Profiltätt startfält på Lidingöloppet

Profiltätt startfält på Lidingöloppet


– Det är glädjande att se att det är så många elitlöpare som vill komma och springa hos oss. Vårt arbete med en tätare relation till de svenska topplöparna har fallit väldigt väl ut, säger Jessica Lindén som är elitansvarig för svenska löpare på Lidingöloppet.

Mustafa Mohamed meddelade i tisdags att han tyvärr inte kommer till start pga en överbelastningsskada, men bl.a. David Nilsson, Högby IF, Jonas Buud, IFK Mora, Lasse Johansson, Enhörna IF och Musael Temesghen, Hälle IF är med och slåss om fina placeringar i tremilen. Dessutom är segrarna från de fyra senaste åren på startlinjen genom Lewis Korir, Kenya, och Japhet Kipkorir, Kenya. En outsider som kommer springa fort är William Nyarondia Morwabe, Kenya.

David Nilsson, Högby IF, har varit bäste svensk på Lidingöloppet både 2010 och 2011
– Tremilen är spännande både som deltagare och åskådare, man vet aldrig vad som väntar och det gör träningen inför loppet desto mer intressant, säger David Nilsson om sina tankar kring Lidingöloppet.

På damsidan kommer Sandra Eriksson sikta högt för att försvara sin titel på 30km.
– Årets Lidingölopp blir troligen min största såväl fysiska som mentala utmaning, sedan fjolårets lopp. Jag ser fram emot loppet med skräckblandad förtjusning och längtar efter allt från stämningen på löparmässan och den ivriga publiken längs banan, till att få springa in på upploppet och få hälla i sig en flaska vätska efter målgång. Förhoppningsvis med en ny segerkrans runt halsen, säger Sandra Eriksson.

Förutom Sandra Eriksson finns en rad andra starka löpare på damsidan, bland annat 2012 års 3:a och 4:a Annelie Johansson, SOK Knallen och Annika Löfström, Högbo GIF, som vann Lidingöloppet on Tour i Gävle 2013 och är en av Sveriges bästa långloppsåkare på skidor.

I Lidingöloppet 15km kommer det att bli en hård kamp kring segern med löpare som Anders Kleist, IK Akele, Johan Hydén, Hammarby IF Friidrott, och Fredrik Uhrbom, Spårvägen i startfältet.  Det finns även en del uppstickare som gärna är med och slåss om segern, bl.a. Johan Samuelsson, Falu IK, som vann premiären av Sälen Fjällmaraton 21km. Även 2012 års damsegrare Anna Rahm, Rånäs 4h och 2:a Sara Holmgren, Sävedalens AIK finns på plats.

I Lidingö Tjejlopp har vi ett intressant startfält med många namnkunniga löpare. Där finns Meraf Bahta, Hälle IF, Cecilia Kleist, IK Akele, Frida Lundén, Studenterna, och Nengampi Peril, Kenya.

I klassen P19 som springer 10km kommer Napoleon Solomon, Fredrikshof, att springa och satsa på att slå sitt nuvarande banrekord på 32:06. Han är en av de yngre löparna som är väldigt intressant att följa den närmsta framtiden.

Förutom namnkunniga löpare finns det också personer som är namnkunniga av andra orsaker. Svenska artister, tv-profiler och VD:ar står på startlinjen i världens största terränglopp. I 30km startar bl.a. Musse Hassellvall, kampsportare och tv-profil, Daniel Adams-Ray, Oscar Jöback, Anna Lissjanis, Promoe, Wictor Magnusson Broder, Rasmus Henning, Stefan Odelberg, Peter Nyllinge, På startlinjen finns också Anders Gyhlenius som varit en del av tv-serien ”En Klassiker” som gör sitt 40:e Lidingölopp.

– Vi tycker det är jätteroligt med så många härliga personer och kända namn som står på startlinjen. Det visar att Lidingöloppet har något för alla och är mer än 30km, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet som nu ser fram emot en strålande löparhelg ute på Lidingö.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer
Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan genomföras som normalt. Det innebär...

Läs mer