Rekord på medeldistans-SM

Rekord på medeldistans-SM


Ingen visste vad de två utländska namnen, Harry Wiltshire och Bryan Rhodes skulle stå sig mot Sverige-eliten. Snabbsimmaren Wiltshire var först upp ur vattnet, tätt följd av Rhodes. Björn Andersson var tredje man upp men hade snart cyklat om och var uppe i ledning. Han gjorde en fantastisk sub 2 timmar cykling. Med i täten var också förra årets SM-bronsmedaljör, George Bjälkemo och Andreas Lindén, som gjorde dagens andra snabbaste cykeltid på 2.05.37.

Ut på löpningen hade Lindén avancerat till tvåa, ca 12 minuter efter Andersson. Bakifrån jagade Bjälkemo som sprang om Lindén och stod för snabbaste löptid på 1:13:07. Wiltshire gick om Lindén och det var en ställning som stod sig in till mål.

Andersson var glad att ta ett SM-guld och upprepa 2011 års seger på Tenson Tjörn Triathlon. På frågan om hur framtiden ser ut sa han:
Inget bestämt ännu men om jag kommer igång och tränar ordentligt så har jag lite planer för nästa år, kanske Ironman Lanzarote.


Foto: Lisa Nestorson

På damsidan var Camilla Lindholm förhandsfavorit. Hon tillhör världseliten på långdistansduathlon så simning är inte hennes favorit. Det var Annie Thorén som var första dam upp med en snabb simning på 25:16. Thorén höll undan för Lindholm ända till första varvet på löpningen. Nu blev det spännande om löperskan Tina Åström skulle kunna gå om, men Thorén, som gjorde en fantastisk löpning, knep SM-silvret 42 sekunder före Åström. SM-guldet gick till Lindholm.

Detta var Lindholms första tävling i Sverige sen 2007 då hon vann Kalmar Triathlon. Det märktes att hon trivdes, hon passade på att njuta av SM-stämningen och bugade och tackade publiken mot mål.

Annie Thorén som började växla upp mot medeldistans förra året, men aldrig inte riktigt lyckats, fick äntligen till det med en fin löpning.

Efter att ha haft ett uppehåll från triathlon, började hon lägga om sin träning och göra det på sitt sätt.
Jag tror medeldistans är min distans men vill även köra olympiskt. 5150-serien lockar, den passar mig som har simning som bästa gren. Det gäller bara att få till sponsorer. Jag jag vill bli hur stor som helst, säger Thorén.

RESULTAT
Herrar
1. Björn Andersson, 3:47:28, SM-guld
2. George Bjälkemo, 3:51:23, SM-silver
3. Harry Wilthshire, 3:55:57
4. Andreas Lindén, 3:56:59, SM-brons 
5. Nils Svensson, 4:02:17 

Damer
1. Camilla Lindholm, 4:24:24, SM-guld
2. Annie Thorén, 4:32:31, SM-silver
3. Tina Åström, 4:33:12, SM-brons
4. Jenny Nilsson, 4:37:55
5. Cecilia Jessen, 4:41:05 

Länk till fullständiga resultat. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer

Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så följer du Ironman World Championship

Ikväll kl 18.30 svensk tid går starten för årets Ironman World Championship på Hawaii. Så...

Läs mer
Kona time - alla svenskar som tävlar i Ironman World Championship

Lördag 8 oktober avgörs Ironman World Championship på Hawaii. Åsa Lundström är med i proffsklassen och har goda chanser att...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer
Imorgon är det dags för Ironman Kalmar!

Imorgon, lördag 20 augusti klockan 06:45 går starten för Ironman Kalmar. Deltagarna ska ta sig igenom 3860 meters simning, 18...

Läs mer