Nu har vi utsett vinnaren av Madridresan!

Nu har vi utsett vinnaren av Madridresan!


Vi ville veta varför just du var ”Born to run!”. Stort grattis till Henrik Larsson som vann med motivationen:
”Jag sparkar snett på fotbollen, halkar på skridskorna, träffar knappt bollen i golf. Men vad spelar det för roll när jag kan springa. Ena foten framför den andra. Det jag ser är konst, det jag hör är ljuv musik, vinden är smekningar och dofterna ljuvliga. En trött kropp fylls av liv och problem blir till möjligheter. Jag har mina brister och svagheter. Men springa kan jag, och springer gör jag – och det gör mig lycklig! Jag är den jag är och jag trivs med mig själv, jag är Born to Run!”

I vinsten ingår flyg och hotell till Madrid för två personer tillsammans med SEAT. På plats i den spanska huvudstaden är det dags att springa lite – söndag 27 april går Madrid Marathon, Halvmarathon och 10 km-lopp av stapeln.

Hallå Henrik! Grattis till resan! Du tar med din bror Martin – varför just honom?
– Under senare år har vi sprungit såväl Stockholm Maraton som Sörmlands Ultramaraton tillsammans och i sommar väntar en ny gemensam utmaning, swimrun och Öloppet i Göteborgs skärgård. Har svårt att tänka mig ett bättre sätt än detta för att vässa formen, planera taktik och ha roligt tillsammans.

Vilken sträcka blir det?
– Tveklöst maraton! Trots att ingen av oss träningsmässigt ligger i fas för att springa Maraton om tre veckor så var det aldrig någon tvekan när beskedet kom. Njutningen och glädjen skall maximeras och den här helgen kör vi på devisen ”Desto längre, desto bättre – bära eller brista”.

Har ni varit i Madrid innan? Vad kommer ni fokusera på att hinna med förutom loppet?
– Det är första besöket för oss båda i Madrid, vilket egentligen bara gör vistelsen och loppet ännu roligare. Har precis noterat att Real Madrid spelar hemma mot Osasuna när vi är där och håller precis på att jaga biljetter. Hur ont det än gör på söndag efter loppet så ska jag med ett leende på läpparna släpa min trötta kropp uppför trapporna på Santiago Bernabeu Stadion.

Det är rock n´roll marathon – vad har du själv i lurarna när du springer?
– Med risk för att jag låter tråkig och gammalmodig, men lurarna får vara kvar hemma när jag springer. En av dom stora vinsterna för mig med löpningen är att rensa skallen och sortera tankar, och i det avseendet så tenderar musik i öronen att ha en motsatt effekt. Men det är skillnad när jag springer lopp, då är det fest och det får gärna krylla av live-band längs banan!

Hur började du springa?
–  Jag har nog alltid sprungit, mer eller mindre seriöst och strukturerat. För ungefär 10 – 12 år sedan när de 3 barnen kom så blev jag tvungen att börja planera min träning vilket ledde till ökad träningsdos, högre kvalitét och lite bättre resultat.

Hur mycket springer du en vanlig vecka?
– Träningsmängden skiljer sig åt beroende på säsong, men en normal vecka blir det cirka 5 mil fördelat på 3 – 5 pass. Jag försöker variera löppassen och en höjdare utöver löpträningen är yoga som står på schemat en gång i veckan.

Några andra lopp inbokade i år?
– Utöver Öloppet som jag nämnde tidigare så är Göteborgsvarvet en självklarhet när man bor i Göteborg. Det finns även tankar på något ytterligare lopp, tankar som säkerligen kommer att avhandlas och spikas under dagarna i Madrid.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer
Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan genomföras som normalt. Det innebär...

Läs mer