Pontus Lindberg byter klubb till CykelCity

Pontus Lindberg byter klubb till CykelCity


CykelCity har sedan tidigare ett proffslag i cykling och gör nu även en satsning inom triathlon. Pontus nya klubb kommer att heta CykelCity Triathlon.

– Det känns mycket bra.  Med CykelCitys hjälp hoppas jag infria mina målsättningar inför säsongen, berättar Pontus. Att byta till CykelCity Triathlon är ytterligare ett steg på vägen i min satsning mot toppen.

Pontus, som vann SM-guld i Kalmar 2011, satsar i år på att försvara titeln i tävlingen som i år har utvecklats till Ironman Sweden, den första officiella Ironmantävlingen i norra Europa.

Utöver det är hans plan att placera sig bra på några internationella tävlingar på halvdistans under våren för att sedan avsluta säsongen med ytterligare en fulldistanstävling, förmodligen Ironman Florida.

– Det ska bli extra kul att tävla i Kalmar när det är en officiell Ironman och världseliten finns på plats. Mitt mål är naturligtvis att vara förste svensk och att ge de internationella toppnamnen en match. Med min nya klubbs hjälp och stöttning är detta absolut möjligt! Då jag inte vill kompromissa med någonting i materialväg så kommer jag köra på en Cervelo P5 med Shimano Dura Ace Di2 och Zipp-hju, säger Pontus.

– Triathlon är på uppåtgående och vi vill kunna serva triathleter på ett så bra sätt som möjligt. Då vi alltid har varit med att stötta mountainbike- och racercyklister genom åren känns det självklart att stötta ett par triathleter. Valet var enkelt, Pontus har varit kund hos oss i många år och är bra en ambassadör för CykelCity, säger Markus Sandqvist, triathlonansvarig CykelCity.

CykelCity har också utökat sitt triathlonsortiment med till exempel löparskor, våtdräkter och alla cykelrelaterade produkter.

– Vi tror att Pontus kan utvecklas mycket och kan vi stötta honom till bättre resultat med hjälp av det bästa materialen på marknaden så blir han riktigt vass även internationellt. Vi ser verkligen fram emot säsongen 2012 och det ska bli väldigt spännande att följa Pontus i framtiden, summerar Markus.

Pontus Lindbergs hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Bokrecension: Running with destiny

Den före detta elitlöparen Toby Tansers fängslande liv har blivit bok: Running with destiny.

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Anders Hansen: Den motvillige löparen

Vi träffar succéförfattaren Anders Hansen och pratar om framgången, hans egen löpning och huruvida vi...

Läs mer

Bakom varje framgångsrik man finns en kvinna

Det är nog ingen som missat Patriks Nilssons fantastiska resa när han tidigare i år...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ta chansen att träffa Patrik Nilsson!

På tisdagkväll 18 oktober har du chans att möta Patrik Nilsson och höra hans berättelse...

Läs mer
Magnus Jonsson om hemligheter och triathlon

Magnus Jonsson är vår triathlonbloggare som skriver på engelska. Vi tog ett närmare snack med honom där vi bland annat...

Läs mer
Veckans triathlet: Fredrik Bäckson

Efter att ha seglat större delen av sitt liv och länge elitsatsat på sporten valde Fredrik Bäckson att för ungefär...

Läs mer
Veckans triathlet: Desiree Blomberg

Desiree Blombergs styrka är pannbenet. När hon väl satt sin fot på startlinjen vägrar hon att ge upp. Hennes favoritdistanser...

Läs mer