Rekordhelg i London, Rotterdam & Täby

Rekordhelg i London, Rotterdam & Täby


Världsstjärnorna gjorde upp i London
London Marathon bjöd som vanligt på ett otroligt starkt startfält, där världsrekordhållaren Wilson Kipsang körde hårt redan från start och tog hem segern på nya banrekordet 2:04:27! Stanley Biwott sprang in som stark tvåa på 2:04:53 och tredje plats knep fjolårsvinnaren Kebede med 2:06:28.

Mo Farahs upphaussade marathondebut slutade med en åttondeplats med 2.08.21, nästan fyra minuter efter Kipsang. Bäste svensk i London Marathon var Hälles Martin Kjäll-Ohlsson, 2.27.38.

Även i damklassen var intresset stort kring 5000- och 10 000-meterslöperskan Tirunesh Dibabas debut som maratonlöpare. Och Dibaba hängde med kenyanskorna Edna Kiplagat och Florence Kiplagat i täten, men blev avhängd under sista milen då hon tappade sin vattenflaska. Segern blev en spurtstrid som slutade med seger för Edna med tiden 2.20.21, tre sekunder före Florence. Dibabas sluttid blev 2.20.35.

Svensk succé i Rotterdam
Även i Rotterdam sprangs det marathon i helgen. Segern gick till Kipchoge från Kenya på tiden 2.05.00, men ur svensk synvinkel var det Fredrik Johanssons 22:a plats som väcker störst uppmärksamhet. Johansson sänkte nämligen sitt personbästa med över fyra minuter och den nya tiden på 2.20.53 placerar honom i nuläget på andra plats bland årets topptider, vilket ser lovande ut inför uttagningarna till friidrotts-EM i Zürich i augusti.

Ultrasnabbt på TEC
På hemmaplan avgjordes i helgen ultraloppet TEC i Täby. Fina förutsättningar gav snabba tider och en strid mellan Andreas Falk och Elov Olsson, där Andreas Falk tillslut stod som segrare på tiden 13:34:31, knappt fyra minuter före Olsson. På tredjeplats gjorde Johan Steene nytt personbästa med 14:50:45. På damsidan vann landslagslöperskan Maria Jansson på nya banrekordet 16.44.

Läs om TEC hos Ann-Sofie Forsmark och säkerligen hos Andreas Falk inom kort.

PB för Södergård i Visby
På halvmarathondistansen i Nordic classic running i Visby satte Lars Södergård nytt personbästa på 1.08.32 och tog hem segern före Fredrik Uhrbom.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer
Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan genomföras som normalt. Det innebär...

Läs mer