Musse siktar på Arena Run

Musse siktar på Arena Run


Den 20:e februari är det premiär för Sveriges första OCR-lopp i inomhusmiljö: Arena Run. Den fem kilometer långa banan innehåller tjugo hinder och går på Friends Arena, i Solna utanför Stockholm.

Delar av banan är namngiven efter bland andra ”Musse”- som har varit inblandad i projektet och ju är en av Sveriges bästa hinderlöpare genom tiderna.

I bagaget har han två silver och ett brons i EM i terränglöpning, och fler än tjugo SM-guld i olika löpgrenar. För närvarande satsar han på att få springa maraton på OS i Rio, men han siktar även på att vara med i Arena Run i februari – om allt går som det ska med maratonsatsningen.

Som den vane terränglöpare och hinderlöpare han är, är det kanske föga förvånande att han har fått upp ögonen för just OCR, som han tycker är ett bra komplement till löpträningen.

– Löpning är det roligaste som finns men det är också skoj att få bryta av med något annat. Och inte minst är det nyttigt för kroppen med variationen, säger han.

Att dessutom få chansen att springa ett OCR-lopp inomhus, tycker han känns spännande.

– Det verkar roligt att springa inomhus, det blir publikvänligt med den stora arenan. Det känns också tryggt att vara inomhus om det skulle ösregna eller snöa på tävlingsdagen.

Löpningen kommer bland annat att ske i katakomberna under Friends Arena och upp på läktaren, medan de flesta hinder är samlade på arenans innerplan. Där kommer det till exempel finnas häckar, en backe och stora däck att ta sig över.

Det är inga hinder som kräver att man ska kunna lyfta sin egen kroppsvikt, utan fokus ligger på löpningen och tanken är att alla ska klara av hindren. Arrangörerna av Arena Run föredrar därför att kalla loppet för ett «obstacle run» snarare än ett ”obstacle race”.

– Den som orkar springa fem kilometer kommer att klara banan, säger Musse.

Om man ändå vill förbereda sig lite noggrannare inför loppet, rekommenderar han att man kombinerar löpning med träning på ett utegym.

– Spring en runda, stanna till vid gymmet och kör chins och lite armgång. Stick sedan ut på en ny löprunda, stanna till vid gymmet och gör lite armhävningar, situps och upphopp, tipsar Musse.

NYFIKEN PÅ ARENA RUN? LÄS MER OCH ANMÄL DIG OCH DINA VÄNNER HÄR!


Vill du läsa mer om OCR?

Det här är början av en artikel från Runner’s World nummer 12 2015.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Starka startfält och Sjöström i Lidingöloppet

2022 års TCS Lidingölopp mönstrar starka startfält på klassiska tremilsdistansen. På damsidan är fjolårssegraren Sylvia...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fixa Lidingöloppets fantastiska – men tuffa – bana

TCS Lidingöloppet är en klassiker bland svenska lopp. Det som gör loppet unikt är dess...

Läs mer

Formtoppa med Anders Szalkai inför Lidingöloppet

Sista veckan handlar om att bli så fysiskt och mentalt positivt laddad som möjligt inför...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa sista minuten-tipsen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon

Vi ger dig våra bästa sista minuten-tips inför lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon. Lycka till!

Läs mer
Din guide till ett perfekt halvmaraton

Frågorna kan vara många för den som ska springa sitt första halvmaraton – och här är svaren!

Läs mer
Viktor Stenqvist och Anna Hellström vann Ultravasan

För första gången blev det enbart svenska segrar i Ultravasan 90 och Ultravasan 45. Fjolårstvåan Viktor Stenqvist vann Ultravasans herrklass...

Läs mer