Race Report samlar tävlingsberättelser

Race Report samlar tävlingsberättelser


– Ett av syftena med att starta Race Report är att inspirera och motivera människor att våga prova att delta i till exempel någon triathlontävling eller kanske inspireras att börja röra på sig i allmänhet. I en tid där vi har ökande problem med stillasittande och inaktivitet så kanske en god berättelse plötsligt kan vara vändningen, säger Jonas Boström, grundare av Race Report.

Hur kom du på idén att starta denna sajt?
– Jag har under många år sökt efter berättelser om lopp för att få inspiration till att träna och sätta nya mål men också för att se vad andra upplevde i de arrangemang jag själv deltagit i. När jag i somras var ute och simmade så funderade jag på om det inte fanns någon sida där man bara kunde hitta berättelser, när jag då letade detta så fann jag förvisso många berättelser men de fanns bara i samband med olika bloggar, forum, hemsidor etc. Då beslöt jag mig för att testa om man inte kunde samla de som jag fann intressanta att läsa på ett och samma ställe.

Vad är målet med sidan?
– Målet är att ha en sida dit man kan söka sig när man bara vill ha berättelser att inspireras och motiveras av, samt att skapa ett forum i framtiden där framför allt de som inte har någon naturlig plats (blogg, hemsida eller annat) kan publicera sina tävlingsberättelser för att bidra till ökad rörelse och motion i samhället. Det är också stimulerande att publicera bra texter från de som har en talang för skrivandet och hjälpa dem att också få mer läsare i sina kanaler.

Förhoppningsvis kan också berättelserna av många olika lopp, stora som små, bidra till att de också får fler deltagare. Många av loppen arrangeras av ideella krafter som behöver stödet för att fortsätta erbjuda alla tävlingsintresserade nya utmaningar.

Kan vem som helst ladda upp sin tävlingsberättelse?
– Idag är det inte möjligt utan:

  1. Race Report hittar inspirerande och motiverande berättelser på nätet eller blir tipsade om dem och sedan tillfrågas skribenten om de kan tänka sig att dela med sig av sin upplevelse.
  2. Man känner att det man skrivit skulle passa utmärkt utifrån Race Reports värderingar kring en bra berättelse och skickar då in den för bedömning och eventuell publicering.

När sidan utvecklats ytterligare så är det stor sannolikhet att det kommer skapas möjligheter att lägga upp sin tävlingsberättelse själv.

Hur fungerar det om jag vill publicera min tävlingsberättelse på sajten?
– Skicka ett mail till info@racereport.se med länk till den sida där berättelsen finns eller gå in på sidan och följ anvisningarna.

Går det att länka sin egen blogg till er sajt?
– Inte i dagsläget.

Hur ser efterfrågan ut?
– Den är stadigt ökande från starten och det är mycket positivt gensvar från tillfrågade skribenter och andra som kommit i kontakt med sidan (arrangörer, läsare).

Utan bidraget från de många bloggare, skribenter och motionärer (ca 90 st.) som finns därute hade detta inte varit möjligt, ingen nämnd ingen glömd, så ett stort tack för bidragen! Idag, efter 6 månader är det ca 100 olika racereports från ett 50-tal olika lopp.

I sommar kommer också Race Report finnas på tre arrangemang för att berätta mer och fånga fler berättelser. I dagsläget är det Höga Kusten Swimrun, Vätter Challenge och AXA Fjällmarathon. Är det någon mer som vill ha besök och så är det bara att höra av sig.

För mer information, klicka in på:Följ Race Report också på:

Facebook
TwitterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer
Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin insats en startplats till Kona...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer