Paris Marathon inleder storloppens april

Paris Marathon inleder storloppens april


Alla de tre marathonloppen bjuder på snabba banor och för fler svenska elitlöpare är det en fin chans att kvala in till sommarens EM.

FK Studenternas Frida Lundén springer i Zürich, Hässelbys Charlotte Karlsson i Milano och i Paris ser vi Moras ultrakung Jonas Buud.

Jonas Buud siktar på att spräcka 2.22.03 och hoppas att resultatet räcker till en av de fem platserna i Sveriges EM-trupp.

– Jag har sprungit Paris en gång tidigare och kommer ihåg att det var en riktigt fin och snabb bana där det finns goda förutsättningar och hjälp med farthållningen. Dessutom verkar vädret bli perfekt för en fin löpdag!

Buud ser det som ett perfekt delmål i satsningen mot det 89 km långa ultraloppet Comrades Marathon.

– Träningen har gått riktigt bra hela vintern och det ska bli roligt att få tävla på söndag. När jag vann vintermaran på Djurgården i november förra året kände jag att det återigen var dags att ge maratondistansen ett utrymme i mitt tävlingsprogram 2014, säger Jonas Buud.

Mest spektakulär på startlinjen i Paris är ändå marathondebutanten Kenenisa Bekele. Det ska bli spännande att se vad den den 31-åriga etiopiern med tre OS-guld och femfaldiga världsrekord på 5,000 meter och 10,000 meter kommer att göra för tid i Paris. Hur nära Kipsangs världsrekord på 2:03:23 kan han att komma?

De hittills starkaste resultaten i startfältet står etiotiske Abdullah Shami och kenyanske Mark Kiptoo för med 2:05:42 respektive 2:06:16.

På damsidan ser vi kenyanska Valentine Kipketer som favorit, närmast jagad av landsmanninan Flomena Cheyech.

Redan klara för EM i Zürich i augusti är Mustafa Mohamed och Isabellah Andersson, men i övrigt lär vad som händer nu i april att få stor betydelse.

Om en vecka är det dags i London och Rotterdam och på Annandag Påsk är det dags för superklassikern Boston Marathon.

Startskottet för Paris Marathon går klockan 8.45, i Zurich startar man klockan 8.30 och i Milano klockan 9.15.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Kanske för många pass – men nu börjar nedtrappningen

Följ Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkais uppladdning och träning inför adidas Stockholm Marathon den 4...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa tipsen inför Göteborgsvarvet

Här är chefredaktör Anders Szalkais bästa tips för att göra Varvet till en bra upplevelse...

Läs mer