Kistaloppet växer med över 40 procent

Kistaloppet växer med över 40 procent


Bland favoriterna i startfältet finns bland annat med Haben Idris som vann Midnattsloppet i Stockholm, David Nilsson som kom på andra plats i Marathon-SM och Jeri Emeru som kom tvåa bara ett fåtal sekunder bakom Isabellah Andersson i Tjejmilen.

Samtidigt är det i år premiär för Lilla Kistaloppet som har över 740 anmälda barn. Lilla Kistaloppet är en satsning som vi gör för att aktivera  de yngre i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

– Barnohälsan är högst i Rinkeby-Kista och med Lilla Kistaloppet vill vi aktivera barnen här under roliga former. Den stora majoriteten av barnen bor i området och intresset är stort, säger David Lillo från arrangören Husby Marathon.

Efter loppet kommer Ison & Fille och Looptroop Rockers uppträda på stora scenen i Kista Galleria. Dessutom springer Promoe och Embee från Looptroop själva loppet.

Enligt arrangören har det också varit ett stort intresse för Kistaloppets Sub 40-kampanj som vi har skrivit om tidigare och går ut på att de 100 första som går i mål under 40 minuter vinner en specialdesignad vindjacka.

– Jag är övertygad om att alla jackorna kommer gå åt på lördag, säger David Lillo.

Anmälan till Kistaloppet är stängd. Är du inte anmäld t finns möjligheten att göra en efteranmälan i start/målområdet i Kista Science Tower på tävlingsdagen mellan kl. 10.00-12:30 (i mån av plats) till en kostnad av 300 kr. Efteranmälan till Lilla Kistaloppet kostar 140 kr och skall vara inne senast 1 timme innan start.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Favoritsegrar på Lidingöloppets tremil

De förhandstippade favoriterna Diego Estrada och Carolina Johnson tog hem förstaplatserna på TCS Lidingöloppets klassiska 3...

Läs mer

Så springer du ett optimalt Lidingölopp

Missa inte våra bästa tips om hur du kan lägga upp loppet och vad du...

Läs mer

Kändisar och elit i årets TCS Lidingöloppet

Här är hela programmet och sändningstiderna för TCS Lidingöloppet.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Finalen i adidas Adizero Running Tour livesänds

Den nya tävlingsserien adidas Adizero Running Tour avslutas i och med helgens Ramboll Stockholm Halvmarathon...

Läs mer
Bästa sista minuten-tipsen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon

Vi ger dig våra bästa sista minuten-tips inför lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon. Lycka till!

Läs mer