Test: Salomon S-LAB Wings

Test: Salomon S-LAB Wings


 

Namn: Salomon S-LAB XT Wings

Storlekar Unisex:
US 6-12 (38-2/3 till 46-2/3)

Pris:
1600kr

Övrigt: Salomons karakteristiska snabbsnörning även på denna modell.

Salomon’s S-LAB serie ska vara utvecklad tillsammans med Salomons multisport-team för att få bästa möjliga funktion för extrema situationer. S-LAB XT Wings blev genast populär när den kom för några år sedan. Men hur bra är den i praktiken?

FAKTA (www.salomon.com)

Skon är en lättare träningssko alternativt tävlingssko för terränglöparen som vill ha bra grepp och löpkänsla. Det känns skönt att dra rakt ut i skogen med denna skon men när jag klampade ner i en och annan vattensamling i skogen så blev jag blöt, väldigt blöt. Det kunde jag ha förståelse för. Eftersom skon inte är vattentät, men något som jag störde mig på var att vattensamlingen som bildats i skon inte försvann speciellt snabbt. Avrinningen var rent ut sagt dålig. Känns som att det borde vara lite tanken med denna skon?

Passformen är bra, kan tycka att den är något mjuk och lite för mycket lull-lull runt hälen för att få den där riktiga lättviktskänslan på skon. Men den sitter riktigt bra när man väl är ute i spåret och den sitter ännu bättre när jag begav mig ut i ren obanad terräng. Var en fröjd för psyket och fötterna att kämpa uppför backar, stenar och hasa ner för på andra sidan ”berget”.

Skulle rekommendera denna skon till dig som vill ha en vass sko för dina terrängpass. För mig funkade den bra på transportsträckan med asfalt på någon kilometer tills jag kom till mitt skogsområde också. Om du har tänkt att köra skon där det finns risk för att bli blöt så borde man tänka på att den drar åt sig fukten en hel del och ”blötvikten” är lite för hög för att betyget ska kunna hamna på topp för mig. Samtidigt var ju avrinningen något undermålig med kan jag tycka.

Se gärna min videobloggning direkt efter ett pass med skorna HÄR.

BETYG:

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


PLUS:

Känslan på foten och greppet.

MINUS:

Blötvikten, avrinningen och något för mjuk passform i hälen.

 


Antal kommentarer: 5

Victor Emilson

Christian Nilsson

Måste bara yttra mina tankar om vattentäta skor nu när du nämnde de, som orienterare är det något av det värsta som finns, tillbringade förra säsongen i Icebugs nya topporienteringssko som är en av marknadens skönaste sko för smala fötter enda problemet är ju att icebug inte fick metalldobbarna att sitta ordentligt OCH att den är vattentät.
Detta gör att när man en gång har blivit blöt om fötterna så är man blöt för vattnet har ingenstans att ta vägen. Rekommenderar en sko i slitstarkt material(annars slits de ut väldigt fort när man springer i obanad terräng) men som avfuktas snabbt när det gäller trail-running och orientering.
Tack för en bra blogg, snart får du konkurrens 😉


Victor Emilson

Tjena Christian!
Jag håller med dig. Jag ser faktiskt ingen större anledning till att ha vattentäta skor. Det var faktiskt en skön känsla att bli blöt om fötterna på ett sätt. Men då måste avrinningen bli bättre om den inte är tänkt att vara vattentät. Jag hade ett badkar i skon när jag plaskat i diverse vattensamlingar, även efter någon kilometers löpning.


Christian Nilsson

Håller med dig hær med! Ær ju fantastiskt skønt att få doppa ned føtterna i ett vattenhål en riktigt varm dag men då ska det också førsvinna efter en stund.
Problemet med salomon ær ju fatiskt allt ”lull-lull” de har stoppat i skon, det blir ingen avrinning, de startade ju faktiskt ett projekt før ca. två år sedan dær de skulle gøra bra orienteringsskor men det verkar ha avstannat, kanske før att de inte førstod att vi orienterare ær hårda och inte gillar all denna stoppning.
Ha det bra!
PS. Får ursækta de konstiga bokstæverna men så ær det nær man flyttar till Norge och inte kan hålla sig ifrån att kommentera på arbetstid. DS.


Jonas Henriksson

Hej, har du testat XT Wing 2?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Andreas Almgrens korta men intensiva säsong

Han slog rekordet som stått sig i 46 år och han kom fyra på EM....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

EM-silver till Meraf och historiskt lagbrons till Sverige

Det blev stora framgångar för de svenska seniordamerna vid terräng-EM på Irland.

Läs mer
Favoritsegrar när terräng-SM avgjordes i helgen

Reza och Tsegay försvarade sina titlar medan Bahta dubbel-segrade när terräng-SM avgjordes i Vällingby i västra Stockholm under lördag och...

Läs mer