Midnattslopp, Ultravasa och GP med rekordförsök

Midnattslopp, Ultravasa och GP med rekordförsök


Vi på Runners´ World kommer inte kunna täcka in resultat-rapporter från alla dessa event, utan där finns det andra sidor som uppdaterar inom respektive område. Men vill du kort och enkelt hänga med kommer vi förhoppningsvis ge lite glimtar från flera av helgens event i bildform via vårt Instagramkonto.

Inför eventen får du lite fakta här kring tre av helgens löpande begivenheter;

REKORDANTAL I ULTRAVASAN
Lördagen den 18 augusti är det dags för Vasaloppets årliga löpardag, där både världselit och tusentals motionärer samtidigt springer i Vasaloppsarenan. Löpare från hela 29 nationer är anmälda till Ultravasan som har slagit nytt anmälningsrekord. Totalt i de två ultraloppen som avgörs är 2007 anmälda. Tillsammans med Vasastafetten och Vasakvartetten är 6157 löpare anmälda till lördagens lopp:

Loppen som ingår i Vasaloppets löparhelg är:

Ultravasan 90. 90 km. Start i Sälen kl 05.00.

Ultravasan 45. 45 km. Start i Oxberg kl 09.00.

Vasakvartetten. 90 km löparstafett för fyramannalag. Start kl 07.00.

Vasastafetten. 90 km löparstafett för tiomannalag. Start kl 09.00. 

Banan löparna tar sig an består av 60 km skogsväg/Vasaloppsspåret, 6 km grus, 18 km stig och 6 km asfalt. Banans stigning är 867 meter, och den som behärskar det bäst och vinner i Ultravasan 90 vinner får förutom krans och kyss 60 000 kronor. Ultravasan 45 ger 15 000 kronor till segrarna.
Ifjol vann Ida Nilsson damklassen på 90 km distansen och hon återkommer för att försvara sin seger i år. På herrsidan vann Elov Olsson ifjol men i år siktar han in sig på 45 km sträckan.

All info om loppen och huvudfavoriterna i klasserna hittar du här.

Kolla in eller lyssna på loppet:
– Lördag 18 augusti kl 04.30–20:30 sänder Vasaloppet.TV direkt från Ultravasan.
 Vasaloppsradion direktsänder kl 04.45–15.00 lokal och som webbradio. 


GÖTEBORGS GP MED REKORDFÖRSÖKPå lördag är det Folksam GP-tävling på Slottsskogsvallen i Göteborg och här ska många av de svenska löparna som nyligen sprang EM i Berlin göra spännande starter. 800 meters stjärnan Andreas Kramer som tog ett mycket meriterande silver på 800 meter har aviserat ett rekordförsök på 800 meter. Andreas har rekordet själv på 1:45.03 en tid han gjort två gånger i sommar, men nu kan det alltså bli första svenska tiden under 1.45. Även det kvinnliga 800 meters loppet ser spännande ut med båda svenska EM löparna på sträckan på startlinjen. Hanna Hermansson som tidsmässigt är snabbast i år mot EM-finalisten Lovisa Lindh vilket kanske kan ge en tid under 2 minuter för tjejerna.
RW följer upp med bilder på Instagram om det blir några rekord och vill du kolla in hela tävlingen sänder SVT Play tävlingen kl 17.30-19.30 med ett sammandrag senare på kvällen på SVT1 22.00-22.30.

MIDNATTSLOPPET STOCKHOLMPå lördag är det dags för årets löparfest på Södermalm – det största milloppet i Sverige med över 30.000 löpare. Första startgrupp sticker iväg 21:20 utanför Zinkensdamm och sen är det är festen och underhållningen för både löpare och publik som står i fokus. En och annan elitlöpare dyker också upp i fältet och i år är frågan om det blir en friidrottare eller orienterare som vinner? VM orienterarna Jonas Leandersson och Karin Olsson finns med bland dom anmälda elitlöparna och från friidrottssidan står hoppet på damsidan till hemmalöparen Sandra Eriksson som tävlar för arrangerande Hammarby och på herrsidan är Olle Walleräng anmäld och han kanske kan utmana både orienterare och 30 minuters barriären?

Här du till en av dom som ska springa eller heja? Här hittar du sista tipsen inför Midnattsloppet.Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer
Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt lopp.

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer