Musse siktar på Arena Run

Musse siktar på Arena Run


Den 20:e februari är det premiär för Sveriges första OCR-lopp i inomhusmiljö: Arena Run. Den fem kilometer långa banan innehåller tjugo hinder och går på Friends Arena, i Solna utanför Stockholm.

Delar av banan är namngiven efter bland andra ”Musse”- som har varit inblandad i projektet och ju är en av Sveriges bästa hinderlöpare genom tiderna.

I bagaget har han två silver och ett brons i EM i terränglöpning, och fler än tjugo SM-guld i olika löpgrenar. För närvarande satsar han på att få springa maraton på OS i Rio, men han siktar även på att vara med i Arena Run i februari – om allt går som det ska med maratonsatsningen.

Som den vane terränglöpare och hinderlöpare han är, är det kanske föga förvånande att han har fått upp ögonen för just OCR, som han tycker är ett bra komplement till löpträningen.

– Löpning är det roligaste som finns men det är också skoj att få bryta av med något annat. Och inte minst är det nyttigt för kroppen med variationen, säger han.

Att dessutom få chansen att springa ett OCR-lopp inomhus, tycker han känns spännande.

– Det verkar roligt att springa inomhus, det blir publikvänligt med den stora arenan. Det känns också tryggt att vara inomhus om det skulle ösregna eller snöa på tävlingsdagen.

Löpningen kommer bland annat att ske i katakomberna under Friends Arena och upp på läktaren, medan de flesta hinder är samlade på arenans innerplan. Där kommer det till exempel finnas häckar, en backe och stora däck att ta sig över.

Det är inga hinder som kräver att man ska kunna lyfta sin egen kroppsvikt, utan fokus ligger på löpningen och tanken är att alla ska klara av hindren. Arrangörerna av Arena Run föredrar därför att kalla loppet för ett «obstacle run» snarare än ett ”obstacle race”.

– Den som orkar springa fem kilometer kommer att klara banan, säger Musse.

Om man ändå vill förbereda sig lite noggrannare inför loppet, rekommenderar han att man kombinerar löpning med träning på ett utegym.

– Spring en runda, stanna till vid gymmet och kör chins och lite armgång. Stick sedan ut på en ny löprunda, stanna till vid gymmet och gör lite armhävningar, situps och upphopp, tipsar Musse.

NYFIKEN PÅ ARENA RUN? LÄS MER OCH ANMÄL DIG OCH DINA VÄNNER HÄR!


Vill du läsa mer om OCR?

Det här är början av en artikel från Runner’s World nummer 12 2015.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer
Svenskar i världsrekordjakt på 100 km

De svenska ultralöparna Elov Olsson, Johan Lantz och Joacim Lantz är några av de löparstjärnor som ska göra ett världsrekordförsök...

Läs mer