Nu har vi utsett vinnaren av Madridresan!

Nu har vi utsett vinnaren av Madridresan!


Vi ville veta varför just du var ”Born to run!”. Stort grattis till Henrik Larsson som vann med motivationen:
”Jag sparkar snett på fotbollen, halkar på skridskorna, träffar knappt bollen i golf. Men vad spelar det för roll när jag kan springa. Ena foten framför den andra. Det jag ser är konst, det jag hör är ljuv musik, vinden är smekningar och dofterna ljuvliga. En trött kropp fylls av liv och problem blir till möjligheter. Jag har mina brister och svagheter. Men springa kan jag, och springer gör jag – och det gör mig lycklig! Jag är den jag är och jag trivs med mig själv, jag är Born to Run!”

I vinsten ingår flyg och hotell till Madrid för två personer tillsammans med SEAT. På plats i den spanska huvudstaden är det dags att springa lite – söndag 27 april går Madrid Marathon, Halvmarathon och 10 km-lopp av stapeln.

Hallå Henrik! Grattis till resan! Du tar med din bror Martin – varför just honom?
– Under senare år har vi sprungit såväl Stockholm Maraton som Sörmlands Ultramaraton tillsammans och i sommar väntar en ny gemensam utmaning, swimrun och Öloppet i Göteborgs skärgård. Har svårt att tänka mig ett bättre sätt än detta för att vässa formen, planera taktik och ha roligt tillsammans.

Vilken sträcka blir det?
– Tveklöst maraton! Trots att ingen av oss träningsmässigt ligger i fas för att springa Maraton om tre veckor så var det aldrig någon tvekan när beskedet kom. Njutningen och glädjen skall maximeras och den här helgen kör vi på devisen ”Desto längre, desto bättre – bära eller brista”.

Har ni varit i Madrid innan? Vad kommer ni fokusera på att hinna med förutom loppet?
– Det är första besöket för oss båda i Madrid, vilket egentligen bara gör vistelsen och loppet ännu roligare. Har precis noterat att Real Madrid spelar hemma mot Osasuna när vi är där och håller precis på att jaga biljetter. Hur ont det än gör på söndag efter loppet så ska jag med ett leende på läpparna släpa min trötta kropp uppför trapporna på Santiago Bernabeu Stadion.

Det är rock n´roll marathon – vad har du själv i lurarna när du springer?
– Med risk för att jag låter tråkig och gammalmodig, men lurarna får vara kvar hemma när jag springer. En av dom stora vinsterna för mig med löpningen är att rensa skallen och sortera tankar, och i det avseendet så tenderar musik i öronen att ha en motsatt effekt. Men det är skillnad när jag springer lopp, då är det fest och det får gärna krylla av live-band längs banan!

Hur började du springa?
–  Jag har nog alltid sprungit, mer eller mindre seriöst och strukturerat. För ungefär 10 – 12 år sedan när de 3 barnen kom så blev jag tvungen att börja planera min träning vilket ledde till ökad träningsdos, högre kvalitét och lite bättre resultat.

Hur mycket springer du en vanlig vecka?
– Träningsmängden skiljer sig åt beroende på säsong, men en normal vecka blir det cirka 5 mil fördelat på 3 – 5 pass. Jag försöker variera löppassen och en höjdare utöver löpträningen är yoga som står på schemat en gång i veckan.

Några andra lopp inbokade i år?
– Utöver Öloppet som jag nämnde tidigare så är Göteborgsvarvet en självklarhet när man bor i Göteborg. Det finns även tankar på något ytterligare lopp, tankar som säkerligen kommer att avhandlas och spikas under dagarna i Madrid.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer