Midnattslopp, Ultravasa och GP med rekordförsök

Midnattslopp, Ultravasa och GP med rekordförsök


Vi på Runners´ World kommer inte kunna täcka in resultat-rapporter från alla dessa event, utan där finns det andra sidor som uppdaterar inom respektive område. Men vill du kort och enkelt hänga med kommer vi förhoppningsvis ge lite glimtar från flera av helgens event i bildform via vårt Instagramkonto.

Inför eventen får du lite fakta här kring tre av helgens löpande begivenheter;

REKORDANTAL I ULTRAVASAN
Lördagen den 18 augusti är det dags för Vasaloppets årliga löpardag, där både världselit och tusentals motionärer samtidigt springer i Vasaloppsarenan. Löpare från hela 29 nationer är anmälda till Ultravasan som har slagit nytt anmälningsrekord. Totalt i de två ultraloppen som avgörs är 2007 anmälda. Tillsammans med Vasastafetten och Vasakvartetten är 6157 löpare anmälda till lördagens lopp:

Loppen som ingår i Vasaloppets löparhelg är:

Ultravasan 90. 90 km. Start i Sälen kl 05.00.

Ultravasan 45. 45 km. Start i Oxberg kl 09.00.

Vasakvartetten. 90 km löparstafett för fyramannalag. Start kl 07.00.

Vasastafetten. 90 km löparstafett för tiomannalag. Start kl 09.00. 

Banan löparna tar sig an består av 60 km skogsväg/Vasaloppsspåret, 6 km grus, 18 km stig och 6 km asfalt. Banans stigning är 867 meter, och den som behärskar det bäst och vinner i Ultravasan 90 vinner får förutom krans och kyss 60 000 kronor. Ultravasan 45 ger 15 000 kronor till segrarna.
Ifjol vann Ida Nilsson damklassen på 90 km distansen och hon återkommer för att försvara sin seger i år. På herrsidan vann Elov Olsson ifjol men i år siktar han in sig på 45 km sträckan.

All info om loppen och huvudfavoriterna i klasserna hittar du här.

Kolla in eller lyssna på loppet:
– Lördag 18 augusti kl 04.30–20:30 sänder Vasaloppet.TV direkt från Ultravasan.
 Vasaloppsradion direktsänder kl 04.45–15.00 lokal och som webbradio. 


GÖTEBORGS GP MED REKORDFÖRSÖKPå lördag är det Folksam GP-tävling på Slottsskogsvallen i Göteborg och här ska många av de svenska löparna som nyligen sprang EM i Berlin göra spännande starter. 800 meters stjärnan Andreas Kramer som tog ett mycket meriterande silver på 800 meter har aviserat ett rekordförsök på 800 meter. Andreas har rekordet själv på 1:45.03 en tid han gjort två gånger i sommar, men nu kan det alltså bli första svenska tiden under 1.45. Även det kvinnliga 800 meters loppet ser spännande ut med båda svenska EM löparna på sträckan på startlinjen. Hanna Hermansson som tidsmässigt är snabbast i år mot EM-finalisten Lovisa Lindh vilket kanske kan ge en tid under 2 minuter för tjejerna.
RW följer upp med bilder på Instagram om det blir några rekord och vill du kolla in hela tävlingen sänder SVT Play tävlingen kl 17.30-19.30 med ett sammandrag senare på kvällen på SVT1 22.00-22.30.

MIDNATTSLOPPET STOCKHOLMPå lördag är det dags för årets löparfest på Södermalm – det största milloppet i Sverige med över 30.000 löpare. Första startgrupp sticker iväg 21:20 utanför Zinkensdamm och sen är det är festen och underhållningen för både löpare och publik som står i fokus. En och annan elitlöpare dyker också upp i fältet och i år är frågan om det blir en friidrottare eller orienterare som vinner? VM orienterarna Jonas Leandersson och Karin Olsson finns med bland dom anmälda elitlöparna och från friidrottssidan står hoppet på damsidan till hemmalöparen Sandra Eriksson som tävlar för arrangerande Hammarby och på herrsidan är Olle Walleräng anmäld och han kanske kan utmana både orienterare och 30 minuters barriären?

Här du till en av dom som ska springa eller heja? Här hittar du sista tipsen inför Midnattsloppet.Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer
Svenskar i världsrekordjakt på 100 km

De svenska ultralöparna Elov Olsson, Johan Lantz och Joacim Lantz är några av de löparstjärnor som ska göra ett världsrekordförsök...

Läs mer