Musse om varför han kör Wings for Life

Musse om varför han kör Wings for Life


Hur kommer det sig att du är med som ambassadör för Wing for Life World Run?

– Dom tog kontakt med mig och berättade om konceptet. Jag föll då för idén att springa för dom som inte kan och att alla intäkter går till ryggmärgsforskningen med målet att hitta ett botemedel. I och med att jag älskar att löpa är det ju lätt att man själv tar det för givet.

Men det är ju inte bara insamlingen som skiljer Wings for Life från andra lopp. Även loppet är ju annorlunda. Hur tänker du kring det?

– Det är ju en kul grej som gör att det inte blir ett lopp i mängden utan att det sticker ut på många sätt. Starten sker ju samtidigt runt om i världen i 40 länder på fem olika kontinenter där klockan är 12.00 i Sverige men kanske mitt i natten någon annanstans är ju helt unikt.

– Att det sen inte finns någon bestämd distans på förhand utan att ”mållinjen” är en bil som startar 30 min efter startskottet och som avslutar ditt lopp när den kommer ikapp är ju också annorlunda.

Hur lägger man upp taktiken för ett sådant här lopp?

– Det finns ju möjlighet att räkna ut hur långt du kommer kunna springa innan bilen hinner ifatt dig och har man då lite koll på vilken form man är så kan man ju tänka ungefär hur lång distans som är rimlig att springa. Men man måste ju egentligen inte bestämma hur långt man tänker springa innan utan bara köra på så länge man kan och vill. Huvudsaken är ju att man ställer upp.

Hur långt tror du då att du hinner?

– Det här loppet i sig är ju inte huvudmålet för mig utan nu handlar det framförallt att hjälpa till att få så många startande som möjligt för att ge stöd till forskningen. Men känns allting bra och fungerar så kommer jag nog att springa Wings for Life som ett långpass.

– Det kan handla om tre mil eller lite längre eller lite kortare. Och även om man skulle ligga bra till i Sverige vet man ju kanske inte hur det går i de andra länderna men det blir i alla fall inga 100 kilometer för mig den här gången.

Vet du något om vilka som kan vara favoriter till slutsegern totalt.

– Eftersom jag ska springa EM i maraton senare i sommar vet jag att den regerande mästaren från Schweiz Viktor Röthlin, som också är loppambassadör, ska springa. Sen vet jag också att en italienare som vunnit VM på 100 km också ska vara med och han är nog en av de stora favoriterna. Men vinnaren måste slå det nuvarande värlsdrekordet om han eller hon ska hinna så långt som 100 km så loppet kommer nog ta slut innan den sträckan nås.

Varför tycker du att andra ska hänga med dig och springa loppet söndag 4 maj?

– Framförallt att det är en annorlunda upplevelse i vacker miljö där man får springa över Ölandsbron. Och att man springer för en god sak och kanske göra det möjligt för dom som inte kan springa nu att göra det i framtiden. 

Anmäl dig och läs mer om loppet på Wings for Life World Runs hemsida


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Olav Fahlander

Heder och ära till Dig Musse! Vi ses på startlinjen i Kalmar den 4 maj!


Ulf Wennlo

Vi ses i Kalmar!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer
Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan genomföras som normalt. Det innebär...

Läs mer