Nu öppnar anmälan till AXA Fjällmaraton!

Nu öppnar anmälan till AXA Fjällmaraton!


Den 9 augusti 2014 är det dags för den tionde Fjällmaran i Vålådalen. Sedan den första upplagan av Fjällmaraton arrangerades 2005 har intresset för fjällöpning ökat enormt. AXA Fjällmaraton 2013 blev snabbt fullt, och för att fler skulle få springa utan att göra inverkan på naturen, så utökades evenemanget till att innefatta fler lopp utspritt över två helger. Över 1500 löpare deltog i Fjällmaratonveckans olika lopp och kringaktiviteter och nya banrekord sattes på både dam- och herrsidan.

2014 står konceptet med en hel vecka kvar. Den första lördagen i augusti springs Öppet fjäll och Halvmaraton och den andra lördagen i augusti går startskottet för det ursprungliga Fjällmaraton samt Korta banan. Veckan mellan arrangemangen fylls med aktiviteter kring fjällöpning och 2014 utlovas ännu fler kringaktiviteter för att fira jubileumet.

Bansträckningen på Fjällmaraton tar deltagarna från Edsåsdalen över tre fjäll, Välliste, Hållfjället och det mäktiga Ottfjället, till målet vid Vålådalens fjällstation. Banan är extremt krävande och bjuder på varierad terräng och tekniska partier. De 43 kilometrarna och 1800 höjdmetrarna ställer höga krav på deltagarna och ger sluttider långt över lopp med liknande distans. Beroende av hur blött det är i terrängen kan även tiderna påverkas från år till år. Banrekorden är ifrån 2013 och ligger på 3.25,55 för herrar och 4.18,48 för damer.

Anmälningarna för respektive lopp kommer att öppna enligt följande:

AXA Fjällmaraton 43km  20:e augusti kl 14.00

Öppet Fjäll, Halvmaraton & Korta Banan  27:e augusti  kl 14.00

GÖR DIN ANMÄLAN HÄR!
Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar

Rekordsnabbt så klart i adidas ADIZERO: ROAD TO RECORDS 2023

Två juniorvärldsrekord på damsidan och flera nationsrekord – och suveränt snabba tider på den specialdesignade banan på adidas HQ World...

Läs mer