Ny tävling under Vansbroveckan

Ny tävling under Vansbroveckan


Under Vansbroveckan arrangeras Vansbrosimningen 4 juli och Vansbro triathlon 27 juni och nu slår man alltså även upp dörrarna för ytterligare en tävling under denna vecka, Vansbro Swimrun. I denna tävling tävlar du antingen i par eller så kan du passa på att utmana kompisgänget eller arbetskamraterna i ett stafettlag. Tävlingen passar alla dem som vill testa på Swimrun.

Hur fungerar det om man vill tävla i stafettlag?
– I stafettmomentet tävlar man i ett lag där de tävlande gör var sin sträcka. Det finns sex sträckor, varav tre är simning och tre är löpning. Stafettlaget består alltså totalt av sex deltagare och kan bestå av både herrar och damer. Det räcker med att en person, en lagledare, anmäler ett lag. Det går att lägga till lagmedlemmar och ändra i efterhand om till exempel en skada eller sjukdom skulle uppstå, säger Madelene Håll, kommunikatör för Vansbrosimningen.

Hur förbereder man sig bäst inför denna tävling?
– Konditionsträning, både löpning och simning, dels för att variera sig och göra träningen mer kul, dels för att vara beredd på att ta en annan sträcka om en lagmedlem inte skulle kunna delta. Det är ingen extrem bana på något vis, men det kan vara bra att känna till att löpningen delvis går i obanad terräng. För simning i öppet vatten är det alltid bra att träna i just öppet vatten, som skiljer sig mycket från att simma i bassäng. Sikten och inte allra minst temperaturen skiljer sig från inomhusbassängen.
Ska man simma med våtdräkt är det a och o att testa dräkten innan i vatten, för att vara säker på att den sitter bra och har rätt egenskaper, att den till exempel inte tar in alltför mycket vatten – som gör att det blir svårare att simma. Ta med en kompis och simma i öppet vatten, det gör det både mer säkert och roligare!

Varför ska man vara med i Vansbro Swimrun?
– För att det är något man kan göra tillsammans och samtidigt är riktigt kul. Vi ser det som ett perfekt tillfälle att samla kompisarna eller arbetskamraterna inför sommarledigheten.

Det finns startplatser för 100 lag i partävlingen samt platser för 50 stafettlag. Anmälan till Vansbro Swimrun öppnar 10 februari. Start och mål är på Vansbrosimningens arena alldeles vid Västerdalälvens strand.

Foto: Mickan Palmqvist

Läs mer om tävlingen och anmäl dig härLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Therese Alshammar mot nya utmaningar

Therese Alshammar, en av världens bästa simmare genom alla tider, har kommit ut ur garderoben...

Läs mer

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer
Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin insats en startplats till Kona...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer
Banrekord när ÖtillÖ avgjordes

När 2016-års Swimrun World Championship avgjordes under måndagen var det utmärkta förhållanden och otroligt nog banrekord i alla tre klasserna.

Läs mer