Merafs krafter räckte inte till i VM starten

Merafs krafter räckte inte till i VM starten


Meraf tillhörde på förhand, bland annat efter sitt svenska rekord på sträckan tidigare i vinter, en av medaljkandidaterna. Startfältet var dock mycket vasst och med sina 8:42.46 från Madrid var Meraf bara nia statistisk inför tävlingarna.

Den blivande bronsmedaljören, Laura Muir, gick upp till spets från start men det gick långsamt. Första 1000 m nåddes på 3:14.67. Meraf var med i den främre delen av klungan ute i ett andraspår. Precis innan första kilometerpasseringen övertog unga tyskan Konstanze Klosterhalfen täten och skruvade upp tempot ordentligt. Strax innan halva loppet var avverkat hade Meraf avancerat upp till en fjärde plats och såg pigg ut i löpningen. Framför sig hade hon då förutom Klosterhalfen också Genzebe Dibaba, Etiopien och Hellen Obiri, Kenya.

Strax innan man påbörjade den sista kilometern så hade Meraf halkat ner till en sjätte plats efter att ha blivit passerad av Laura Muir, Storbritannien och Dominique Scott, Sydafrika. Man hade 6:07.62 längst fram i täten som passering efter 2000 m. Den sista kilometern skulle gå ännu snabbare med Genzebe Dibaba längst fram under de sista varven och som slutgiltig segrare. Merafs krafter räckte inte till och hon sjönk genom fältet till en slutgiltig 12:e plats. En tung dag för Meraf som självklart hade betydligt större förhoppningar inför loppet.

Bakom segraren Genzebe Dibaba så blev det silver till holländska Sifan Hassen medan hemmafavoriten Laura Muir fick motta bronsmedaljen.

Under fredagen är det försök på 1500 m. En tävling som Meraf också är avprickad. Det är dock sagt innan att hennes medverkan avgörs efter 3000 m. På 1500 m kommer vi att få se Linn Nilsson, Hälle IF. Under kvällen går också Andreas Kramer, Sävedalens AIK, in på banan under 800 m försöken. Sist ut av löparna i Birmingham är Kalle Berglund som springer försök på 1500 m under lördagen.

FOTO: DECA Text&Bild


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer
Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt lopp.

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer