Rekordstort Team Stockholm Marathon

Rekordstort Team Stockholm Marathon


Fredag 28 oktober stängdes anmälan till Team Stockholm Marathons träning i Stockholm när maxgränsen tusen anmälda löpare passerades.

– Förra säsongen hade vi drygt 900 löpare. Nu har vi fler ledare och kan därför ta emot fler löpare, men mer än tusen löpare klarar vi inte av. För dem som inte bor i Stockholm finns det fortfarande möjlighet att bli distansmedlem, säger Anders Szalkai som tillsammans med Kent Claesson är ansvariga för Team Stockholm Marathon.

Under de närmaste åtta månaderna tränar Team Stockholm Marathon från Stockholms Stadion varje söndag. I mars, april och maj är det dessutom gemensamma träningar varje torsdagskväll.

Vid träningarna delas löparna upp flera grupper beroende på löpstyrka.
Anders Szalkai och Kent Claesson har hjälp av nära 80 ledare är ansvariga för de olika grupperna. Ledarna har just deltagit i en utbildningshelg.

Med tusen löpare i Stockholm och ett par hundra distansmedlemmar är Team Stockholm Marathon landets klart största träningsgrupp inom löpning.

Den 24 oktober var 13 671 löpare anmälda till ASICS Stockholm Marathon 2012. Samma datum i fjol var 12 610 löpare anmälda.
21 000 anmälningar accepteras av loppet.

Det finns säkert fler träningsgrupper som tränar tillsammans inför Stockholm Marathon och Jubileumsmarathon. Tipsa gärna i så fall hur, när och var ni träffas i kommentarsfältet.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Lisa Blommé

Bor man i Stockholmsområdet och vill springa långpass med andra motionärer inför STHLM Marathon och andra lopp kan man testa Running Sweden. Vi tränar på lördagar kl. 10:00. Små grupper om max 15 personer som springer i 5 olika farter (från ca. 4:30min/km till 6:20min/km). Ytterligare 4 löppass per vecka (såsom intervaller, jogg, distans och tempo) finns att tillgå för de som vill.


V.

Finns det någon grupp i Halmstad som tränar tillsammans inför Stockholm Marathon?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK idag tvingats ta beslutet att...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttas

Idag meddelades det inte helt oväntade beskedet att årets ASICS Stockholm Marathon flyttas från den 30 maj. Nytt planerat datum...

Läs mer
När katastrofen slår till

Även den mest erfarna löparen kan drabbas av större eller mindre katastrofer på loppdagen. Som tur är går många av...

Läs mer