Olav bloggar om Wings for life World Run

Olav bloggar om Wings for life World Run


Så här löd Olavs ansökan:
”Springer för min son. Sedan 2,5 år tillbaka springer jag regelbundet. Det har blivit längre och längre, välbefinnandet har ökat avsevärt och vikten har minskat med 15-20 kg. För 3 år sedan blev jag svettig och anfådd av några trappsteg. Jag är enormt tacksam över att jag faktiskt aldrig behöver vara sjuk.

Har en son som är ryggmärgskadad sedan födsel och aldrig tagit ett enda steg. Han lever och har ett gott liv och har lyckats väl trots, extremt dåliga odds.

Jag sprang min första halvmara i September, är anmäld till Kungsholmen runt den 10 maj och går nu och lurar på Ultravasan (45km). Tacksam över att få vara frisk och trots mina 100 kg och ett drygt halvt århundrade klarar att springa mer än 2 mil utan att stanna. #oldfartsrunning”

En av anledningarna till att du ville vara med på det här projektet är att din son har en allvarlig ryggmärsskada?
– Ja, han är född med en sjukdom som heter spinal muskelatrofi, vilket ger samma symptom som polio. Han sitter i elrullstol och har fått kämpa mot mycket i livet. Men han är otroligt inspirerande – när han ville börja studera ville försäkringskassan förtidspensionera honom, men han stod på sig. Idag arbetar han som jurist och har börjat vägen mot en karriär som domare.

Du återupptog löpningen för 2,5 år sedan, efter ett långt uppehåll. Vad var det som fick dig att börja springa igen?
– När jag var i trettioårsåldern sprang jag mycket och gjorde bland annat milen under 45. Sen tappade jag bort löpningen som träningsform, men när jag insåg att jag faktiskt vägde över 115 kilo och blev anfådd av att gå i trappor, kände jag att det fick vara nog. Du vet:  ”Om man inte lägger tid på träning kommer man förr eller senare behöva lägga tid på att vara sjuk”.

Jag arbetar som konsult och affärsutvecklare och när jag stod mellan två konsultuppdrag och hade lite tid över så då passade jag på. Dessutom har jag tre kollegor som gör Ironmans! De har också varit en stor inspirationskälla – kan de så kan jag!

Hur mycket springer du per vecka?
– Jag springer 3-4 mil i veckan och kompletterar med lite grundstyrka och crosstrainer på gymmet. Mina favoritrundor är längs Ulvsundasjön och Kungsholmen runt och det går bara bättre och bättre. Jag springer däremot aldrig inomhus på löpband!

Hur långt siktar du på att komma innan du blir upphunnen?
– Så här såg det ut när jag mätte med kalkylatorn:

Hur långt skulle du hinna? Räkna ut här!

Följ Olavs blogg och läs hela berättelsen om hur Olav gick från joggare till löpare!


Nyfiken på loppet? Läs mer här eller hör Musse berätta i filmen:


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer