Premiär för landskamp i maraton

Premiär för landskamp i maraton


Den 30 maj 2015 blir det premiär för landskamp i marathon. Landskampen kommer att stå mellan de nordiska länderna Sverige, Norge, Finland och Island och arrangeras i samband med Asics Stockholm Marathon.

Genom åren har elitlöpare från de nordiska länderna lockats till Stockholm Marathon ända sedan Jukka Toivola vann premiärupplagen 1979. Nästa år är första gången då det nordiska utbytet blir mer formaliserat.

– Vi är väldigt glada över att ha funnit ett samarbete kring denna landskamp med Asics Stockholm Marathon, som också tog initiativet till den. Detta har mottagits otroligt väl i våra nordiska grannländer, säger Anders Albertsson, Svensk Friidrotts generalsekreterare.

Asics Stockholm Marathon kommer även i fortsättningen att fungera som officiellt Svenskt Mästerskap i marathon, och i och med satsningen på den nordiska landskampen kommer de svenska landslagslöparna också få möjligheten att mäta sig mot nordisk elit.

– Vi har med sommarens satsning, där vi skickade flera löpare till Europacupen som avgjordes i samband med EM, tagit några små steg under 2014 för att höja statusen för marathonlöpning. Nu får vi chansen att fortsätta detta arbete i Sverige och Norden, säger Stefan Olsson, Svensk Friidrotts idrottschef och landslagsledare för de svenska långlöparna.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS...

Läs mer
Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK idag tvingats ta beslutet att...

Läs mer