på andra plats i Marathon-SM och Jeri Emeru som kom tvåa bara ett fåtal sekunder bakom Isabellah Andersson i Tjejmilen.

Samtidigt är det i år premiär för Lilla Kistaloppet som har över 740 anmälda barn. Lilla Kistaloppet är en satsning som vi gör för att aktivera  de yngre i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

– Barnohälsan är högst i Rinkeby-Kista och med Lilla Kistaloppet vill vi aktivera barnen här under roliga former. Den stora majoriteten av barnen bor i området och intresset är stort, säger David Lillo från arrangören Husby Marathon.

Efter loppet kommer Ison & Fille och Looptroop Rockers uppträda på stora scenen i Kista Galleria. Dessutom springer Promoe och Embee från Looptroop själva loppet.

Enligt arrangören har det också varit ett stort intresse för Kistaloppets Sub 40-kampanj som vi har skrivit om tidigare och går ut på att de 100 första som går i mål under 40 minuter vinner en specialdesignad vindjacka.

– Jag är övertygad om att alla jackorna kommer gå åt på lördag, säger David Lillo.

Anmälan till Kistaloppet är stängd. Är du inte anmäld t finns möjligheten att göra en efteranmälan i start/målområdet i Kista Science Tower på tävlingsdagen mellan kl. 10.00-12:30 (i mån av plats) till en kostnad av 300 kr. Efteranmälan till Lilla Kistaloppet kostar 140 kr och skall vara inne senast 1 timme innan start.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar