Löpning efter cyklingen gör dig snabbare

Löpning efter cyklingen gör dig snabbare


Innan du vant dig kommer benen att kännas tunga och du kan få kramp i baklåren. Det är ungefär som när du stiger ur en bil efter en lång resa och börjar gå. Det känns lite trögt i början, men släpper efter ett tag. Här följer några tips som förbereder dig för triathlonlöpning.

Brickpass
Ett pass i veckan bör vara ett brickpass, det vill säga ett cykelpass direkt åtföljt av löpning. Förbered passet med att ställa fram löparskor och allt annat du behöver för löppasset. Stig av cykeln och låtsas att det är tävling. Byt om så fort du kan, men utan att stressa. Pulsen ska sjunka, inte öka. Försök komma till start för löpningen inom fem minuter. Spring långsamt i början tills benen känns som de brukar. 

Kvalitet framför kvantitet
När du tränar för tre olika discipliner är det inte nödvändigt att köra lätta, grundläggande löppass. Cykel- och simträningen ger dig tillräckligt med uthållighetsträning. Fokusera mer på kvalitetspass och mindre på distans.

Löp strumplöst
Många triathleter springer utan strumpor för att inte slösa tid  vid ombytet. Vill du göra detsamma bör du vänja dig att springa strumplös innan tävlingen. Att smörja in fötterna med vaselin och pudra babypuder i skorna minskar risken för skavsår i början. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Frågestund om Jojjes väg till Hawaii

Välkommen till en kväll med Runner's Worlds Jojje Borssén den 25 oktober där han berättar...

Läs mer

Så här får du rätt sittställning för triathlon

Vad är viktigast vid cykling i triathlon? En dyr och exklusiv cykel? Höga profilhjul? Senaste...

Läs mer

Bra råd för en lyckad triathlontävling

Inför en triathlontävling räcker det inte enbart med att knyta skosnörena och göra ett sista...

Läs mer

Fler intressanta artiklar