Malin Ewerlöf Krepp tävlar i ÖTILLÖ

Malin Ewerlöf Krepp tävlar i ÖTILLÖ


– Det här är en stor utmaning för mig och det ska verkligen bli jättekul. Det enda jag är lite orolig för är om det är kallt i vattnet. Löpningen har jag och simningen ska jag också klara. Men den ska finslipas med hjälp av simtränarna Magnus Kjellberg och Micke Rosén, säger Malin Ewerlöf Krepp.

Malin Ewerlöf Krepp tävlar tillsammans med Stefan Ekström för Team Icebreaker i ”mixedklassen”. Stefan har deltagit i fyra tidigare ÖTILLÖ, då i herrklassen, med resultaten nia-sjua-tia-tjugo. Av säkerhetsskäl tävlar man alltid i par i ÖTILLÖ.

Malin, som fyller 41 år i sommar, är en av Sveriges bästa medeldistanslöpare genom tiderna. Hennes främsta merit är ett EM-silver på 800 meter i Budapest 1998. Efter avslutad karriär och barnafödande har Malin kommit tillbaka till idrotten, främst som maratonlöpare. Hon vann SM-brons 2007 och samma år blev hon bästa svenska i New York Marathon på 2.46,50. Malin har tills nyligen haft de svenska rekorden på 800 meter (1.59.44) och 1500 meter (4.05.49). Idag jobbar hon främst som löpcoach och har nyligen släppt en bok om löpning.

Den åttonde upplagan av tävlingen går som vanligt från Seglarhotellet i Sandhamn till Utö Värdshus i Stockholms Skärgård, vilket innebär drygt 65 km löpning och tio km simning. Det motsvarar cirka två Lidingölopp och närmare fyra Vansbrosimningar. Men det är tuffare än så. Löpningen sker ofta i obanad terräng och på hala klippor. Simningen är ibland bara korta sträckor i sund mellan öar, men också över öppna fjärdar där vågorna kan gå höga. Starten går i gryningen utanför Seglarhotellet i Sandhamn och drygt nio timmar senare springer segrarna i mål utanför Värdshuset på Utö.

ÖTILLÖ har plats för 120 tvåmannalag men är sedan länge fullbokad med en väntelista på över 300 par. Sedan starten 2006 har ÖTILLÖ växt enormt. Från att knappt haft 10 lag på startlinjen under de första åren försöker nu nästan 500 lag från hela världen få en plats till tävlingen. ÖTILLÖ har nu skapat en kvaltävling UTÖ SWIMRUN som avgörs i slutet på maj för att lag skall ha möjlighet att kvala sig in. I årets ÖTILLÖ deltar världsatleter från 14 nationer. Vinnarna 2012: Lelle Moberg & Magnus Olander/ Team Livskvalité ICA Hagsätra satsar allt på en tid under 9 timmar för första gången.

På hemsidan www.otillo.se kan man följa tävlingen i direktsändning den 2 september. ÖTILLÖ är rankat av CNN som en av världens tuffaste uthållighetstävlingar (december 2012).


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer

Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så följer du Ironman World Championship

Ikväll kl 18.30 svensk tid går starten för årets Ironman World Championship på Hawaii. Så...

Läs mer
Kona time - alla svenskar som tävlar i Ironman World Championship

Lördag 8 oktober avgörs Ironman World Championship på Hawaii. Åsa Lundström är med i proffsklassen och har goda chanser att...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer
Imorgon är det dags för Ironman Kalmar!

Imorgon, lördag 20 augusti klockan 06:45 går starten för Ironman Kalmar. Deltagarna ska ta sig igenom 3860 meters simning, 18...

Läs mer