Rekordstort Team Stockholm Marathon

Rekordstort Team Stockholm Marathon


Fredag 28 oktober stängdes anmälan till Team Stockholm Marathons träning i Stockholm när maxgränsen tusen anmälda löpare passerades.

– Förra säsongen hade vi drygt 900 löpare. Nu har vi fler ledare och kan därför ta emot fler löpare, men mer än tusen löpare klarar vi inte av. För dem som inte bor i Stockholm finns det fortfarande möjlighet att bli distansmedlem, säger Anders Szalkai som tillsammans med Kent Claesson är ansvariga för Team Stockholm Marathon.

Under de närmaste åtta månaderna tränar Team Stockholm Marathon från Stockholms Stadion varje söndag. I mars, april och maj är det dessutom gemensamma träningar varje torsdagskväll.

Vid träningarna delas löparna upp flera grupper beroende på löpstyrka.
Anders Szalkai och Kent Claesson har hjälp av nära 80 ledare är ansvariga för de olika grupperna. Ledarna har just deltagit i en utbildningshelg.

Med tusen löpare i Stockholm och ett par hundra distansmedlemmar är Team Stockholm Marathon landets klart största träningsgrupp inom löpning.

Den 24 oktober var 13 671 löpare anmälda till ASICS Stockholm Marathon 2012. Samma datum i fjol var 12 610 löpare anmälda.
21 000 anmälningar accepteras av loppet.

Det finns säkert fler träningsgrupper som tränar tillsammans inför Stockholm Marathon och Jubileumsmarathon. Tipsa gärna i så fall hur, när och var ni träffas i kommentarsfältet.


Antal kommentarer: 2

Lisa Blommé

Bor man i Stockholmsområdet och vill springa långpass med andra motionärer inför STHLM Marathon och andra lopp kan man testa Running Sweden. Vi tränar på lördagar kl. 10:00. Små grupper om max 15 personer som springer i 5 olika farter (från ca. 4:30min/km till 6:20min/km). Ytterligare 4 löppass per vecka (såsom intervaller, jogg, distans och tempo) finns att tillgå för de som vill.


V.

Finns det någon grupp i Halmstad som tränar tillsammans inför Stockholm Marathon?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Kanske för många pass – men nu börjar nedtrappningen

Följ Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkais uppladdning och träning inför adidas Stockholm Marathon den 4 juni. [Presenteras i samarbete med...

Läs mer
Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann SM-guld med den snabbaste tiden...

Läs mer